Gå till innehåll
Mat & dryck

Den stora julbordsguiden: 20 julbord i Norden

|

Julbordssäsongen är snart kommen och det finns nästan FÖR många ställen att välja på. Vi har undersökt och samlat ihop massvis med nyttig julbordsinformation, allt för att hjälpa dig i ditt val av rätt julbord. Nordens bästa julbord hittar du här! Oavsett om du ska fixa julbord till företagsfesten eller om du ska ta ut din käraste på en mysig kväll, har vi stället för dig här!

Julbord i Sverige

Hotel C Stockholm – julbord serverad på fat, isbar och mini-julmarknad

Stockholm, Vasaplan 4

När serverar ni julbord? Mellan 27 november – 21 december. Vi serverar även julbord under självaste julafton, den 24 december.

Vilka är era gäster? Sällskap på 2 personer eller 200, spelar ingen roll. Alla är lika välkomna.

Varför ska man äta julbord hos er?  Vi garanterar en unik och annorlunda matupplevelse med skandinaviska råvaror där vår kökschef, Patrick, vägleder er genom hela julbordet utan att ni behöver tänka eller köa. Innan ni slår er ner till bords så minglar ni runt på vår lilla julmarknad där stämning serveras ihop med mandlar och russin i en varm glögg. Extra uppskattat är detta om man valt att besöka ICEBAR, vår alldeles egna bar helt gjord av is, innan julbordet. Låt oss sedan börja äta! Nu behöver ni inte resa på er förrän det är dags för efterrätten. Här får ni allt ni kan önska och mer därtill serverat på fat direkt vid ert bord vi kallar det Jul på Bordet! Här är även de vegetariska alternativen en självklarhet. Vi garanterar en julig kväll hos oss där alla går hem mätta och glada. 

Pris? Jul på Bordet, inklusive glögg och garderob: 595 kr/person. Jul på Bordet inklusive ett besök i ICEBAR: 695 kr/person.

Hotellets häftiga ICEBAR

Låter ett julbord på Hotel C Stockholm intressant för dig? Läs mer här.


Clarion Hotel Amaranten – köttbullar och dessertmagi

Stockholm, Kungsholmsgatan 31

När serverar ni julbord? 26 november – 21 december.

Vilka är era gäster? Alla med intresse för gastronomi.

Varför ska man äta julbord hos er? Vi serverar ett klassiskt julbord med alla julbordsfavoriter i hotellets unika cocktailbar Tap Room. I baren möts du av konst, musik och inredning som andas modernt 60-tal á la Mad Men. Här dukas det klassiska julbordet upp med sillar, Janssons frestelse, köttbullar och julskinka till toner av jazz och soul, med inslag av en och annan julsång. Julbordet serveras på buffé i det öppna köket tillhörande baren, här njuter du av varma och kalla rätter och sparar givetvis plats för dessert?

Pris? 645kr/person

Låter ett julbord på Clarion Hotel Amaranten som ett julbord för dig? Läs mer här.


Clarion Hotel Stockholm – mingel, after work och sydamerikansk feeling

Stockholm, Ringvägen 98

När serverar ni julbord? Från slutet av november till slutet av december.

Vilka är era gäster? Julbordet serveras på förfrågan, därför blir vår primära julbordspublik företag, stora som små. Men varje fredag och lördag under hela december erbjuder vi även en julinspirerad brunch för privatpersoner.

Varför ska man äta julbord hos er? Vi erbjuder allt från ett hejdundrande julbord till julmingel med en after work-känsla. Eller varför inte sydamerikanskt för dig som redan tröttnat på julen? Hos oss hittar ni något för alla smaker. Om du äter vårt julbord hos oss får du inte missa våra sliders med västerbottenostcremé (en slider är en underbar miniburgare, reds. anm.). Självklart serverar vi ett flertal vegetariska alternativ.

Pris?  Julbord: från 580 kr/person. Julbrunch: 315kr/person.

Sugen på att komma i julstämning på Clarion Hotel Stockholm? Läs mer här.

En av Clarion Hotel Stockholms coola barer, varför inte börja eller avsluta kvällen här?


