MenyStäng
Guider & resetips

15% rabatt på kort och klimatvänlig resa i vinter

Bjud med din käraste, dina rastlösa barn, din allra närmaste vän eller unna dig en minitripp själv i vinter. Här får du tips på säkert resande, trygga boenden och aktiviteter du faktiskt kan göra i vinter. Sist men inte minst, du får även 15% rabatt på tågresor med MTRX fram till 11 april 2021.

MTRX Train, people walking
Res tryggt och säkert med MTRX i vinter, just nu får du även 15% rabatt på alla tågresor. Foto: MTRX

MTRX kör mellan Stockholm och Göteborg i vinter, med några få stopp på vägen. Här får ni, som vill lämna lägenheten för en natt eller två, tips på säkra och trygga upplevelser vintern 2020.

Såhär får du 15% rabatt på tågresan med MTRX

För att spendera mindre pengar på transport och mer pengar på annat, gör såhär:


Tänk att få uppleva något nytt igen, att befinna sig i nya omgivningar och insupa nya intryck. Snart har pandemin pågått i ett år och du är inte ensam om att vara trött på ditt egna hem. Läs i stället våra resetips och unna dig ett litet miljöombyte i vinter.

Station: Göteborg

Promenad - den mest populära pandemiaktiviteten?

Inget fel med det alltså, all aktivitet ute i friska luften är toppen. Inte bara är det en säkrare miljö, det är även bra för både ditt psykiska och fysiska mående. Dessutom är det ett utmärkt sätt att utforska en ny stad. I Göteborg finns många promenadvänliga områden och här är våra 3 favoriter:

Haga in Gothenburg, night time. _16_9Haga i Göteborg är mysigt både dag- och kvällstid.

Discgolf i Kungsbackaskogen

Läs rätt nu: Discgolf. Inte discogolf. (Vi vet att det är slutfestat, Löfvén.) Så i stället för ett diskotek kan du ta dig till Kungsbackaskogen, strax utanför Göteborg, där hittar du en discgolfbana med 9 hål. Allt du behöver är en frisbee och varma kläder! Banan i Kungsbackaskogen passar lika bra för nybörjare som för erfarna.

Skidome - skidåkning inomhus

Göteborg är kanske inte känt som staden med en kall, vit och vacker vinter men göteborgarna ger inte upp i första taget. I stället för att förlita sig på vädergudarna har de lyckats mätta alla skidsugna med en inomhusskidbana - Skidome. Här kan du åka på egen hand, ta skidlektioner eller till och med gå på dagläger. De erbjuder självklart uthyrning av skidutrustning. Låter det kul? Här hittar du mer information, öppettider och priser.

Gothenburg, tram. By Jonas Jacobsson, Unsplash_16_9Spårvagn utanför Clarion Hotel Post. Foto: Jonas Jacobsson, Unsplash.

Hotell i Göteborg

Efter en dag med energikrävande aktiviteter är det inte fel att hoppa ner i en skön hotellsäng. Kanske beställa upp lite roomservice, ta ett besök i hotellets spa eller restaurang. I Göteborg har vi ett brett utbud av hotell, så oavsett vad du söker kommer du att hitta det här.

Station: Skövde

När du hör ordet Skövde, vad tänker du på? Deras kända högskola eller kanske stadens närhet till Skara Sommarland. Men, det finns mer att upptäcka i Skövde! Låt oss börja i en mysig park mitt i city. Där hittar vi nämligen kulturreservatet Helénsparken som utmärker sig med sina små faluröda trähus. Här kan du strosa runt och kika på mysiga hus, det äldsta huset är från tidigt 1700-tal! Förhoppningsvis har snön lagt sig och gjort parken ännu finare.

Stadsvandring via app

Här har vi en aktivitet som är intressant, omtyckt och inte minst väldigt coronavänlig. I Skövde kan du nämligen bli guidad runt i staden av en app. Tack vare den pålästa berättarrösten lär du dig mycket om Skövdes historia, stadens vackra byggnader och konst. I appen finns även en funktion där du kan kolla på bilder från hur det såg ut förr och jämföra med hur det ser ut idag. Här laddar du ner Skövde streetmuseum-appen.

Girl on phone outside - Unsplash_16_9Låt dig guidas av en app i Skövde, minimalt med fysisk kontakt!

Golf - året runt på Skövdes Golfklubb!

