Trondheim ligger idylliskt beläget i en fjord omgärdat av mäktiga berg och bjuder på alltifrån storslagna vyer till charmiga shoppinggator och trendiga matställen. Varför inte toppa ditt besök i den norska staden med en riktigt trevlig lunch? Eller kanske till och med flera om du bokat en härlig hotellweekend. Här kommer 4 tips på restauranger som serverar fräsch och välsmakande lunch i Trondheim!

appetizer from kitchen and table clarion trondheim

1. Lunch i mysig miljö på Kalas & Canasta

kalas-canasta1-cred-geir-mogenFoto: Geir Mogen

Ett givet lunchstopp under ditt besök i Trondheim är restaurangen Kalas & Canasta. Här lägger man stor vikt vid råvarorna och skapar kreativa maträtter med rena smaker. De försöker också ta tillvara på varje del av varje ingrediens för att bidra till en både hållbar meny och hållbar matindustri. Fram till kl. 16.00 varje dag bjuder de in till en utsökt lunch i Trondheim och på menyn finns bland annat rökt lax, fisksoppa på dagens fångst och fräsch kycklingsallad - något för alla helt enkelt!

2. Söt lunch på Rosenborg Bakeri

bakery-cakes-stock

Du som älskar allt det söta här i livet kommer också älska Rosenborg Bakeri. Det är ett helt fantastiskt bageri med anor från början på 1900-talet och här kan du inte bara välja och vraka bland utsökta bakverk, utan också få ett nygräddat bröd med riktigt gott pålägg. Perfekt stopp för en lunch medan du upptäcker Trondheims alla besöksmål och sevärdheter eller för en trevlig stund tillsammans med en vän. Eller varför inte en dejt?

3. Una pizzeria e bar för dig som älskar pizza

una-pizzeria-trondheimFoto: Una Pizzeria

Vårt mål är att alla som kommer in genom dörren vet att de kommer bli mötta av leende personal som serverar god mat i en mysig lokal med varm atmosfär. Vi är stolta över stämningen som vi har tillsammans på jobbet, och det glädjer oss att få dela den med våra gäster. - Sara Steine

Ibland är man bara sugen på något riktigt okomplicerat och välbekant till lunch, och vad passar då bättre än en nygräddad pizza på Una? Una erbjuder dessutom två restauranger i Trondheim - en som de kallar för Torget och en som de kallar för Solsidan, vilket gör att du aldrig behöver gå särskilt långt för att slå dig ner för en grym pizzalunch. Pizzorna är bakade med stor passion och kärlek och består självklart enbart av de bästa råvarorna. Allt för att din pizza ska smaka precis lika bra som om du satt på en soldränkt trattoria i Italien. Utöver klassiker som Margherita, Capricciosa och Vesuvio kan du testa deras pizzor utan tomatsås eller fräscha sallader.

4. Hemtrevlig lunch på Baklandet Skydsstation

skydsstationen-stuene-edt-plateFoto: Baklandet Skydsstation

Hos oss kan du njuta av en kopp varm choklad eller äta en god måltid medan du tittar ut över domkyrkan Nidarosdomen. Baklandet Skydsstation blev utsedd till årets café av National Geographic år 2012 och har blivit omnämnd i författaren Andrew Evans reseblogg. Caféet har också blivit uppmärksammat av Lonely Planet för sin sill, fisksoppa, bacalao, rengryta, lax och 300 olika typer av akvavit. - Olaf Holmen

Är du ute efter en lunch i Trondheim där du förutom att mumsa på god mat även kan omges av en idyllisk och hemtrevlig atmosfär är Baklandet Skydsstation ett perfekt val! Detta charmiga café ligger inhyst i en unik och gammaldags lokal där den vänliga personalen ser fram emot att få servera dig traditionella nordiska rätter från den väl genomtänkta menyn. Under helgen dukar de upp till en härlig lunchbuffé med bland annat sill och ett gäng smakrika smårätter!

Hoppas denna guide gett dig lite inspiration för var du kan slå dig ner för en god lunch nästa gång du besöker vackra Trondheim. Självklart bjuder staden på mängder av fler fantastiska restauranger, men dessa tycker vi är några av de allra bästa! Dessutom ligger de på perfekt avstånd för att utforska allt härligt som Trondheim och den omgivande naturen har att erbjuda.