Gå till innehåll
Mat & dryck

Den stora julbordsguiden: 20 julbord i Norden

|

Julbordssäsongen är snart kommen och det finns nästan FÖR många ställen att välja på. Vi har undersökt och samlat ihop massvis med nyttig julbordsinformation, allt för att hjälpa dig i ditt val av rätt julbord. Nordens bästa julbord hittar du här!

Julbord i Sverige

Hotel C Stockholm – ett grönare julbord

Stockholm, Vasaplan 4

När serverar ni julbord? 26 november till 20 december, samt 24 december.

Vilka är era gäster? Vi tar emot sällskap upp till 180 personer och har två sittningar om dagen; klockan 16.30 samt 19.00 (20.00 på julafton).

Varför ska man äta julbord hos er? Utan att ta bort några traditionella rätter har vi skapat ett julbord med 50% grönt - perfekt för vegetarianer och miljökämpar. Eller varför inte ha julfesten hos oss? Vi har även öppet på julafton, då vi visar Kalle Ankas jul i vår biograf.

Pris? Från 595 kr/person inklusive moms.

Hotellets häftiga ICEBAR

Låter ett julbord på Hotel C Stockholm intressant för dig? Läs mer och boka här.


Clarion Hotel Amaranten – jultallrik med twist

Stockholm, Kungsholmsgatan 31

När serverar ni julbord? Julbordet serveras mellan den 25 november och 19 december 2019.

Vilka är era gäster? Alla med intresse för gastronomi.

Varför ska man äta julbord hos er? Tap Room är en opretentiös cocktailbar där cocktails flödar – bokstavligen. Baren är ensam i Sverige om att servera handgjorda cocktails på tap. I baren möts du av konst, musik och inredning som andas modernt 60-tal á la Mad Men. Här firar du inte julbord som vanligt, utan mingla bland kollegor och vänner med vår jultallrik fylld av godsaker som sill, lax, getost m.m. till toner av jazz och soul, givetvis med inslag av en och annan julsång.

Pris? 175 SEK/person ink moms.

Låter ett god jultallrik på Clarion Hotel Amaranten som något för dig? Läs mer och boka här.


Nordic Light Hotel – nordiskt julbord med lyxiga inslag av havet

Stockholm, Vasaplan 7

När serverar ni julbord? 22 nov - 20 dec. 20 december har vi dessutom bartömning.

Vilka är era gäster? Vi tar emot sällskap upp till 170 personer och har två sittningar om dagen, klockan 17.00 samt 20.00.

Varför ska man äta julbord hos er? På Lykke är julbordet en hyllning till hantverk och råvara signerat av vårt nya köksteam lett av Robert Hallgren. Det dukas upp ett svenskt traditionellt julbord såväl som moderna tolkningar på rätterna och med en extra förkärlek för fisk och skaldjur. Utbudet består bland annat av hummer, krabbor, nordiska charkuterier, saftig julskinka, Västerbottenpaj med romröra, rökt sik och mycket mer. Glöm bara inte att lämna plats över för det dignande dessertbordet skapat av vår egna konditor Marita Ahonen.

Pris? Från 725 kronor/person ink moms.

julbord-lykke-nordic-light-hotel-contentful

Låter julbordet på Lykke lockande? Se hela menyn och boka här. Välkommen till Nordic Light Hotel!


Clarion Hotel Stockholm – mingel, after work och sydamerikansk feeling

Stockholm, Ringvägen 98

När serverar ni julbord? Från slutet av november till slutet av december.

Vilka är era gäster? Alla som vill komma i julstämning. För oss spelar det ingen roll om ni är ett företag, bokklubb eller ett gäng vänner - köttbullar, sylta och knäcken löser vi oavsett. Mellan 30/11 - 15/12 gör vi om våran helgbrunch på lördagar och söndagar till ett julbord. Med många bord och stora ytor är det ett perfekt ställe för den stora familjen eller gänget.

Varför ska man äta julbord hos er? Vi erbjuder allt från ett hejdundrande julbord till julmingel med en after work-känsla. Eller varför inte sydamerikanskt för dig som redan tröttnat på julen? Hos oss hittar ni något för alla smaker. Om du äter vårt julbord hos oss får du inte missa våra sliders med västerbottenostcremé (en slider är en underbar miniburgare, reds. anm.). Självklart serverar vi ett flertal vegetariska alternativ.

Pris? Julbord: från 580 kr/person. Julbrunch: 315kr/person.

