MenyStäng
Guider & resetips

Stenungsbaden – prisat spa på västkusten

Sol, hav, spa, god mat och dryck. Gym, träningspass och volleyboll. Låter det lockande? Välkommen till Stenungsbaden,beläget på Sveriges västkust i den mysiga orten Stenungsund i Bohuslän, 5 mil norr om Göteborg. Läs mer om Stenungsbaden och vad de har att erbjuda dig som vill spendera en optimal spaweekend på bästkusten.

Hotellet Stenungsbaden Yacht Club ligger precis vid vattnet.
Hotellet Stenungsbaden Yacht Club ligger precis vid vattnet.
Boka ditt hotellrum på Stenungsbaden Yacht Club

4 prestigefulla pris under bara 2 år!

Ja det är sant, det rullar in priser för Stenungsbaden och Bluewater Sports & Health Club. Under upplagan av den internationellt kända tävlingen 2018 World Luxury Spa Awards vann de tre olika priser. Närmre bestämt: ”Best Luxury Business Hotel Spa” i Europa, ”Best Luxury Resort Spa” och ”Best Luxury Spa Retreat” i Sverige. Stort grattis!

Sveriges bästa spahotell 2017

Dyk ner i hotellets drömmiga pool.

Hotellets prisade spa

På hotells spa hittar du två varma källor, en inomhus och en utomhus. En utomhusjacuzzi, en wellnesspool, ett stort bastulandskap och en bastuflotte ute på havet. Det finns även många mysiga loungeområden runt om i spat där du kan ligga och ta det lugnt, kanske läsa en bok eller dricka något gott.

Delad glädje är dubbel glädje. Även när det gäller spabesök. Foto: Erik Olsson

Nyrenoverade rum

Hotellet har rum som är inspirerade av hotellets omgivning: hav, segelbåtar, yachts och natur. Dessutom är hotellets Deluxerum nyligen renoverade och ett av resultaten kan ni se nedan. Ser inte helt fel ut va?

Ett Deluxerum på Stenungsbaden kan få vem som helst på gott hurmör. För vem vill inte vakna upp till det här?

Beach Volleyboll och andra aktiviteter

Blir du rastlös av att slappa på spa? Då har du hamnat rätt. På Stenungsbaden hittar du ett fullt utrustat gym, ett flertal olika träningspass som hålls både inomhus och utomhus, samt en hinderbana för de allra mest uthålliga och modiga. På sommarhalvåret anordnas det också många olika aktiviteter, till exempel Beach Volleyboll-turnering och olika vattensporter.

Det är lätt att vara aktiv under en vistelse på Stenugsbaden.

Mat med inspiration från havet

För en optimal spaweekend krävs det såklart god mat och dryck. På Stenungsbaden hittar du garanterat detta. Ekologisk stor frukostbuffé varje morgon, lunchbuffé med fritt val av kött, fisk eller vegetariskt, Afternoon Tea på fredagar och middagsservering varje kväll med rätter där fisk och skaldjur står i centrum. Färska och närproducerade råvaror är en självklarhet, här köps det musslor från Orust, ostron från Ljungskile, bagaren ligger runt hörnet och örter och grönsaker köps från Austad som bara ligger några kilometer bort. Under sommaren har hotellets bryggrestaurang Kookaburra även öppet. Förutom god mat, lovas även god dryck. Rom är bara en av hotellets specialiteter. En romprovning på 2h, där du får lära dig allt från rommens historia till dess olika smaker, går att boka för upp till 60 personer. Hotellet har även en stor vinkällare som byggdes på 1890-talet, här förvaras viner från hela världen.

Vad vore ett spabesök på västkusten utan lite skaldjur?

Du behöver alltså inte åka långt för att få en äkta semesterkänsla. Gör din Sverigesemester komplett med ett besök på Stenungsbaden! Läs mer om sommar på Stenungsbaden här.


Vill du få mer inspiration?

Nordens 10 bästa spahotell

Stockholmsfavoriten Yasuragi

Våra bästa tips för Västkusten

Spaweekend – 5 tips på lyxiga span

10 fantastiska hotellpooler i Sverige och Norge

Boka ditt hotellrum på Stenungsbaden Yacht Club

Taggar

Senaste artiklarna

Bra jobbat!

Ditt lösenord har uppdaterats. Nu kan du fortsätta med något roligare, som att boka din drömvistelse!