PrisgarantiMedlemsrabatt 5-15%
Nordic Choice ClubMina bokningarKundservice
Hotell & destinationerMöten & konferenser
Mat & dryck

5 goda frukostar och bruncher i Lund

Lund är en av landets äldsta städer och den är fylld med bra restauranger och kaféer, speciellt om du är sugen på en god frukost eller brunch. Vi har samlat flera tips på både restauranger och kaféer som erbjuder stadens bästa bruncher eller frukostar.

Frukost - yoghurt, hallon
Starta dagen med en riktigt god frukost eller brunch.

Crêperiet i Lund

Med sin mysiga inredning bjuder Crêperiet in dig på mängder av goda maträtter. På brunchen får du njuta av två olika rätter – galettes, crêpes. Törsten släcker du med fransk cider. Crêperiet ligger på Klostergatan, precis intill parken Bantorget. Brunchen kostar 180 kr och är otroligt populär, så se till att boka bord i förväg!

Crepes - jordgubbarCrêpes finns med alla möjliga fyllningar, perfekt för både stora och små.

Ebbas Skafferi

Knappt ett stenkast från Crêperiet ligger en annan favorit, Ebbas Skafferi. Inredningen är lite enklare men fokuset ligger på maträtterna. Menyn har flera veganska rätter att välja mellan. Bli inte förvånad om du hittar tillbaka flera gånger. Kaféet och restaurangen är populära av flera anledningar.

Torna Hällestad Lanthandel

Även om detta inte riktigt ligger i Lund så är restaurangen väl värd att nämna. Torna Hällestad ligger cirka 20 minuter öster om Lund med bil. Lanthandeln har ett stort sortiment med ekologiska och närproducerade råvaror och produkter. Naturligtvis använder de ekologiskt och närproducerat även i restaurangen. Varje helg kan du njuta av en stor brunch, fylld med goda maträtter som passar alla. Sittningen är från klockan 11 till 13 och kostar 245 kr per person (115 för barn upp till 15 år).

Torna Hällestad LanthandelTorna Hällestad Lanthandel. Foto: Per-Anders Hjort

Restaurang Stadsparken

På den västra sidan av Stadsparken, mellan badhuset Högevall, Vita Scenen och det populära utegymmet, ligger Stadsparkscaféet. Här kan du njuta av en stor och lyxig brunchbuffé varje helg. Sittningarna börjar klockan 11:00 och 13:15. Brunchen kostar 250 kr per person (15 kr per år för barn upp till 12 år). Studenter får rabatt på 20% för lördagsbrunchen. Menyn är varierad och fylld med goda maträtter. Efter den stora måltiden kan du alltid ta en promenad i vackra Stadsparken.

Brunch hos StadsparkscafeetBrunchen hos Restaurang Stadsparken bjuder bland annat på ett stort utbud av kallskuret. Foto: Restaurang Stadsparken

Fler bra tips för de hungriga besökarna

Självklart finns det många fler prisvärda restauranger och fik som erbjuder god frukost och brunch i Lund. De är bara att checka in hos ett av våra hotell och ge sig ut i staden för att upptäcka nya spännande favoriter. Vi har flera bra artiklar som kan hjälpa dig när du besöker Lund, bland annat sju heta restaurangtips.


Läs fler frukost- och brunchtips!

Taggar

Senaste artiklarna

Please note

Are you sure that you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.