Clarion Hotel Sign – Make it a December to remember

Stockholm, Östra Järnvägsgatan 35

När serverar ni julbord? 29 november – 15 december.

Vilka är era gäster? Både mindre och större sällskap, privatpersoner och företag.

Varför ska man äta julbord hos er? Det är i köket på Clarion Hotel Sign det magiska händer. Det är här våra kockar just nu lagar, bakar och provsmakar julens smaker. Det är här de klassiska julrätterna får den perfekta “Sign”-touchen och det är här kockarna tar ett klassiskt julbord till nästa nivå. Under hela december har vi två alternativ: för större sällskap erbjuder vi ett klassiskt julbord och för mindre erbjduer vi en magsik ”To Share”-julmiddag i vår ala carte restaurang Kitchen & Table Norrmalm.

Pris? Klassisk julbord för sällskap över 40 personer: 595kr/person, den bokas via mail: sales.sign@choice.se. To Share-middagen för mindre sällskap: 475kr/person, bokas här.

Vill du smaka det fantastiska julbordet på Clarion Hotel Sign? Läs mer här.


Quality Hotel View – festligt och klassiskt

Malmö, Hyllie Stationstorg 29

När serverar ni julbord? När det passar för dig och ditt sällskap.

Vilka är era gäster? Främst större sällskap, minst 20 personer. 

Varför ska man äta julbord hos er? Quality Hotel View är det bästa stället att avsluta ett bra arbetsår. Vi har plats för hela 450 glada julfirare i hotellets stora eventsal och om ni är färre dukar vi upp i vår mysiga restaurang på entréplan. Hos oss får ni ett klassiskt julbord med traditionella rätter. Självklart hjälper vi till om ni även är ute efter underhållning. 

Pris? Julbord: 495kr/person. Dryckespaket: 250kr/person.

Låter Quality Hotel View som perfekta stället för er julfest? Läs mer här.

Hotellets stora eventsal


Aronsborg Konferenshotell  – chokladälskarens dröm, perfekt för företaget

Bålsta, Helgövägen 7

När serverar ni julbord? Julbordet börjar serveras 30 november och går att boka långt in i december.

Vilka är era gäster? Alla. Privata sällskap samt konferens- och företagsgäster. Och chokladälskare såklart.

Varför ska man äta julbord hos er? Vi har det bästa dessertbordet i Norden – enligt okänd, men pålitlig, källa. Chokladpralinerna på Aronsborg är så omtyckta att gästerna köper med sig dem hem efter besöket. Förutom choklad så serveras det självklart mat, i form av ett klassiskt svenskt julbord. 30 november och 7 december är våra två fasta datum, då är alla välkomna att boka. Det blir två härliga kvällar med, förutom vårt magiska julbord, glöggmingel och DJ i nattklubben som bjuder upp till dans in till småtimmarna. Resterande datum kan större sällskap, minst 50 personer, boka.

Är du en chokladälskare? Då är det på tiden att du besöker Aronsborg Konferenshotell!

Du kan äta mer än bara chokladpraliner, vad sägs om ett chokladhus?


Clarion Hotel Gillet – spännande smaker i Uppsala

Uppsala, Dragarbrunnsgatan 23

När serverar ni julbord? 30 november – 21 december.

Vilka är era gäster? Allt från små privata sällskap till stora företagsgrupper.

Varför ska man äta julbord hos er? Clarion Hotel Gillet började servera julbord redan på 1980-talet, så vi kan vår sak. Nu på senare år har vi tillsammans med vår restaurang Kitchen and Table börjat servera ett julbord med en touch av Manhattan. Kommer du till oss i år får du smaka på rätter som Tandoori Smoked Salmon och Apple & Cheddar Pie! Många vegetariska alternativ dukas även upp.

Pris? Onsdagar, torsdagar och lördagar: 525kr/person. Fredagar: 625kr/person.

Låter det lockande med julbord på Clarion Hotel Gillet? Läs mer här.

En liten del av julbordet på Clarion Hotel Gillet


Selma Spa – klassiskt i anrik värmländsk spamiljö

Sunne, Sundbergsvägen 3

När serverar ni julbord? 6-8 december.

Vilka är era gäster? Väldigt blandat, både privatpersoner, sällskap och företag. 

