Skip to content
Guider & resetips

Guide till 7 unika spaupplevelser i Norden

Av Nordic Choice Hotels många hotell med spa är flera av dem välkända, men känner du till alla? Kanske ligger ett av dem närmare dig än du tror. Här visar vi dig några kanske lite mindre kända spaupplevelser i Norden!

Inomhuspool

Har du badat i en klorfri pool förut? Testa på GruveSpa.

Spahotell i hela Norden

Visst är det härligt att sjunka ner i ett varmt bad eller ge kroppen och huden ny energi med en behaglig spabehandling. Totalt har Nordic Choice Hotels över 30 olika hotell med spafaciliteter. Flera av dem är omtalade och prisbelönta, som Yasuragi, Farris Bad och THE THIEF. Vill du uppleva någon av de andra? Här är en guide till 7 kanske mindre kända spaanläggningar, som är minst lika värda ett avslappnande besök!

1. Clarion Hotel Gillet – massage, spalounge och karibisk inspiration

Selma City Spa UppsalaPool med grön omgivning på Selma City Spa Uppsala.

Selma City Spa Uppsala på Clarion Hotel Gillet är en härlig tillflyktsplats. Här väntar jacuzzi, bastu och en spalounge där en kort paus fort kan bli en lång. Entrépriset inkluderar badrock, tofflor och handduk, det serveras sund mat och dryck med inspiration från Karibien. På behandlingsmenyn finns allt från energigivande massage till renande ansiktsmasker. På fredagar och lördagar är spaanläggningen öppen fram till kl. 21.00.

Adress: Dragarbrunnsgatan 23, Uppsala, Sverige

2. Clarion Hotel Wisby – ett hälsobringande besök på Gotland

Bassenget på Clarion Hotel WisbyBassängen på Clarion Hotel Wisby har vackra pelare från 1400-talet.

Om du bor på Clarion Hotel Wisby i Visby på Gotland kan du runda av frukosten med ett varmt bad i den 28 härliga grader varma poolen. Här på Selma City Spa Wisby kan du också boka massage, pedikyr och ansikts- och kroppsbehandlingar. Vad sägs om att basta, eller läsa en bok och ta en vilostund vid poolen på en av kalkstensdivanerna? Med hotellets Kitchen & Table-restaurang kan du också kombinera spabesöket med en god lunch eller middag.

Adress: Strandgatan 6, Visby, Gotland, Sverige

3. Quality Hotel Grand, Kongsberg – klorfri pool och massageduschar

GruveSpa på Quality Hotel Grand, KongsbergHar du badat i en klorfri pool förut? Testa på GruveSpa.

Kongsberg, som bara ligger en dryg timme väst om Oslo, är ett gammalt gruvområde. Det är från gruvan Quality Hotel Grand Kongsberg har hämtat inspiration till inredningen i sitt spa, GruveSpa. Här finns en klorfri pool, jacuzzi, härliga massageduschar och en rad spabehandlingar.

Adress: Christian Augusts gate 2, Kongsberg, Norge

4. Quality Hotel Grand, Borås – sittpool, eldstad och tofflor

På Ciluette City Spa på Quality Hotel Grand, Borås som inte helt oförväntad ligger i Borås, kan du njuta av livet. Starta ditt besök i den varma sittpoolen och kliv sedan in i bastun. Därefter kan du skämma bort dig med en behandling hos någon av spaets hudterapeuter eller massörer. Varva ner framför den öppna spisen på Ciluettes relaxavdelning, där är det lugn och ro som gäller.

Adress: Hallbergsplatsen 2, Borås, Sverige

5. Quality Hotel Frösö Park – välbefinnande vid foten av Jämtlandsfjället

Quality Hotel Frösö Park ligger vackert till på Frösön i Östersund. Hotellets spa byggdes 2015 och är hela 1200 kvadratmeter stort. Spabehandlingarna som erbjuds är av nyaste sort och är inspirerade av landskapets lokala hälsotraditioner. Det aktivitetsbaserade hotellet har också ett fullt utrustat träningscenter med yogasal. Utanför hotellet finns dessutom hinderbana, skidspår och flera stigar för löpning och cykling. Perfekt för ett sportigt och avslappnande avbrott!

Adress: Cronstads väg 2, Östersund, Sverige

6. Clarion Hotel Copenhagen Airport – saltvattenpool precis vid flygplatsen

Basseng i Ni`mat Spa på Clarion Hotel Copenhagen AirportBara 10 minuter från Köpenhamn centrum väntar härlig avkoppling på Ni`Mat Spa.

Två minuter från Köpenhamns flygplats Kastrup ligger Clarion Hotel Copenhagen Airport, med helt nya Ni`Mat Spa. Med aromabastu och en uppvärmd saltvattenpool är det här det bästa stället för återhämtning till trötta kroppar som varit ute och rest. För att få bäst effekt av saltvattenpoolens hälsobringande kraft är rekommendationen att börja med ett träningspass i det dygnsöppna gymmet. Sen är det bara att njuta!

Adress: Ellehammersvej 20, Kastrup, Danmark

7. Quality Hotel The Box – champagnepool och fotbad

The Wellbox – ett spa utöver det vanliga

Det är i Linköpings nya hotellpärla Quality Hotel The Box ni hittar det 600 kvm stora spat: The Wellbox. Ett unikt spa fullproppat med härliga upplevelser. Bland annat en pool med champagnebubblor, jacuzzi, utomhuspool, fotbad, ångbastu och torrbastu. Även mysiga lounge-områden för att slappna av i tillsammans med en god drink och färsk frukt.

Adress: Aspögatan 7, Linköping, Sverige

Hitta ditt favoritspa hos Nordic Choice Hotels

Är du nyfiken på Nordic Choice Hotels andra spaanläggningar? Vi har samlat alla hotellen med spafaciliteter på ett ställe, där kan du också se en karta över var de ligger. Se vilket hotell med spa du har lust att besöka nästa gång!

Relaterade artiklar:

De 10 bästa spahotellen i Norden
Nya Yasuragi – besök Sveriges mest berömda spa
10 fantastiska hotellpooler i Sverige och NorgeDenna artikel publicerades först i medlemsmagasinet Nights nr. 14.

Originalartikeln är skriven av: Per Olsson, Creative Director, Nights & Hanne Kristine Vederhus, Nordic Choice Hotels

Översatt och uppdaterad av: Isabelle Schoultz, webbredaktör på Nordic Choice Hotels