MenyStäng
Mat & dryck

Den stora julbordsguiden: 10 julmiddagar i Sverige

Blev ni tvungna att ställa in förra årets julbord och längtar nu lite extra mycket efter den härliga stämningen? Ha tålamod, den efterlängtade julbordssäsongen är snart tillbaka! Vi har samlat ihop 10 grymma julbord i Sverige. Läs om några av Sveriges godaste julmiddagar här!

Christmas Dinner

Quality Hotel™ Waterfront - julbord på bohuslänskt vis

Göteborg, Adolf Edelsvärds gata 10

Varför ska man äta julbord hos er? För att vi dukar upp till ett traditionellt julbord inspirerat av Bohuslän och västkusten! Dessutom sitter du och ditt sällskap precis vid kajkanten med magnifik utsikt över Göta Älv.

Det låter intressant! När serverar ni ert julbord då? Under perioden 24 november-19 december 2021 har vi julbord varje dag. Måndagar-fredagar är det sittningar kl. 12.00 och 18.00, lördagar kl. 14.00 och 18.00 samt söndagar kl. 14.00.

Vad ingår? Som vi nämnde så har vi ett väststkustinspirerat julbord med bland annat havets alla läckerheter, men också de klassiska favoriterna. Det blir genuin julstämning, gnistrande pynt, härliga juldofter och en magisk utsikt!

Pris? Kvällstid onsdag-lördag, 695 kr per person. Kvällar måndag-tisdag samt lunchsittning alla dagar kostar 595 kr per person. Enbart veganskt julbord kostar 475 kr. Barn 0-6 år äter gratis och barn 7-12 år betalar halva priset.

Läs mer om julbordet och boka här!

christmas-quality-hotel-glöggInled julbordet på Quality Hotel™ Waterfront med en rykande het glögg.


Clarion Hotel® Malmö Live - Malmö Live goes Malmö Vice

Malmö, Dag Hammarskjölds Torg 2

Vad står på programmet? Under mörka december vill vi lysa upp tillvaron med badbollar, färgglada drinkar och smakrik mat! Därför kommer vi förvandla Malmö Live till Malmö Vice under fem kvällar. Det blir inget vanligt traditionellt julbord utan en julfest som för tankarna tillbaka till 80-talets Miami och Miami Vice.

Det låter spännande! Vilka kvällar gäller det? 3, 4, 9, 10 samt 11 december 2021.

Vad kostar det och vad ingår? Torsdag 9 december kostar 1095 kr per person och övriga kvällar ligger på 1195 kr per person. Priset inkluderar fördrink, TV-kocken Christian Hellbergs Miami-bord och underhållning. Christian tolkar Miami på sitt sätt och kommer duka upp allt annat än julmat. Det går också att lägga till olika dryckespaket.

Detta vill jag inte missa! Hur bokar jag? Då mailar du till xmas.cl.live@choice.se eller ringer på +46 40 20 75 74.

Om festen håller på in till småtimmarna och du vill ha nära till sängs så erbjuds hotellpriser till ett rabatterat pris för Malmö Vice-gäster.

Läs mer om Malmö Vice här!

exterior-drone-shot-clarion-hotel-malmo-live_originalMalmö eller Miami?


Clarion Hotel® Sea U – fyrarätters julsupé

Helsingborg, Kungsgatan 1

När serverar ni er julmiddag? Du är välkommen 3, 4, 9, 10 eller 11 december 2021!

Vad får man? Det ingår en fyrarätters julsupé framtagen av vår head chef Joshua, ett dryckespaket samt magisk underhållning. Underhållningen består bland annat av Anna-Lena Björklund känd från Alcazar och Wallmans Salonger och Pontus Lindman, en illusionist med över 165 miljoner tittare och Britain's Got Talent i bakfickan.

Vad kostar kalaset? 1250 kr per person eller från 1950 kr per person med övernattning.

Läs mer om erbjudandet och boka här!

Helsingborg during Christmas times


Smakfullt julbord på Quality Hotel™ Ekoxen

Linköping, Klostergatan 68

När serveras er julmiddag och jullunch? Mellan 26 november till 18 december 2021.

Vad erbjuder ni? Vi har julbordssittningar under olika tider tisdagar till lördagar, med allt det obligatoriska som önskas till julmaten; kallskuret, varma rätter, dessertbord och mycket mer - men det blir också nytänkande smaker!

Vem kan komma? Alla är välkomna hit! Familj, kompisgäng, kollegor, grannar, ja, ta med precis vem du vill.

Pris? 395 kr för lunch och 595 kr för kväll (rabatterat för barn).

Läs mer om julbordet här och se sittningstider och skicka förfrågan här.

Quality Hotel Ekoxen Restaurant_16_9Brasserie X på Quality Hotel™ Ekoxen.


Julstämning på Quality Hotel™ Winn i Haninge

Haninge, Rudsjöterrassen 3

När är det dags för julbord hos er? Måndagar till lördagar mellan 3 december och 18 december 2021. Måndagar-torsdagar är det sittningar mellan kl. 17:00-20:00 och fredagar och lördagar mellan kl. 18:00-21:00. Restaurangen erbjuder även en jullunch 6, 7, 13 och 14 december för dig som är sugen på det!

Vad erbjuds? Det blir glögg och pepparkaka vid ankomst innan ni avnjuter den hemlagade och fantastiska julbuffén med mängder av valmöjligheter. Självklart dukar vi också upp flera gröna och veganska rätter. Och ni missar väl inte att avsluta vid vårt gottebord?

Vad behöver jag betala? Det är olika priser beroende på veckodag och om det är kvällssittning eller lunch. Kika in här för fullständiga priser och förfrågan!

