MenyStäng
Mat & dryck

There’s a new prawn in town

Är du en av dem som slutade äta tigerräkor på grund av den miljöförstöring och de dåliga arbetsförhållandena som räkodlingar runt om i världen skapade? Nordic Choice Hotels är. Men tack vare ASC, Aquaculture Stewardship Council, kan vi återigen äta dessa delikatesser med gott samvete. Ett väldigt gott sådant.

Räksmörgås
_Foto: Bobo Olsson_

We Care

Miljövänlig, närodlad och ekologisk mat tänker vi på Nordic Choice Hotels mycket på. Exempelvis blev alla våra hotell MSC-märkta under våren 2017. Märkningen innebär att all vild fisk är fångad genom hållbara metoder, för att exempelvis motverka överfiske och för att bevara våra hav. ASC handlar istället om att hållbart odla fisk.

Inte bara räkor

Det är inte bara fisk och skaldjur som vi på Nordic Choice Hotels värnar om. Våra hotell är även palmoljefria, förutom de hotell som fått tag i hållbar palmolja. Vi gick nyligen med i avtalet om att halvera vårt matavfall till år 2030. Ett gäng hotell odlar nu råvaror på sina tak för att sedan skörda och använda dessa i restaurangerna.

Välkommen nya ASC-räkan

Tillbaka till våra tidigare bannlysta tigerräkor. Planen är såklart inte att just de ska komma tillbaka. Planen är att nya, ASC-certifierade tigerräkor ska börja serveras på våra hotell och restauranger. Så att alla räkälskare kan fortsätta frossa på dessa, utan att skada planeten. Och först ut är våra hotell i Sverige. ASC, som står för Aquaculture Stewardship Council, arbetar för hållbar odling av fiske. För visst vill vi fortsätta kunna äta fisk i framtiden? Då behövs nya, etiska och miljövänliga sätt att odla denna råvara på.

Här kan du läsa mer om ASC-certifiering.

Eller vill du läsa mer om MSC-certifiering?


Vill du läsa vidare om Nordic Choice Hotels sammfunnsansvar? Då hittar du intressanta artiklar nedan.

Taggar

Senaste artiklarna

Bra jobbat!

Ditt lösenord har uppdaterats. Nu kan du fortsätta med något roligare, som att boka din drömvistelse!

Please note

Are you sure that you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.