MenyStäng
Guider & resetips

5 mysiga getaways för en stillsam jul med familjen

Publicerad 12 december 2017 | Senast uppdaterad 22 oktober 2019

Julen är till för att vara med sina nära och kära. När dagarna är som mörkast finns det inget bättre än att resa bort och tillbringa julhelgen i lugn och ro med familjen. Här får du 5 tips på familjevänliga och mysiga platser att fira jul på!

Mor och dotter upplever julstämning

Ta en getaway och fira en annorlunda jul med familjen i år

1. Norefjell

NorefjellSkiSpaSnow.jpg

1,5 timme utanför Oslo hittar du Norefjell. En plats som bjuder på ett idylliskt vinterlandskap, här kan vi garantera en snöig jul. Här finns även många aktiviteter att välja mellan för hela familjen, som utförsåkning, skridskoåkning, ni kan prova snöskor eller klättra på hotellets klättervägg. På Norefjell Ski & Spa kan ni slappna av i relaxavdelningen och värma upp er i bastun efter dagens aktiviteter och äventyr.

Hotell i Norefjell: Norefjell Ski & Spa

2. Göteborg

Sagovärld. Foto: Liseberg

Varva ned och ladda inför julens alla intryck och härligheter eller varför inte boka in självaste julhelgen i en annan stad? Packa ihop familjen och ta en jul-weekend i ”lilla London”! Göteborg har verkligen något för alla och är ett perfekt resmål för en familj. Här finns muséer för stora och små, nöjesliv och shopping. Passa på att besöka Feskekörka som gör dig påmind om att Göteborg är en levande hamnstad. Besök Lisebergs julmarknad som förvandlas till en glittrande vintersaga i decembermörkret. Gör julklappsbestyren och se på förtrollande isbalett och ljusshow.

Hotell i Göteborg: Clarion Collection® Hotel Odin är en pärla med centralt läge och här kan du se alla hotell i Göteborg.

3. Åre

I Jämtländska Åre garanteras en vit jul! Kom bort från storstadsstressen och varva ner i den klassiska skidorten Åre där fyra olika områden erbjuder skidåkning både utför och på längden. Förutom skidåkning finns en stor mängd vandringsleder där du kan ta dig runt till fots längs natursköna leder. Ta en paus från den naturen och koppla av med en bit mat på Buustamons Fjällgård, 732 meter över havet på Åreskutan. För den som önskar internationell prägel på måltiden finns restaurangen Supper som serverar Sydamerikansk mat vid Åre torg.

Hotell i Åre: Copperhill Mountain Lodge 

4. Malmö

Mysiga Lilla Torg i Malmö myllrar av restauranger!

Sveriges tredje stad må vara en stad av den större varianten men här finns alla möjligheter för ett mysigt och avkopplande julfirande. Julbelysning, pynt och handelsbodar pryder stadens centrala delar under hela december och utbudet av kvalitetsrestauranger är enormt! Vill du njuta av ett klassiskt julbord på en av Malmös mest anrika restauranger erbjuder Rådhuskällaren julbord fram till dagarna innan julafton. För en mysig och minnesvärd kulinarisk upplevelse rekommenderas Lyran som håller öppet dagarna efter jul och utlovar matlagning på utsökta vinterråvaror. Glöm inte närheten till kontinenten i form av Köpenhamn, där få ställen fångar julkänslan lika bra som Tivoli.

Hotell i Malmö: Familjevänliga Quality Hotel™ View väntar med stora rum och smidig parkering. Här ser du alla hotell i Malmö!

5. Tromsö

I norra Norge hittar du en oförglömlig julupplevelse! Tromsö kallas för ”Porten till Ishavet” och ligger ungefär 15 mil norr om Sveriges nordligaste gräns. Det norska öriket är vida känt för dess storslagna natur och möjligheterna att utforska landskapet kring Tromsö är enorma! Upplev det otroliga norrskenet, åk på valsafari eller utforska den vackra stadskärnan – oavsett vad ni föredrar finns det något för alla i Tromsö! Den rika fiskenäringen i norra Norge gör det svårt att motstå ett besök på restaurang Fiskekompaniet, som är stadens kanske mest ansedda fiskrestaurang.

Hotell i Tromsö: Clarion Hotel® The Edge lockar med fantastisk utsikt, design och ett superläge. Här ser du alla hotell i Tromsö!

Senaste artiklarna