PrisgarantiMedlemsrabatt 5-15%
Nordic Choice ClubMina bokningarKundservice
Hotell & destinationerMöten & konferenser
Guider & resetips

En guide till det perfekta midsommarfirandet!

Årets längsta dag närmar sig snabbt och du vet vad det betyder. Ännu en svensk midsommar du sent ska glömma. Varje år håller vi svenskar tummarna för att vädret ska bli fint på midsommarafton. Det är utan tvekan en av våra viktigaste högtider. Då får man lov att frossa i kopiösa mängder färskpotatis, olika sorters sill och våra älskade svenska jordgubbar. Vad vore väl en midsommar utan alla dessa klassiska tillbehör. Ingen matjessill? Ingen fest! Men innan du börjar dina påkostade förberedelser inför årets längsta dag, kolla in tipsen nedan för det perfekta midsommarfirandet.

1. Välj det perfekta läget

Location, location, location! Allt handlar om platsen. Midsommar är till för att tillbringas på landet. Den svenska försommaren är den bästa tiden på året och förtjänar att ses från en grönskande plats. Äger du själv ingen sommarstuga? Se till att hitta en vän som gör, eller hitta ett trevligt hotell vid havet (i Sverige är du alltid nära naturen), se bara till att det finns en väl tilltagen gräsplätt för alla festligheter.

2. Bjud dina gäster på nypotatis, matjessill och svenska jordgubbar

Ja, som nämnt, potatis och sill står för basen. Men viktigt är också gräddfil och gräslök. Även knäckebröd, gubbröra och riktigt smör är hårdvaluta. Till desserten: svenska jordgubbar såklart! Bästa tillbehören är gräddmjölk och/eller glass.

3. Se till att ha ett ordentligt lager med alkohol

Vanligtvis funkar alltid öl. Men på midsommar är snapsen hjälten. Utan snapsen blir sillen ledsen. Akvavit, Skåne eller O.P. Anderson, välj din favorit och se till att fylla snapsglasen på bordet!

4. Res midsommarstången

Fastän ursprunget till midsommarstången är okänt har den blivit en av de viktigaste tecknen för midsommar. Det spelar egentligen ingen roll hur den ser ut, det viktiga är att du har en. Notera, det här är av största vikt då du behöver ha något att dansa runt, se nästa punkt. För instruktioner om hur du bygger midsommarstång, klicka här.

5. Fräscha upp dina moves

Japp, dans kring midsommarstången är ett måste! Ursprungligen var dansen runt midsommarstången relaterad till fertilitet men nu för tiden är det mest ”Små grodorna”, ”Uppå källarbacken” och ”Jänta å ja” etc. Det finns få saker som kan förena vänner och familj så väl som att unisont hoppa runt som små grodor i ring.

6. Organisera tävlingar och lekar

Klassiska lekar är kul för alla. Hoppa säck, potatisstafett och hästskokastning är bara några av lekarna vi alla älskar. Om du anordnar en stor fest, glöm inte megafonen så att du lyckas förmedla reglerna trots allt skratt och stim bland gästerna.

7. Ha alla möjliga typer av myggskydd

Se till att du är ordentligt förberedd. Allt från bordsrökelse och myggnät till myggspray – inget tar kål på feststämningen lika snabbt som en myggattack. Trots att kliandet kanske frambringar en del spännande dansmoves, tror vi inte att dina gäster uppskattar de otrevliga, kliande betten.

8. Påminn dina gäster att ta med regnkläder

Eller ha några ponchos att låna ut. Man vet aldrig vad vädergudarna planerar. Ösregn och bortblåsta partytält är ingen ovanlighet. Å andra sidan, glöm heller inte badkläderna om det finns tillgång till hav eller sjö.

Glad midsommar!

Taggar

Du kanske också gillar

Please note

Are you sure that you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.