Sugen på att komma i julstämning på Clarion Hotel Stockholm? Läs mer och boka här.

Restaurang Clarion Hotel StockholmSamla kollegor och nära och kära på Clarion Hotel Stockholm.


Clarion Hotel Sign – Klassisk julmat möter nya, innovativa rätter

Stockholm, Östra Järnvägsgatan 35

När serverar ni julbord? Från 1 december.

Vilka är era gäster? Både mindre och större sällskap, privatpersoner och företag.

Varför ska man äta julbord hos er? I år har våra kockar skapat fenomenala smaksensationer och samlat dem i fyra olika julmenyer. Inspirationen hämtas ända från farmors gamla klassiker till nya innovativa recept och även en helvegansk femrätters. Traditionella rätter som inlagd sill och gravad lax kombineras med julsmaker i helt ny tappning som skapar en spännande julupplevelse.

Njut av en brakmiddag med vänner eller kollegor i vår matsal eller en pangfest i vår stora bankettsal där dans, livemusik och andra upptåg står på menyn.

Pris? Från 534 SEK/person inkl. moms.

Vill du smaka det fantastiska julbordet på Clarion Hotel Sign? Läs mer och boka här.

Julbord på Clarion Hotel Sign i StockholmYes, i år kan du äta ett veganskt julbord på Clarion Hotel Sign

Boka julbord på Clarion Hotel SignFörutom vegansk 5-rätters kan du välja mellan flera, klassiska menyer.


Fira företagsjulen lite närmare tomten på Clarion Hotel Arlanda Airport!

När serverar ni julbord? Mellan 25 november - 20 december 2019. Vi serverar även jultallrik som den perfekta lunchen och årets nyhet: Julfrukost!

Vilka är era gäster? Grupper över 100 personer kan boka julbord mellan 25 november- 20 december. För grupper mindre än 100 personer bokas julbord mellan 16-17 december.

Varför ska man äta julbord hos er?

När ni vill fira jul med gångavstånd från gaten, tågstationen, laddstolpen och busshållplatsen. Lite närmare tomten, lite närmare hem. Julgranen är klädd, julklapparna till Trygga Barnen ligger under granen, julmusik spelas var ni än sitter och utanför faller snön.

Oavsett om ni äter julfrukost, jultallrik eller julbord och oavsett om ni är 30 eller 300 ser vi till att ni får en härlig jul tillsammans. Vår egna honungssill BEE SILLY (med honung från våra bikupor) finns med på buffén och kanske blir det årets sill? Vill ni ha något extra kring ert julfirande som julklappsutdelning, underhållning eller dans kring granen har vi lika många idéer som klappar i säcken.

Pris? Julfrukost: 195 kr/person Jultallrik: 325 kr/person Julbord: 495 kr/person

Julbord på Clarion Hotel Arlanda Airport utanför StockholmMissa inte hotellets egen honungssill BEE SILLY, med honung från egna bikupor!

Julbord med showen Världens snabbaste allsång® på Clarion Hotel Post

Göteborg, Drottningtorget 10

När serverar ni julbord? 29 november samt 5-7 och 11-14 december.

Vilka är era gäster? Mestadels företagskunder, men privatpersoner är minst lika välkomna hit för julbord.

Varför ska man äta julbord hos er? I år erbjuder vi succéföreställningen Världens snabbaste allsång® och till det ett lyxigt julbord där den kalla delen av buffén är signerat vår populära restaurang VRÅ.

Pris? Från 985 kr/ exkl. moms (privatpersoner är det 1125 kr inkl. moms).

Vill du smaka det fantastiska julbordet på Clarion Hotel Post? Läs mer och boka här.

Julbelysning på Clarion Hotel Post i GöteborgVarje jul pyntas fasaden på Clarion Hotel Post och lyser upp Drottningtorget, mitt i Göteborg.


Quality Hotel View – Julbord signerat av Sandra Mastio

Malmö, Hyllie Stationstorg 29

När serverar ni julbord? Julbordet kan bokas i slutet av november och fram till 20 december 2019.

Vilka är era gäster? Vi välkomnar både stora och små sällskap för en trevlig kväll med ett härligt julbord och en god stämning. 

Varför ska man äta julbord hos er? Sandra Mastio har hjärtat i Malmö och tog år 2015 hem segern i Sveriges Mästerkock. Med passionerad kärlek för maten arbetar Sandra med stora smaker och massor av grönt! Baserat på lokala råvaror för säsongen har hon tillsammans med vår köksmästare skapat ett inbjudande julbord med julens klassiska smaker. Julbordet har även ett urval av Sandras bästa och mest njutbara julkreationer.

