Gå till innehåll
Guider & resetips

Här blir vädret bäst i påsk

Här är de svenska städer som beräknas få bäst påskväder! Ta saken i egna händer och maxa soltimmarna med en påskweekend!

Solig uteservering

Gatornas grus är borta, vårjackan framme och solglasögonen ligger redo i väskan. Aldrig är vi nordbor så törstiga efter värme som under våren, och med påsken runt hörnet är vi många som slänger ett extra öga på väderleksrapporterna.

Hotas din påskledighet av moln, snöbyar, minusgrader och lågtryck? Ingen stress. Här är några av de svenska städer som beräknas få bäst påskväder!

#1 Bäst påskväder vid Blekingekusten - ta en weekend i Karlskrona

Salta stänk, doft av hav och sol, sol, sol! Örlogsstaden Karlskrona har en gedigen historia och passar perfekt för en weekend under påsk. Sedan 1998 är staden uppförd på UNESCO:s världsarvslista, och med sina många badplatser, vandringsleder och naturreservat har Karlskrona växt fram som ett av Sveriges mest populära turistmål. Upplev intressanta Marinmuseet och Kungsholms fort eller mysiga Wämöparken – i Karlskrona är det inte långt till vare sig aktiviteter eller härlig natur. Kom ihåg att kolla öppettiderna för skärtorsdag, långfredag, påskafton och påskdagen bara!

Karlskrona SverigeÖrlogsstaden Karlskrona har mycket att erbjuda för den som är historiaintresserad.

Marinmuseum karlskronaMissa inte Marinmuseet!

superiorrum clarion collection hotel carlskronaClarion Collection Hotel Carlscrona bor du precis vid havet. Middagen ingår i priset!

Trädgård clarion collection hotel carlskronaPå hotellet finns också en härlig innergård.

#2 Strosa, ta en roadtrip eller hyr cykel i solsäkra Skåne

Att styra kosan söderut är knappast ett dåligt val. Hit kommer både vår och sommar först i vårt avlånga land. Svårt att välja resmål? Låt dig inte begränsas - gör en liten roadtrip i Skåne under påsken! Här är det både enkelt och smidigt att resa mellan städerna, och sevärdheterna är många om ni vill göra något speciellt på skärtorsdag, långfredag, påskafton och påskdagen. Malmö, Helsingborg, Lund, Trelleborg eller Kristianstad? Varför välja bara en?

Du kanske också är intresserad av:

Malmös bästa drinkar

7 heta restaurangtips i studentstaden Lund

10 restauranger du inte får missa i Helsingborg

malmo-lilla-torg.jpgVattenhålet Lilla Torg är en populär mötesplats för både törstiga och hungriga Malmöiter.

Hotel room bed at Quality Hotel The MillKolla in splitternya Quality Hotel The Mill i Malmö, granne med Möllan och Triangeln.

lund-cathedral.jpgLundaborna samlas och myser på bänkarna utanför Lunds Domkyrka.

table-garden-quality-hotel-grand-kristianstadNjut av solen på Quality Hotel Kristianstads uteplats.

#3 Storstadspuls och soliga takterrasser i Stockholm

Shopping, caféer, kultur och massvis med härliga parker gör Stockholm till en självklar destination för en påskweekend. Stockholmarnas behov för takterrasser verkar heller aldrig ta slut, tack och lov. Terrassen på TAK erbjuder flera barer och restauranger med en fantastisk utsikt över stan. Lyxiga drinkar på påskafton, eller söndagsbrunch på påskdagen? Ta både och!

Mer Stockholmsinspiration?

Se flera härliga utserveringar och terrasser i Stockholm.

10 populära bruncher i Stockholm

tak-food-plates-nordic-choice-hotels.jpgBoka in er på restaurangen på TAK - här får ni garanterat en storslagen utsikt över Stockholm.

stockholm-summer-strandvagen-boats.jpgStrandvägen sträcker sig lång och pampig på Östermalm i Stockholm.

dubbelrum clarion hotel amarantenPå jakt efter ett centralt hotell i Stockholm? Läs mer om Clarion Hotel Amaranten och många fler hotell med superläge här.

#4 Inte varit i Sundsvall än? Dags att packa väskan!

Sundsvall ser ut att bli en av de svenska städerna med riktigt goda solchanser under våra lediga dagar i påsk. Staden har blivit utsedd som Sveriges vackraste stad med sin arkitektur och sina charmiga stenhus från slutet av 1800-talet. Här finns vacker natur med fina sandstränder, vandringsleder, bra fiske och goda förutsättningar för skidåkning! Bo med bästa läge på Quality Hotel Sundsvall eller Clarion Collection Hotel Grand Sundsvall.

Sundsvall SverigeSundsvall har något för alla.