MenyStäng
Mat & dryck

Intervju med en av Sveriges mest kända kockar – Marcus Samuelsson!

En av Sveriges mest internationellt kända kockar är hjärnan bakom många framgångssagor hos Clarion Hotel. För visst har du har hört talas om Kitchen & Table, Eatery Social, Tap Room, Norda och Bon Bon Bar? Alla dessa restauranger, barer och koncept har tagits fram med hjälp av Marcus Samuelssons kunskap om mat och dryck. Se en bit av vårt samtal med Marcus och läs om kockens kärlek till New York, familjen och hållbarhet.

Marcus Samuelsson
Marcus, som är baserad i New York, bestämde sig för att ta med Manhattans smaker och läckra rätter till Skandinavien för att kombinera dem med lokala ingredienser

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/3l65k4OiOrI

Vi träffade Marcus Samuelsson på Kitchen & Table på Clarion Hotel Sign

Mellan 14-16 mars befann sig Marcus Samuelsson på Kitchen & Table Norrmalm, och Eatery Social i Stockholm. Under tre kvällar höll han i tre unika måltidskoncept, med välkomponerade menyer som bestod av rätter som Marcus själv valt ut_,_ tillsammans med spännande ölsorter och lekfulla cocktails_._ Mitt under all förberedelse på Kitchen & Table på Clarion Hotel Sign fick vi äran att tillbringa 30 minuter med Marcus Samuelsson, som resulterade i trevligt samtal om allt från familjelivet i New York till glädjen att kunna arbeta i Norden och utvecklingen med hållbar matlagning.

Kitchen & Table – med smaker från Manhattan

Marcus Samuelssons kök tar smakerna från Manhattan till ditt bord. Den mångkulturella mixen av människor, livsstilar och mat är det som gör Manhattan så fantastiskt. Och när det gäller mat, är Manhattan ett säkert hem för flera fantastiskt unika smakkombinationer. Marcus, som är baserad i New York, bestämde sig för att ta med Manhattans smaker och läckra rätter till Skandinavien för att kombinera dem med lokala ingredienser för att skapa spännande, uppfriskande och nya smakupplevelser. Restaurangkonceptet blev Kitchen & Table.

Urban Garden – ett nytt koncept som satsar på hållbara och gröna menyer

Urban Garden är Clarion Hotel’s och Marcus senaste satsning på ett mer hållbart och grönt menykoncept som gör att restauranggästerna kan göra mer medvetna och klimatsmarta val. Dessutom satsar Clarion Hotel på ekologiska stadsodlingar på hotellens tak och klimatmikroodlingar i Kitchen & Table-restaurangerna. Clarion Hotel Post i Göteborg var först ut med fullskalig odling på takterrassen med baljväxter, grönsaker, örter, frukter och bär. Ambitionen är att flera hotell ska få egna Urban Gardens och på de hotellen där det tyvärr inte är möjligt kommer man satsa på samarbeten med lokala bönder istället. Detta innebär att våra barer och restauranger i större utsträckning kan servera mat och dryck av närodlade grödor, med hållbara tekniker för att spara på miljön, energi och transport.

Lagar mat med inspiration från Harlem

Marcus har vunnit många priser för sin matlagning, och han delar gärna med sig av sin kunskap. Är du sugen på att laga varm och färgglad mat med inspiration från Harlem? Då kan vi varmt rekommendera att kolla in hans bok: Red Rooster: matlagning i Harlem är Marcus senaste kokbok.


Blev du sugen på att testa någon av våra härliga restauranger? Gå in och boka bord på ditt närmaste Kitchen & Table eller Eatery Social. Om du är i Göteborg kan du kika in Restaurang Norda eller ta en drink på Bon Bon Bar.

Taggar

Senaste artiklarna

Bra jobbat!

Ditt lösenord har uppdaterats. Nu kan du fortsätta med något roligare, som att boka din drömvistelse!

Please note

Are you sure that you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.