Pris? Julbord: 525:- inkl. moms. Dryckespaket: 265:- inkl. moms.

Låter Quality Hotel View som perfekta stället för er? Läs mer och boka här.

Hotellets stora eventsal


Aronsborg Konferenshotell  – chokladälskarens dröm, perfekt för företaget

Bålsta, Helgövägen 7

När serverar ni julbord? Fredagarna den 29 november och 6 december samt lördagarna den 30 november och 7 december.

Vilka är era gäster? Alla. Privata sällskap samt konferens- och företagsgäster. Och chokladälskare såklart.

Varför ska man äta julbord hos er? Vi har det bästa dessertbordet i Norden – enligt okänd, men pålitlig, källa. Chokladpralinerna på Aronsborg är så omtyckta att gästerna köper med sig dem hem efter besöket. Förutom choklad så serveras det självklart mat, i form av ett klassiskt svenskt julbord. Vi välkomnar både små och stora sällskap! Vi välkomnar även Gyttring som underhåller live. Gyttring är en trio som spelar traditionella irländska folkvisor med en stor portion humor.

Är du en chokladälskare? Då är det på tiden att du besöker Aronsborg Konferenshotell!

Pris? 599 kr/person

Du kan äta mer än bara chokladpraliner, vad sägs om ett chokladhus?


Clarion Hotel Gillet – spännande smaker i Uppsala

Uppsala, Dragarbrunnsgatan 23

När serverar ni julbord? Vårt julbord står uppdukat 29 november - 19 december.

Vilka är era gäster? Allt från små privata sällskap till stora företagsgrupper.

Varför ska man äta julbord hos er? Clarion Hotel Gillet började servera julbord redan på 1980-talet, så vi kan vår sak. Nu på senare år har vi tillsammans med vår restaurang Kitchen and Table börjat servera ett julbord med en touch av Manhattan. Kommer du till oss i år får du smaka på rätter som Tandoori Smoked Salmon eller Berbere Ginger ribs! Många vegetariska alternativ dukas även upp.

Pris? Jullunch: 425 SEK/person Julbord kväll ons, tors och lör: 525 SEK/person Fredag: 625 SEK/person

Låter det lockande med julbord på Clarion Hotel Gillet? Läs mer och boka här.

En liten del av julbordet på Clarion Hotel Gillet


Selma Spa – ”Bara Jul” med Lasse Kronér i en anrik värmländsk spamiljö

Sunne, Sundbergsvägen 3

När serverar ni julbord? 28-30 november samt 5-7 december.

Vilka är era gäster? Väldigt blandat, både privatpersoner, sällskap och företag. 

Varför ska man äta julbord hos er? Vi tycker att året ska avslutas på bästa sätt. Lämna världen utanför en kort stund och fira jul på Selma Spa. Hos oss serverar vi ett julbord med Värmländska inslag medan Lasse Kronér guidar oss genom kvällen och avslutar med underhållning lagom när vi har kommit till dessert. Det finns tre olika konferenspaket att välja mellan.

Pris? Från 794 kr/person exklusive moms.

Vill du besöka de värmländska skogarna för en riktigt klassisk julbordsupplevelse på Selma Spa? Läs mer och boka här.


Clarion Hotel Malmö Live – Christmas Party Studio 54 och julbord med Daniel Müllern

Malmö, Dag Hammarskjölds Torg 2

När kan man gå på julshowen Christmas Party Studio 54? 6, 7, 11, 12 och 13 december. Daniel Mullern signerar även julbordet på Studio 54.

När serverar ni Julbord med Daniel Müllern? 28-29 november samt 7 och 13 december.

Vilka är era gäster? Alla, både företag och privatpersoner kommer njuta av dessa kvällar.

Varför ska man äta julbord hos er? Att resa tillbaka till en euforisk tid och få återuppleva New Yorks hetaste nattklubb tillsammans med Gibson Brothers och konferenciern Cornelius Löfmark. Daniel Müllern, vinnare av Köksmästarna, dukar upp Amerikansk "power dining" med svenska julsmaker, en upplevelse man sent kommer glömma.

Pris? Utan show: från 640 kr/person. Med show: från 876 kr/person.

Vill du veta mer om den storslagna julfesten och julbordet på Clarion Hotel Malmö Live? Läs mer och boka här!


