Gå till innehåll
Guider & resetips

Att göra och inte göra under höstlovet i Norden

|

Kom ihåg att det finns många saker du kan göra, men också en del saker du bör undvika för att verkligen kunna njuta av höstlovet. Här hittar du en liten guide som hjälper dig att maximera njutningen under ditt välförtjänta lov.

Girl in bed side by side in a collage with a picture of the lobby at Clarion Collection Hotel Havnekontoret

Höstlovet är äntligen här! Låt oss fira denna färgglada årstid genom att njuta av varandras sällskap och kanske upptäcka ett nytt land eller en ny stad.

Gör:

… koppla av på spa

Vad är bättre än att simma några längder i en varm bassäng när det är regn och rusk utomhus? Unna dig ett spabesök i höst tillsammans med kompisar, familj eller din kärlek.

stromstad-spa-resort-aerial-view-swimming-pool-lady-.jpgVisste du att nästan alla våra spahotell säljer dagsinträde, så om du bara har några timmar över kan du fortfarande åka och njuta av ett dopp i en av våra varma bassänger.

Läs mer:

Vill du se alla våra spahotell? Sök och boka din vistelse här!

... ge dig ut på svampjakt i vildmarken

Det är högsäsong för svamp i Norden i september och oktober. Under dagens ljusa timmar, ta med dig en korg, en svampbok och en liten svampkniv och ge dig ut i skogen med svampradarn påslagen. Det här är ett perfekt sätt att komma nära naturen och få något gott i utbyte.

...drick massor av kaffe och te!

Hösten kanske gör dig frusen men det är lätt åtgärdat med en kopp kaffe eller te som värmer inifrån och ut! Om du är en sann tedrickare har du dessutom säkert gjort din egen teblandning. Om så inte är fallet, har de flesta av våra hotell i kedjan Clarion Collection® te och kaffe som ingår när du bor där!

Lyxig afternoon tea serverad på trevåningsfat

Eller varför inte köra all-in med Clarion Collection Hotel® Borgens Afternoon tea? Du får smarriga sötsaker, lyxiga sandwiches och nybakade scones, allt serverat på trevåningsfat tillsammans med väl utvalda teer. Du kan även lyxa till det ytterligare genom att beställa in ett glas mousserande till. Dessutom är miljön fantastisk, i en historisk slottsliknande byggnad vid Svartån i Örebro. Låter inte helt fel va? Läs mer om Clarion Collection Hotel® Borgens Afternoon tea här.

Clarion Collection Hotel® Borgen har en enastående fasad.

Självklart kan du stanna över natten på ett av hotellets fina rum.

...ha filmmaraton eller kolla in det senaste på bio

Det här är ett enkelt alternativ. Det är kallt och mörkt ute, så vad kan vara bättre än att sätta sig i en skön fåtölj med popcorn och läsk, redo för en riktigt bra film. Oavsett om du har med dig din älskade eller en vän, erbjuder biograferna allt från hardcore action till romantiska komedier.

...ät goda långkok

Det finns inte mycket som är bättre än att avsluta dagen med lite comfort food, nämligen långkok! Ett par favoriter är boeuf bourguignon och chili con carne. När du inte är hemma och kan laga maten själv har de flesta av våra Clarion Hotel® sin egen Kitchen & Table restaurang, där svenske stjärnkocken Marcus Samuelsson drar i spakarna och alltid har något riktigt gott på menyn. Där kan du känna dig som hemma!

Marcus Samuelsson under service. Foto: Carin Josdal Stenbeck

Clarion Hotel Sustainable foodMarcus tog med sig Manhattans smaker och läckra rätter till Norden för att skapa spännande, uppfriskande och nya smakupplevelser.

Gör inte:

...ta med dig jobbet hem

Detta är ju själva anledningen till att du har höstlov, så stressa inte. Lämna dina att-göra-listor på jobbet och njut istället av ledigheten med familj och vänner.

pool selma city spa clarion hotel gillet uppsala Det är enkelt att slappna av och ladda batterierna på spa....

...glöm inte regnkläderna

Vi vet, vi har alla gjort det. Ibland räcker det inte att tänka positivt. Sommaren är över och du borde förmodligen inte satt på dig shorts innan du gick ut. Vita byxor och skor borde troligen också undvikas. Se istället till att packa ner paraply och regnjacka innan du går ut. Du kommer med största sannolikhet behöva något av det.


Planerar du en höstlovs-weekend i Stockholm? Här har vi fler tips till dig.


Redo att bli stressfri? Boka ditt höstlov hos oss och njut.