Varför ska man äta julbord hos er? Vi tycker att året ska avslutas på bästa sätt. I goda vänners lag, till partybandet Poptimisterna och ett klassiskt julbord med en medveten touch. Vi serverar nämligen det traditionella julbordet i en liten uppdaterad tappning. Vi vill inte förändra julen helt, bara fräscha upp den lite och framför allt krama ur det allra bästa den har att erbjuda. I år serverar vi både mat och dryck från vårt närområde.

Pris? 521kr/person.

Vill du besöka de värmländska skogarna för en riktigt klassisk julbordsupplevelse på Selma Spa? Läs mer här.


Clarion Hotel Malmö Live – storslagen show och Tareq Taylor

Malmö, Dag Hammarskjölds Torg 2

När serverar ni julbord? 30 november, 7-8 och 12-15 december.

Vilka är era gäster? Alla, både företag och privatpersoner kommer njuta av dessa kvällar.

Varför ska man äta julbord hos er? Årets fokus är på världen där Tareq Taylor signerar menyn som serveras på allt från fat, tallrik och buffé. Den 12-15 december får du, utöver den goda maten, uppleva en sprakande show med libanesiska trummor, Vengaboys och Bröderna Olsen. Samt komikern Johan Rünow. Är man inte så mycket för show kan man enbart njuta av det kulinariska 30 november och 7-8 december.

Pris? Utan show: 650kr/person. Med show: 995kr/person.

Är du i Malmö under 7-9 december och vill besöka Clarion Hotel & Congress Malmö Live för ett storslaget julfirande? Läs mer här.


Comfort Hotel Göteborg – klassiskt med inspiration från Asien

Göteborg, Skeppsbroplatsen 1

När serverar ni julbord? Onsdag till söndag, 6-17 december.

Vilka är era gäster? Alla är välkomna till oss, företag som privatpersoner.

Varför ska man äta julbord hos er? Vi erbjuder ett klassiskt julbord kompletterat med smaker från vår asieninspirerade restaurang OBGB. Är ni ett sällskap över 100 personer kan ni abonnera hela restaurangen.

Pris? Onsdag-lördag: 525kr/person. Söndagar: 395kr/person.

Vill du testa ett klassiskt julbord med influenser från Asien? Dra till Comfort Hotel Göteborg.

Julbord på Comfort Hotel Göteborg


Quality Hotel Prisma

Skövde, Ekedalsgatan 2

När serverar ni julbord? 23 och 30 november samt 7, 13, 14, 20 och 21 december.

Vilka är era gäster? Alla som tycker om att ha trevligt under jul.

Varför ska man äta julbord hos er? Vi bjuder på en klassisk julbordsbuffé som varit populär i många år. Är du ute efter ett klassiskt, gott, enkelt och väldigt prisvärt julbord har du hamnat rätt. Passar väldigt bra som After Work!

Pris? Julbord 255kr/person. Dryckespaket: 135kr/person.

Befinner du dig i Skövde runt jul? Besök Quality Hotel Prismas populära julbord.

Kombinera ditt julbord med en hotellövernattning?


Strömstad Spa & Resort – spa och rock på västkusten

Strömstad, Kebalvägen 229

När serverar ni julbord? 24 november – 16 december.

Vilka är era gäster? Både företag och privatpersoner.

Varför ska man äta julbord hos er? Vi kör på ett klassiskt svenskt julbord. Vad kan gå fel då? Innan julbordet har du även möjlighet att njuta av vår spaavdelning och av en varm mojito. Vi erbjuder olika paket beroende om du vill stanna över natt eller inte. Oavsett vilket paket du väljer ingår besök i vårt spa. 

Pris? Från 695kr/person.

Lockas du av en helg på Strömstad Spa & Resort bestående av spa och god klassisk julmat? Läs mer här.

stromstad-spa-resort-aerial-view-swimming-pool-lady-.jpg?h=250Börja eller avsluta din kväll i deras underbara spaavdelning


Stenungsbaden

Stenungsund, Södra Stenungsund

När serverar ni julbord? Torsdag-lördag från 23 november fram till 15 december.