Comfort Hotel Göteborg – klassiskt med inspiration från Asien

Göteborg, Skeppsbroplatsen 1

När serverar ni julbord? Julbordet serveras 22 november - 21 december 2019.

Vilka är era gäster? Alla är välkomna till oss, företag som privatpersoner.

Varför ska man äta julbord hos er? Vi erbjuder ett klassiskt julbord kompletterat med smaker från vår asieninspirerade restaurang OBGB. Är ni ett sällskap över 100 personer kan ni abonnera hela restaurangen.

Pris? Från 445 SEK/pers inkl. moms

Vill du testa ett klassiskt julbord med influenser från Asien? Dra till Comfort Hotel Göteborg.

Julbord på Comfort Hotel Göteborg


Strömstad Spa & Resort – Julbord med underhållning på västkusten

Strömstad, Kebalvägen 229

När serverar ni julbord? 22-23 och 29-30 november samt 6-7 och 13-14 december.

Vilka är era gäster? Både företag och privatpersoner.

Varför ska man äta julbord hos er? Förutom ett dignande julbord och härligt umgänge med vänner, och kollegor så underhåller Cathrin Strandberg. Cathrin har deltagit i fler TV-produktioner bla ” Sikta mot stjärnorna” och ”Scenen är din”. Hon har också körat bakom artister som Tommy Nilsson, Uno Svenningsson och Charlotte Perrelli. Ett säkert tips innan julbordet är en varm mojito eller någon annan läcker drink från vår Christmas Bar menu. Tips! Unna dig att spa loss innan julbordet, kom ihåg att komplettera med Spa & Relax-entré.

Pris? Fredagar: 595 kr/person Lördagar: 645 kr/person

Lockas du av en helg på Strömstad Spa & Resort bestående av spa och god klassisk julmat? Läs mer här.

stromstad-spa-resort-aerial-view-swimming-pool-lady-.jpg?h=250Börja eller avsluta din kväll i deras underbara spaavdelning


Stenungsbaden

Stenungsund, Södra Stenungsund

När serverar ni julbord? 22-23 och 29-30 november samt 6-8 och 13-14 december.

Vilka är era gäster? Många härliga företagsgäster som avslutar året med antingen sina anställda eller kunder. Men även en hel del underbara privatgäster.

Varför ska man äta julbord hos er? Stenungsbaden har serverat julbord sedan 1963! Så vi kan vår sak. Vårt högklassiga julbord är fylld med traditionsrika rätter som många har influenser av Bohuslän. Ni får absolut inte missa våra hemgjorda sillar, eller alla våra olika sorters lax, inte heller vår omtalade äggost som Harald i köket lagar varje år… Vi ser ALLTID till att erbjuda flera vegetariska alternativ. I år står det unga, energisprudlande och exklusiva showbandet ABOUT TIME för underhållning & show av högsta klass efter julbordet på fredagar och lördag, förutom fredagen den 29 november då bandet JUNI intar stora scenen. Får inte missas!

Pris? Julbord med övernattning: från 1885kr/person. Julbord: 895kr/person.

Lockar Stenungsbadens härliga julbord? Läs mer och boka här.


Danmark

Skt. Petri – äkta dansk feststämning mitt i Köpenhamn

Köpenhamn, Krystalgade 22

När serverar ni julbord? Det går att boka julbord vid både lunch och middag varje dag från 15 november till 21 december (förutom på fredagar).

Vilka är era gäster? Privatpersoner samt mindre och större sällskap. Alla som vill uppleva ett lyxigt julbord.

Varför ska man äta julbord hos er? Vårt julbord serveras i restaurangen som ligger i hotellets lobby, vilket bidrar till feststämning i hela huset. På julbordet serveras allt från dansk smörgås till sill och stekt fläsk. Gillar du att klä upp dig ska du verkligen komma hit, på Skt. Petri får du mer än gärna komma i din finaste klänning eller kavaj.

Pris? 495 DKK per person. OBS: Minst 10 personer och endast förbokningar.

Låter en kväll på Skt. Petri som något för dig? Läs mer här.

Skt. Petris häftiga lobby, där även restaurangen som serverar julbord ligger.


Clarion Hotel Copenhagen Airport – allt du behöver och med flygplatsen som granne

Kastrup flygplats, Köpenhamn, Ellehammersvej 20

När serveras julbordet? 29-30 november samt 6-7, 13-14 och 20-24 december.

Vilka är era gäster? En härlig mix av små och stora lokala företag, samt en del privata sällskap.

