Gå till innehåll
Mat & dryck

5 tips på frukost- och brunchställen i härliga Linköping

Besöker du vackra Linköping har du flera goda frukost- och brunchmöjligheter. Om du bor på ett av våra hotell, exempelvis Clarion Collection Hotel Slottsparken eller Quality Hotel Ekoxen kan du räkna med en god frukostbuffé varje morgon.

Frukostbord - smörgåsar, yoghurt

Trött på din vanliga frukost? Unna dig ett besök på någon utav dessa frukost- och brunchställen istället.

Babettes Kafferi och Bageri

Babettes Kafferi och Bageri vid Klostergatan ligger en kort promenad från både Clarion Collection Hotel Slottsparken och Quality Hotel Ekoxen. Ett av stadens mest populära kafé bjuder på riktigt gott kaffe från mikrorosterier som Solde Kafferosteri och Rosteriet Vadstena. Matmässigt kan du räkna med goda mackor, alternativt välja något från den ekologiska menyn. Den första lördagen varje månad (exklusiva röda dagar) serverar de en mäktig brunch i Linköping som utgår från ett tema. Brunchen är från 10 till 14 och kostar 255 kr per person (alternativt 10 kr/år för barn).

Kaffe, kaffemaskinEn kopp kaffe om dagen är bra för magen.

Simons Rosteri & Bageri

Ett eller två stenkast från Clarion Collection Hotel Slottsparken finner du Simons Rosteri & Bageri. Precis som namnet antyder fokuserar de på att erbjuda fantastiskt kaffe och rykande färskt bröd. Faktum är att Simons Rosteri & Bageri tar det steget längre, de tar endast in ekologiska kaffebönor och de rostar kaffet helt själva. Brödbaket börjar tidigt på morgonen och större delen av säden har de malt på egen hand. De har öppet från 8 till 19 mellan måndag och torsdag, lite kortare under fredagar och lördagar samt helt stängt på söndagar. Perfekt när du vill unna dig en frukost i Linköping med goda smörgåsar, söta bakelser och kaffe med mycket kärlek.

Cioccolata Bistro

Cioccolata Bistro på Ågatan i Linköping, är en populär restaurang som bjuder på både svenska och italienska rätter. Under vardagarna är det lunch som gäller men varje söndag, mellan 10 och 15:30, erbjuds en stor och varierad brunchbuffé. För 169 per person (69 för barn mellan två och tolv) kan du prova deras goda äggröror, pannkakor, de hemgjorda pizzorna och pannkakorna, nybakat bröd och mängder av andra goda maträtter.

Pizza, Cioccolata Bistro, LinköpingHemgjorda pizzor hos Cioccolata Bistro. Foto: Cioccolata Bistro

New York Legend

Tvärs över gatan från Cioccolata Bistro på Ågatan finner du New York Legend. Hit kan du med fördel komma på söndagar mellan 12 och 15 för att njuta av deras brunchbuffé. Utbudet är varierat, från goda korvar, köttbullar, revbensspjäll och bacon till potatisar, äggröror och hembakat bröd. Efteråt har du även olika desserter att välja mellan, en bra avslutning för en välsmakande och mättande söndagsbrunch.

Beer & Burger

Beer & Burger inuti Clarion Collection Hotel Slottsparken har inte bara öl och hamburgare. Varje morgon mellan måndag till fredag dukar de upp hotellets frukostbuffé för hotellgästerna och även för alla hungriga besökare som vill få i sig en stor och mättande frukost i Linköping.

Frukost på Beer & Burger, Clarion Collection Hotel SlottsparkenFrukostbuffé på Beer & Burger, Clarion Collection Hotel Slottsparken i Linköping.


Spana även in våra andra hotell i Linköping som alltid erbjuder en god och rejäl frukost:

Läs mer om våra bästa frukost- och brunchtips!

Måla påskägg

So long, påskfjädrar

Vi på Nordic Choice Hotels delar en tradition och kultur att göra mer än det som förväntas av oss - för gästerna, våra medarbetare, samhället och självklart miljön. Detta arbete kallar vi för WeCare. Som en del av arbetet har alla våra hotell valt att säga nej till påskfjädrar, läs mer om vår bojkott mot påskfjädrar här.

BlogPostView-tagsLinköpingBrunchFrukost