MenyStäng
Guider & resetips

Sommar i Skandinavien – festivaler och events

Nog för att en utlandsresa ofta gärna får stå på menyn inför sommarsemestern men ibland kan vädret vara riktigt magiskt även här i Skandinavien. Och då är det ju få platser som slår förtrollande sommardagar – och nätter som här. Det härliga vädret är inte enda anledningen att överväga Skandinavien när du ska boka en sista minuten-semester eller weekend. Här är några bra anledningar att hålla semesterkalendern öppen och solskensdrömmarna vid liv.

Man spelar trumpet
Foto: Matija Puzar

Norge

Oslo Jazz Festival

Sex dagar jazz i Norges huvudstad, Oslo. Omkring 60-70 akter runtom i staden, inklusive framträdanden på Nasjonal jazzscene och andra populära lokala klubbar. Om du vill njuta av jazz på mindre, mer intima spelningar är Oslo Jazz Festival något för dig.

Arctic Race i Norge

Cykla, eller se cykelentusiaster cykla totalt 708 km under fyra dagar i norra Norge under Arctic Race Norway. Eventet anordnas av samma arrangör som organiserar Tour de France. Loppet börjar i Bodø och avslutas i Harstad.

Norges Internationella Filmfestival

Det beskrivs som “Norges Oscarsfestival”, och den internationella filmfestivalen tar över staden Haugesund. Festivalen öppnas i år med filmen, Løvekvinnen_._ I år genomförs festivalen för 43:a gången och syftet med hela eventet är att främja nordisk film.

**Mela Festival **

Den här utomhusfestivalen är gratis, tar över hela Rådhusplassen i Oslo, och gör hela området till en kreativ och mångkulturell mötesplats. Årets dragplåster är den internationellt kända artisten Wyclef Jean.

Besök: Mela Festival

**Grieg i Bergen **

En serie sommarkonserter i den historiska staden Bergen. Från recitationer till stråkkvartetter, Grieg i Bergen ger en konsert varje måndag, onsdag, fredag och lördag runt 19.30.

Besök: Grieg i Bergen

Danmark

Zulu Sommarbio (#zulusummerbio)

Sommarbio i Köpenhamn. Kan det bli mer hygge? Gratis inträde och senaste toppfilmer som: Her, Wolf of Wall Street, Gravity, Inside Llewyn Davis.

Besök: Zulu Sommarbio

**Strøm Festival **

Det här är Köpenhamns festival för elektronisk musik. Festen sprider ut sig över hela staden och erbjuder förutom olika event, workshops och tal från artisterna även utomhuskonserter i Enghaveparken hela veckan.

Besök: Strøm Festival

Smukfest, Köpenhamnsvarianten

Kunde du inte ta dig till Skanderborg för den stora Smukfesten? Lugn, arrangörerna flyttar en del av festivalen till Köpenhamn.

Besök: Smukfest

**Köpenhamns Matfestival **

Genom en kombination av kärlek till mat och hygge erbjuder Köpenhamns matfestival event över hela staden. Allt för att fira säsongens bästa råvaror. Det här är en given festival för matälskaren.

Utomhusopera på Rosenborgs slott

Danskarna älskar opera och de älskar att vara utomhus. Här är ett tillfälle att få njuta av en föreställning av Kungliga Danska Teatern med vackra Rosenborgs slott i bakgrunden.

Fredagsrock på Tivoli

NCH_tivoliFoto av Sean Pavone. Källa: shutterstock.com

Att besöka Köpenhamns Tivoli är en upplevelse i sig men för samma inträdesavgift kan du under sommaren även få uppleva lite rock på fredagar!

Mer information finns här

Köpenhamn Pride

Fira kärleken på detta färgglada sommarevent. Köpenhamn Pride tar över staden i fyra dagar och avslutas med en gigantisk parad som alla får delta i!

Sverige

Stockholms Modevecka

Modeeliten samlas under en vecka i Stockholm för att beskåda det hetaste modet under Stockholm Fashion Week. De flesta event och visningar kräver en inbjudan men ofta anordnas en och annan öppen visning också.

Stockholms Kulturfestival

Titeln säger allt. Stockholms gator kommer fyllas med kulturaktiviteter i alla genrer och det är helt kostnadsfritt för alla. Förvänta dig 3D shower, film under stjärnhimmel, hip hop scener och Barcelonakänslor.

Besök: Stockholms Kulturfestival

Göteborgs Kulturkalas

Om du är på andra sidan landet behöver du inte misströsta, Göteborg har en alldeles egen kulturfestival! Eller Kulturkalas som de kallar det på västkusten. Förvänta dig en festival med många roliga aktiviteter, musik, mat och marknader.

Besök: Göteborgs Kulturkalas

Stockholms Oktoberfest

Det här är Sveriges svar på den berömda Oktoberfest i München. Du kan förvänta dig de vanliga öltälten, massor av mat och givetvis blir du serverad av män och kvinnor i traditionsenlig tysk utstyrsel.

Hitta mer information här: Stockholms Oktoberfest

Taggar

Senaste artiklarna

Bra jobbat!

Ditt lösenord har uppdaterats. Nu kan du fortsätta med något roligare, som att boka din drömvistelse!

Please note

Are you sure that you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.