Det är inte bara i Skåne som det går att spela golf året runt! Ta en vinterrunda på Skövdes Golfklubb, deras Norra bana är öppen året om till alla golffantasters förtjusning.

Hotell i Skövde

I Skövde har vi två underbara hotell - båda väldigt centrala. Det ena är Quality Hotel Prisma, perfekt om du reser med familj! Det andra är Clarion Collection Hotel Majoren, bor du här ingår fika och kvällsmat varje dag.

Station: Stockholm

Vår vackra huvudstad. Här finns så mycket att se och uppleva, till och med när en pandemi sätter stopp för det mesta.

Mellan Södermalm och Gamla stan - Guldbron

Invig den nya Guldbron! Kanske såg du när bron anlände till Slussen på slow-tv? Hoppas inte, det var inte det mest händelserika under 2020… Men, bron går mellan två väldigt vackra stadsdelar i Stockholm som du kan upptäcka. Börja promenaden på Åsöberget och promenera från de gamla träkåkarna, längs med vattnet och ner mot Slussen. På vägen kan ni stanna för en kopp kaffe på Fjällgatans Kaffestuga, njut av den vidunderligt vackra utsikten från Katarinavägen. (Här ser man Stockholms stoltheter: Gamla Stan och Skeppsbron, Skeppsholmen och Gröna Lund).

Strosa vidare mot Slussen. Där kan det vara lite stökigt på grund av en ombyggnad som ska vara klar om 4 år, eller var det 8 år? Nej, 12 år kanske? Ingen vet. På med skygglapparna och fokusera på Guldbron så blir det bra. Vid Guldbrons fot väntar mysiga Gamla Stan.

stockholm-streets-winter.jpg Gamla stan i vinterskrud.

Gamla stan på vintern - en gammaldags sagovärld

Som en av Europas bäst bevarade medeltida stadskärnor bör ingen missa att uppleva gränderna i Gamla stan. Hela Gamla stan är som ett utomhusmuseum som i vinterkylan skickar dig rätt in i en gammaldags sagovärld. Stortorget, Järntorget, Riksdagshuset och slottet är alla värda en titt, även om det är utomhus som gäller. Om man råkar vara i närheten av slottet kl 12.15 på en vardag eller 13.15 på en helg kan man få en glimt av den dagliga vaktparaden och vaktavlösningen. I dessa dagar kan tiderna variera, ta en titt här för exakt tidpunkt som du planerar att kolla in uniformerna.

Det finns kaféer, restauranger och matställen överallt i Gamla stan och lätt att stanna till och få en munsbit att äta på promenaden. Gayvänliga kafé Chokladkoppen på Stortorget är en av våra favoriter.

Spatsera på Kungliga Djurgården

Ett promenadvänligt område är såklart kungliga Djurgården. Välj själv hur lång eller kort promenaden blir.

Den hurtige går hela Djurgården runt (10 km) och kommer på vägen att passera Vasamuseet med skeppsmasterna som sticker upp ur museitaket, spektakulära diplomatvillor och en mängd pampiga museibyggnader. Ingen risk att bli uttråkad alltså.

Ett tips för de barnfria är att direkt ta sikte på handelsträdgården/kaféet Rosendals trädgård. Här kan man strosa runt, köpa växter och trädgårdsdekorationer och ta en matig lunchfika i härligt rustika omgivningar.

Stockholm.jpg Sveriges vackra huvudstad Stockholm, som även kallas Nordens Venedig.

Vatten, stan är full av vatten - som du kan promenera längs

Stockholm är en stad som omgärdas av vatten. De flesta stadsdelar har promenadstråk som går längs med vattnet och leder till en bro som tar dig till nästa stadsdel. Trivsamt och vackert, oavsett väder och säsong.

Lyxmiddag på... hotellrummet

Checka in på ett lyxigt hotell efter en lång dag ute i kylan. Släng dig i sängen, sätt på en bra film och… knack knack knack. Få upp roomservice. Njut av att omges av fyra helt nya väggar (inte de du stirrat in i det senaste året!), njut av att bli uppassad och av en natt i riktigt sköna sängar! Vakna sedan upp till en stor hotellfrukost. Stockholm har många härliga hotell att välja bland - kika på dem här.


Vill du ha mer inspiration till vad du kan hitta på i vinter?

Läs vår artikel om allt du kan göra, just nu!

Taggar

Senaste artiklarna