Hamar är det perfekta exemplet på att skenet kan bedra. För trots att denna mysiga lilla stad kan verka sömnig till en början finns det en mängd dolda gastronomiska juveler att upptäcka! Läs vår guide och låt dig inspireras.

Fira festligheterna på Stortorvet Gjestgiveri Hamar

Stortorvet-gjestgiveri-hamar Foto: Stortorvet Gjestgiveri Hamar

Stortorvet Gjestgiveri Hamar är en riktigt fin, men samtidigt avslappnad restaurang. Hit kan du gå när din mormors 80-årsdag ska firas eller när du ska äta jullunch med din familj eller dina kollegor. På Stortorvet Gjestgiveri Hamar ligger stort fokus på säsongens råvaror och kvaliteten är alltid på topp. Njut av läckra fransk/norska traditionella rätter i en varm och trevlig lokal med härlig atmosfär. Här kan det vara bra att boka bord i förväg, särskilt runt jul!

När du slår dig ner på Stortorvet Gjestgiveri Hamar, kan du vara säker på att maten du får serverad är av högsta kvalitet. Rätterna lagas från grunden och restaurangen erbjuder en hög kunskapsnivå - både vad gäller mat och dryck samt hur dessa ska kombineras - Magnus S. Jacobsen

Restaurangen ligger i ett hus med flera restauranger och dessutom hittar du en biblioteksbar på mellanvåningen och en vinbar på nedervåningen. I huset finns det fyra (!) sommelierutbildade vinkypare, så du kan vara säker på att hamna i goda händer!

  • Kök: norskt/franskt
  • Passar för: par/familjer/speciella middagar/större och mindre grupper
  • Prisnivå: Hög

Färsk fisk på Nagomi

Sesam-kveite-salat xl-NagomiEDITUnderbart goda rätter på Nagomi! Foto: Nagomi.no

Nagomi är en äkta japansk restaurang med en stor dos respekt för råvarorna. Här ligger fokus på fisk, skaldjur och läckra, aptitretande presentationer. Naturligtvis serveras sushi i alla tänkbara former på Nagomi, men de erbjuder också varma rätter för dem som föredrar det. Med kockar med erfarenhet från kända internationella sushirestauranger som Nobu är det nästan värt att boka en helg på ett hotell i Hamar bara för att besöka Nagomi. Prova softshell crab maki - du kommer inte att ångra dig!

Psst: Sushi och japansk mat låter kanske inte så barnvänligt, men vi vågar lova det motsatta. Vi har ännu inte träffat på något barn som inte älskar vårrullar och tempura maki!

  • Kök: japanskt/skaldjur
  • Passar för: grupper/par/familjer/AW/take away
  • Prisnivå: medel

Heim Hamar – alla älskar en riktigt bra gastropub!

Heim-gastropub-hamar-porkFoto: Heim Gastropub

Heim Gastropub Hamar är en riktig skön gastropub. Här möts du av fish & chips, shuffleboards, bord med egen tappkran och en härlig atmosfär i en enda salig blandning. Detta är den perfekta platsen i Hamar när ni vill äta och hänga lite innan ni ger er ut för en kväll på stan! Heim Hamar erbjuder en stor meny med många goda och klassiska pubrätter, vilket gör att alla kan hitta något de är sugna på.

  • Kök: europeiskt/amerikanskt/gastropup
  • Passar för: AW/större och mindre grupper
  • Prisnivå: låg/medel

Hjemme på Torget i Ubåten

Hjemme på Torget är en enkel restaurang med take-away, bra service och en riktigt trevlig atmosfär. Här är det maten som står i fokus! Mohammed Mostafa, som är känd från restaurang- och krogbranschen i Hamar, är mannen bakom detta matställe. På Hjemme på Torget kan du slå två flugor i en smäll - här intar du nämligen middagen i en av Hamars sevärdheter; den lite märkliga byggnaden på Östra torget som kallas för Ubåten.

Här snackar vi välsmakande turkiska rätter och hemlagade klassiker som hamburgare, kebab och pizza. Hjemme på Torget är ett perfekt avslut på en lång dag i stan eller när du bara vill äta riktigt gott och billigt i Hamar.

  • Kök: turkiskt/europeiskt/snabbmat
  • Passar för: Kompisgäng/take away
  • Prisnivå: låg

Spice up your life på Royal India

IndianFoodPlate-stock En god indisk middag sitter aldrig fel

Behöver du krydda vardagen lite? Precis intillClarion Collection® Hotel Astoria hittar du en av våra absoluta favoritrestauranger i Hamar; Royal India. Här kan du räkna med vänlig och hjälpsam service, mysiga och inbjudande lokaler och otroligt god och autentisk indisk mat. Prisnivån faller oss också helt i smaken; här får du en helt egenkomponerad trerättersmeny till ett riktigt bra pris!

  • Kök: indiskt
  • Passar för: familjer/par/grupper
  • Prisnivå: låg

Budgetfavoriten La Perla

stock-pizza-in-stone-ovenFinns det något bättre än en perfekt tillagad italiensk pizza?

La Perla är ett mycket populärt och budgetvänligt matställe som ligger i Storhamarsenteret. När du vill ta en paus från shoppingen är det alltså bara en plats som gäller – La Perla! Denna restaurang är speciellt känd för sina goda italienska pizzor. De erbjuder också flera pastarätter, gott kött, läckra turkiska rätter och sallader. Extra plus i kanten för en egen barnmeny och fantastiska vegetariska alternativ!

  • Kök: italienskt/europeiskt
  • Passar för: par/mindre grupper/take away
  • Prisnivå: låg