Vilka är era gäster? Många härliga företagsgäster som avslutar året med antingen sina anställda eller kunder. Men även en hel del underbara privatgäster.

Varför ska man äta julbord hos er? Stenungsbaden har serverat julbord sedan 1963! Så vi kan vår sak. Vårt högklassiga julbord är fylld med traditionsrika rätter som många har influenser av Bohuslän. Ni får absolut inte missa våra hemgjorda sillar, eller alla våra olika sorters lax, inte heller vår omtalade äggost som Harald i köket lagar varje år… Vi ser ALLTID till att erbjuda flera vegetariska alternativ.

Pris? Julbord med övernattning: från 1635kr/person. Julbord: 695kr/person.

Lockar Stenungsbadens härliga julbord? Läs mer här.


Danmark

Skt. Petri – äkta dansk feststämning mitt i Köpenhamn

Köpenhamn, Krystalgade 22

När serverar ni julbord? 23, 24 och 30 november, samt 1, 7, 8, 14 och 15 december serveras det julbord för mindre sällskap. Är ni fler än 50 personer går det att boka andra datum! Ta kontakt med hotellet – det är först till kvarn som gäller. 

Vilka är era gäster? Privatpersoner samt mindre och större sällskap. Alla som vill uppleva ett lyxigt julbord.

Varför ska man äta julbord hos er? Vårt julbord serveras i restaurangen som ligger i hotellets lobby, vilket bidrar till feststämning i hela huset. På julbordet serveras allt från dansk smörgås till sill och stekt fläsk. Gillar du att klä upp dig ska du verkligen komma hit, på Skt. Petri får du mer än gärna komma i din finaste klänning eller kavaj.

Pris? Julbord: från 1295dkk/person. Övernattning på hotellet i samband med julbord: från 1995dkk/person

Låter en kväll på Skt. Petri som något för dig? Läs mer här.

Skt. Petris häftiga lobby, där även restaurangen som serverar julbord ligger.


Clarion Hotel Copenhagen Airport – allt du behöver och med flygplatsen som granne

Kastrup flygplats, Köpenhamn, Ellehammersvej 20

När serveras julbordet? 24 november – 24 december.

Vilka är era gäster? En härlig mix av små och stora lokala företag, samt en del privata sällskap.

Varför ska man äta julbord hos er? På Clarion Hotel Copenhagen Airport får du ett julbord med alla de danska klassiska rätterna du kan tänka dig. Både mat, dryck, service och stämning kommer vara på topp. Med Metron direkt vid hotelldörren och 12 minuter in till Köpenhamn kan du låta bilen stå hemma. Som uppdukat för en perfekt kväll!

Pris? 295dkk/person

Planerar du ett julbord på flygplatshotellet Clarion Hotel Copenhagen Airport? Maila hotellet om du vill veta mer, eller kanske helt enkelt boka direkt: reservation.cl.copenhagen.airport@choice.dk

Avsluta julbordet med en natt i dessa stora och lyxiga rum!


Norge

Norefjell Ski & Spa – julshow mitt i skididyllen

Norefjell, Bøeseter

När servera ni julbord? Från mitten av november och långt in i december. 

Vilka är era gäster? Största delen av våra gäster är företag.

Varför ska man äta julbord hos er? Hos oss kan du välja på ett klassiskt julbord eller en 3-rätters festmiddag. I båda alternativen ingår övernattning på hotellet med frukost, ingång till hotellets bad och gym samt nattklubb med DJ. Väljer du att njuta av en 3 rätters så bjuds det även på en julshow med kända artister och komiker. 

Pris? Julbord i restaurangen: från 1630kr/person. 3-rätters i kongresshallen med underhållning: från 1990 kr/person.

Vill du besöka Norefjell Ski & Spa för en autentisk fjäll- och julupplevelse? Läs mer här.

Ett snötäckt Norefjell Ski & Spa


Quality Airport Hotel Stavanger

Sola, Sømmerveien 1

När serverar ni julbord? 30 november samt 1, 7 och 8 december.

Vilka är era gäster? Allt från privatpersoner till konferensgäster.

Varför ska man äta julbord hos er? Hos oss får du uppleva en hejdundrande julshow, med många norska kända ansikten. Bland annat Morten Ramm, Freddy Kalas och Rune Bjerga. Och sista argumentet: 20.000 nöjda gäster kan inte ha fel.