Julbord på Clarion Hotel Arlanda Airport utanför Stockholm


Quality Hotel™ View – komponera julbordet som du vill

Malmö, Hyllie Stationstorg 29

Hur ser konceptet ut hos er? Vi vill inkludera alla som har lust att återsamlas igen efter en tuff period och därför har vi anpassat oss efter alla slags sällskap, stora som små, företag som privat. På förfrågan tar vi emot alla och dukar upp ett julbord som passar för just er. Från den 26 november 2021 kan vi välkomna er!

Vad ligger priset på och vad ingår? Vi har en julbuffé för stora sällskap över 50 personer till ett pris av 595 kr per person och julbordet består av kalla och varma traditionsenliga rätter samt dessert och kaffe/te.

"Mellanstora" sällskap, 8-50 personer, väljer mellan en två- eller trerätters julmeny som kostar 275 kr för tvårätters eller 325 kr för trerätters.

Den 9-11 december 2021 har vi också en fransksvensk-inspirerad trerätters julmiddag för 395 kr.

Hur kommer jag i kontakt med er för bokning? Du kan maila till reservations.view@choice.se eller ringa på +46 40 37 41 00.

Läs mer om julbordet och de olika alternativen här!

Exterior of Brasserie X Quality Hotel View Mysiga Brasserie X på Quality Hotel View.


Quality Hotel™ Sundsvall - julshow med Sundsvallstema

Sundsvall, Esplanaden 29

Vad är det för typ av julshow ni har? Det blir en hejdundrande julshow med Sundsvallsgrabbarna Frisk & co som kommer att bjuda på livemusik och hits från både nu och då. Dessutom komponeras de av Arkadia – magiker, komiker, gycklare och hycklare. Temat för showen kommer att vara Sundsvall och till allt detta blir det såklart även ett julbord.

Vilka datum gäller? 3, 4, 11, 12, 17 och 18 december 2021.

Vad är priset? Priset är 795 kr per person alternativt 1195 kr per person (ink. del i dubbelrum) vid övernattning.

Hur bokar jag? Skicka ett mail till oss på q.sundsvall@choice.se.

För mer information om evenemanget, klicka här!

Room Quality Hotel Sundsvall_16_9Hotellrum, Quality Hotel™ Sundsvall.


Clarion Hotel® Gillet – With a Green Touch of Manhattan

Uppsala, Dragarbrunnsgatan 23

Varför ska man äta julmiddag hos er? Clarion Hotel® Gillet började servera julbord redan på 1980-talet, så vi kan vår sak. I år satsar vi mer på en del gröna alternativ och rätter med inspiration från Manhattan, vi kallar det "With a Green Touch of Manhattan". Vill man ha mer traditionell julmat så har vi också en trerätters julmeny utvalda dagar. Dessutom toppar vi vår ordinarie brunch med lite av vad julen har att erbjuda.

När serverar ni julbord? With a Green Touch of Manhattan dukas upp fredagarna 26 november, samt 3, 10 och 17 december 2021. Vår trerätters julmeny serveras måndagar-torsdagar samt lördagar under perioden 27 november-18 december 2021.

Pris? With a Green Touch of Manhattan kostar 595 kr per person och trerättersmenyn 475 kr per person.

Låter det lockande med jul på Clarion Hotel® Gillet? Boka genom att mejla direkt till: uppsala@kitchenandtable.se.

Läs mer om julbord på Clarion Hotel® Gillet här!

En liten del av tidigare julbord på Clarion Hotel Gillet.


Julshow med Lasse Kronér på Selma Spa+

Sunne, Sundbergsvägen 3

Vad erbjuder ni? Lasse Kronér med husband kommer på besök till de värmländska skogarna för att skapa en oförglömlig julshow. Tillsammans med ett fantastiskt julbord så förgyller dem er kväll! Efter julmat och show blir det DJ och bar med schlagertema.

Wow! Vilket datum är det? Inte vilket, utan vilka datum! Jajamen, Lasse och hans husband kommer förbi oss och tillsammans skapar vi en riktig julfest 26 och 27 november samt 2, 3, 4, 10 och 11 december 2021.

Kostnad? 895 kr per person!

För mer information och bokning, se här!

Vill du besöka de värmländska skogarna för övernattning i jultider på Selma Spa? Läs mer och boka här.

pool-kvall-selma-spa Magisk kvällssol på hotellets spa.


Stenungsbaden Yacht Club – a soulful Christmas

Stenungsund, Södra Stenungsön

Hur firar ni in julen hos er? I år bjuder tre nya lysande stjärnor – Johanna Hjort, Alexander Lövmark & Fredrik Vahlgren – på ”A soulful Christmas” här hos oss på Stenungsbaden! Men först börjar vi med ett traditionellt bohuslänskt julbord där klassiska rätter som julskinka, köttbullar, prinskorvar och goda sillinläggningar samsas med en hel del bohuslänska delikatesser och söta godsaker. Därefter bjuder Johanna, Alexander och Fredrik på en julshow i julens och soulens tecken.

När kan man komma på detta? Julbord och show äger rum fredagar och lördagar under perioden 26 november-18 december 2021.

Pris? Det bokas som ett paket med hotellövernattning så det beror helt enkelt på vilken rumstyp ni väljer! För mer information, bokning och priser, kika här!

christmas-tree-close-up


Läs mer

Se alla våra julbord här!

Vill du läsa om julbord i Norge? Gör det här!

Taggar

Senaste artiklarna

Bra jobbat!

Ditt lösenord har uppdaterats. Nu kan du fortsätta med något roligare, som att boka din drömvistelse!

Please note

Are you sure that you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.