Varför ska man äta julbord hos er? På Clarion Hotel Copenhagen Airport får du ett julbord med alla de danska klassiska rätterna du kan tänka dig. Både mat, dryck, service och stämning kommer vara på topp. Med Metron direkt vid hotelldörren och 12 minuter in till Köpenhamn kan du låta bilen stå hemma. Som uppdukat för en perfekt kväll!

Pris? 395 dkk/person

Planerar du ett julbord på flygplatshotellet Clarion Hotel Copenhagen Airport? Maila hotellet om du vill veta mer, eller kanske helt enkelt boka direkt: reservation.cl.copenhagen.airport@choice.dk

Avsluta julbordet med en natt i dessa stora och lyxiga rum!


Norge

Norefjell Ski & Spa – julshow mitt i skididyllen

Norefjell, Bøeseter

När servera ni julbord? I år har vi julbordsshower 23 och 30 november samt 7 december.   

Vilka är era gäster? Största delen av våra gäster är företag.

Varför ska man äta julbord hos er? Hos oss kan du välja på ett klassiskt julbord eller en 3-rätters festmiddag. I båda alternativen ingår övernattning på hotellet med frukost, ingång till hotellets bad och gym samt nattklubb med DJ. Väljer du att njuta av en 3 rätters så bjuds det även på en julshow med kända artister och komiker. 

Pris? Från 1630 NOK/person

Vill du besöka Norefjell Ski & Spa för en autentisk fjäll- och julupplevelse? Läs mer här.

Ett snötäckt Norefjell Ski & Spa


Julshow med Norges pop-prinsessa Julie Bergan på Clarion Hotel & Congress Oslo Airport

Oslo Gardermoen, Hans Gaarders veg 15

När servera ni julbord? Den 7 december.  

Vilka är era gäster? Ska du fixa firmafest eller julbord och är på jakt efter en riktigt grym show inte långt från Oslo? Ta bilen eller tåget till Gardemoen och upplev en riktig julbordshow på Norges bästa storarena, The Qube. Passar lika bra med kollegorna som med kompisgänget.

Varför ska man äta julbord hos er? Vi upprepar braksuccén och bjuder in till en julbordshow du vill vara hos ända fram till påsk. Vi garanterar god julmat och en sprakande show!

Övernatting? Önskar du en extra skön uppladdning och lugn söndagsmorgon i samband med julbordet? Unna dig en övernattning hos oss. Enkelrum kostar från 940 NOK och dubbelrum kostar från 1140 NOK.

Pris? För 995 NOK/person får du julbord, konsert och show med Julie Bergan, Mads Hansen med flera och DJ långt in på natten.

Åldersgräns 20 år

Vill du spendera en oförglömlig kväll på Clarion Hotel & Congress Oslo Airport? Läs mer och boka här.

Julbord Clarion Hotel & Congress Oslo AirportMissa inte årets sprakande julshow!

Utsidan av den prisbelönta The Qube


Quality Hotel 33 – årets häftigaste julbord

Oslo, Østre Aker vei 33

När serverar ni julbord? 6 och 7 december.

Vilka är era gäster? Alla är välkomna!

Varför ska man äta julbord hos er? Här blir det en riktigt festlig kväll med julbord, standup och konsert! Både 6 och 7 december bjuder på grym underhållning med LOVESHACK, Mads Hadler som konferencier och DJ Maddie M som håller igång festen långt efter midnatt.

Pris? JUlbuffé i huvudrestaurangen från 995 NOK per person.

Låter detta lockande? Besök Quality Hotel 33 och deras coola julbord.

Utsikten från restaurang Top Floor


När måste jag boka bord?

Nu kommer vi till det nästan viktigaste av allt… När måste man boka bord? Efter att ha pratat med alla julbordsexperter på de olika restaurangerna och hotellen har vi kommit fram till några generella tips.

  • Ska du avnjuta ett julbord tillsammans med ett mindre sällskap? Då räcker det att du bokar någon gång senare under hösten. Vill du vara garanterad ett bord så får du passa på i september och oktober. Living on the edge? Då kan du boka fram i november.
  • Är ni ett väldigt stort sällskap skulle vi tipsa att boka redan i innan, eller under, sommaren. Vissa hotell får nämligen in sina första julbordsbokningar i januari…

Läs mer

Få inspiration och se fantastiska julbord och priser i hela Sverige här

Vill du få mer julbordsinspiration? Läs om 5 unika julbord här.

Boka hotell nära Nordens största julmarknader.

BlogPostView-tagsJulJulbordNorden