Pris? Julbord från 995kr/person. Övernattning i samband med julbord: 795kr/person.

Missa inte Quality Airport Hotel Stavangers julbord och show. Läs mer här.

Starta kvällen med en juldrink!


Clarion Hotel & Congress Oslo Airport – för dig som vill bjuda hela företaget

Oslo Gardermoen, Hans Gaarders veg 15

När servera ni julbord? Det bestämmer våra gäster! 

Vilka är era gäster? Vi skräddarsyr ditt julbord – önskar ditt sällskap julbuffet eller en inspirerande trerättersmeny? Vi ordnar det. Kanske vill ni inte ens ha julmat överhuvudtaget, som tur är har vi har vi fantastiska kockar som skapar imponerande menyer. Så det är bara att välja och vraka! Välkommen.

Varför ska man äta julbord hos er? Varför inte? Vi lovar er en magisk tillställning med grym mat efter era önskningar. 

Pris? Priset utformas efter just ert julbord.

Vill du spendera en oförglömlig kväll på Clarion Hotel & Congress Oslo Airport? Maila hotellet på: booking.oslo.airport@choice.no, och boka ert drömjulbord nu!

Utsidan av den prisbelönta The Qube


Quality Hotel 33 – årets häftigaste julbord

Oslo, Østre Aker vei 33

När serverar ni julbord? 6 och 7 december.

Vilka är era gäster? Alla är välkomna!

Varför ska man äta julbord hos er? Hos oss får du dansa in julen. Under torsdagen till Geir Schau och TLT, under fredagen till blir det underhållning Tommy Steine, LOVESHACK och DJ Maddie M som spelar enda in till småtimmarna. Du kan välja på en meny på 3-rätter, en julbuffé eller en 4-rätters meny i vår restaurang Top Floor med utsikt över hela Oslo.

Pris? 3-rätters meny i egen lokal: från 895kr/person. Julbuffé i huvudrestaurangen: från 995kr/person. 4-rätters i hotellets restaurang Top Floor: från 1095kr/person.

Låter detta lockande? Besök Quality Hotel 33 och deras coola julbord.

Utsikten från restaurang Top Floor


Comfort Hotel Bergen Airport – Julfest utan extra fuzz

Bergen, Lønningsvegen 45

När serverar ni julbord? 19 november – 21 december.

Vilka är era gäster? I och med att man måste förbeställa och sällskapet minst måste vara 40 personer blir det främst företag. 

Varför ska man äta julbord hos er? Hos oss kan du fira jul i enkelhetens anda, kanske en måndag med inte en massa krimskrams. Bara fokus på bra mat och härlig stämning. Vill ert sällskap ha lite underhållning fixar vi även en trubadur eller DJ för några ynka kronor mer.

Pris? Julbord: 525kr/person. Julbord inklusive musikunderhållning: 595kr/person.

Låter det lockande med ett julbord på Comfort Hotel Bergen Airport? Ta kontakt med hotellet för att boka ditt julbord: booking.co.bergen.airport@choice.no.


När måste jag boka bord?

Nu kommer vi till det nästan viktigaste av allt… När måste man boka bord? Efter att ha pratat med alla julbordsexperter på de olika restaurangerna och hotellen har vi kommit fram till några generella tips.

  • Ska du avnjuta ett julbord tillsammans med ett mindre sällskap? Då räcker det att du bokar någon gång senare under hösten. Vill du vara garanterad ett bord så får du passa på i september och oktober. Living on the edge? Då kan du boka fram i november.
  • Är ni ett väldigt stort sällskap skulle vi tipsa att boka redan i innan, eller under, sommaren. Vissa hotell får nämligen in sina första julbordsbokningar i januari…

Läs mer

Få inspiration och se fantastiska julbord och priser i hela Sverige här

Vill du få mer julbordsinspiration? Då hittar du en trevlig artikel att läsa här.

Sugen på att uppleva några av Nordens mysigaste julmarknader? Information om dem hittar du här.

Boka hotell nära Nordens största julmarknader.

BlogPostView-tagsJulJulbordNorden