Stockholmsrestaurangen Frantzén fick tre stjärnor av Guide Michelin

Få matentusiaster kan ha missat nyheten att Sverige fått sin första trestjärniga restaurang. Under en gala i Köpenhamn tilldelade den nordiska Michelinguiden det högsta betyget till restaurangen Frantzén. En ära som ingen svensk restaurang någonsin fått tidigare. En gladare nyhet kunde nog inte Björn Frantzén, kock och krögare, tänka sig för sin restaurang, när han i måndags fick komma upp på scen och…

New

6 fantastiska fisk- och skaldjursrestauranger i norska Ålesund

Ålesund, på den norska västkusten, är ett resmål som lockar sina besökare med unik jugendarkitektur och natur som är lika vacker som den är romantisk. Stadens unika läge vid havet har också gjort att skaldjur- och fisktraditionen är stark, något som syns på stadens restauranger. Här är 6 restauranger där det alltid tycks vara säsong för färska skaldjur och god fisk. Och en…

Fyra ekologiska topprestauranger i Köpenhamn

Köpenhamn har varit känt som ett matmecka länge. Och självklart hänger de trendmedvetna danskarna med på det ekologiska tåget. Köpenhamn myllrar av ekologiska och organiska restauranger. Här är 4 av de bästa ekologiska restaurangpärlorna! Från smørrebrød till stjärnkrogar Det är lätt att äta gott i den danska huvudstaden Köpenhamn. Utbudet är stort och kvaliteten på krogar och menyer håller hög klass, vare sig…

TAK & Unn – vinnare av årets affärskrog 2017

Sveriges äldsta restaurangpris går i år till en av Sveriges yngsta restauranger. Priset vi pratar om är Årets Affärskrog. 1983 var året då Dagens Industri delade ut priset för första gång. Årets vinnare är inga mindre än vårt älskade TAK med tillhörande restaurang Unn. Stort grattis! Central belägen restaurang TAK och Unn ligger passande på taket av det nyöppnade hotellet At Six. Hotellet och…

New

Nordisk julmat – från vardagsmat till delikatesser

Nordisk julmat är en återspegling av de råvaror som fanns under självhushållens tid och som vi upphöjt till helgmat. I Danmark äter man anka, i Norge ribbe, i Finland rotsakslåda, i Sverige köttbullar. Och i Mumindalen kör man på blåbärspaj. I Tove Janssons novell Granen väcks Muminfamiljen ur sin vintersömn och upptäcker att dalen är full av ”våt bomull”. De har aldrig sett…

Äkta amerikansk Thanksgiving-feeling på Clarion Hotel

Clarion Hotels egen superstjärna, stjärnkocken Marcus Samuelsson, intar nu Sverige och Finland för att laga riktigt god Thanksgiving-mat. Boka in en äkta amerikansk högtidsmiddag på en av våra restauranger!  Populära restauranger världen över Om du inte vet vem Marcus Samuelsson är ännu är det stor chans att du snart gör det! Stjärnkocken är mannen bakom restaurangsuccéer som Red Rooster Harlem i New York och…

Stockholms 5 bästa kaffebarer

Visste du att svenskar dricker näst mest kaffe i världen? 3,5 koppar kaffe om dagen i snitt! Bara finländare dricker mer. Visst älskar vi kaffe i alla dess former och smaker sedan länge, men aldrig har kaffekulturen varit så hipp som nu. Självklart hänger Stockholm med i trenderna. Här får du en liten guide genom några av kaffebarerna som Stockholm erbjuder dig, vi har…