MenyStäng
Mat & dryck

5 restauranger i Örebro som alla är värda en omväg

Här listas några av Örebros hetaste och mest smaklökseggande restauranger som bara är ett måste när du befinner dig i eller i närheten av staden. Här kommer guiden som är perfekt att alltid ha nära till hands när det är dags att bestämma plats för nästa restaurangbesök.

Restaurant-kitchen-table-orebro

A Mano - en äkta italiensk upplevelse

A Mano ligger vid det mysiga torget Stallbacken och är en klassisk italiensk fine-dining-restaurang i Örebro med underbar mat och en generös vinlista. Dessutom finns det en mängd smarriga alternativ för dig som är vegetarian. Ett besök på A Mano får dig att blinka både en och två gånger för att inte missta dig från att sitta på en taverna mitt i Toscana.

Amano-1 En bit av Toscana i Örebro. Foto: A Mano

Fratelli - god mat i en härlig miljö

Suktar du efter en riktigt god pizza eller en krämig pastarätt tillagade med kärlek och kvalitativa råvaror är Fratelli rätt val för dig. Här möts du av en skön puls och modern atmosfär som kommer få dig att vilja smaska på italienska delikatesser i timmar. Lika passande för en härlig middag som för att avnjuta en god lunch innan du ger dig ut för att upptäcka Örebros alla fantastiska besöksmål och sevärdheter.

Hachi - stans bästa sushi

Sugen på riktigt vällagad sushi? Ta dig till Järntorgsgatan 4 i Örebro och slå dig ner på den fina restaurangen Hachi. Testa gärna Omakase-menyn där kocken får bestämma den sushi som ska serveras bit för bit - helt klart en välsmakande upplevelser! Runt hörnet ligger dessutom Clarion Collection® Hotel Borgen som med sina tinnar och torn vackert reser sig över Svartån.

hachi-uer-bad6a Semitraditionell sushi i en avslappnad miljö. Foto: Hachi

Ett tips till dig som är på besök i Örebro och vill bo fint och bekvämt och samtidigt ha nära till riktigt bra restauranger.

Lekhyttans - från kiosk till ambitiös restaurang

Det är perfekt att stanna på Lekhyttans för en god lunch eller middag på väg till eller från Örebro eller för dig som bor i närheten och vill njuta av en lugn frukost innan jobbet. Restaurangen erbjuder även goda picknickpaket som är perfekt att köpa med om du planerar en dag längs den närliggande Bergslagsleden.

Lekhyttans-plateWEB Idag är Lekhyttans en restaurang med stor kompetens och ambition när det gäller mat. Foto: Lekhyttans

1 Rum & Kök - njut av klassisk svensk husmanskost

1 Rum & Kök brukar se på sig själv som en mysig kvarterskrog med stora ambitioner och det är precis den känslan som slår en när man kliver innanför dörren på denna mysiga restaurang i Örebro. Här erbjuds du en meny med rätter tillagade med klassiska råvaror i från mark, hav och luft som kommer få dina smaklökar att spritta av glädje.


Boka hotellrum i Örebro till bästa pris här!

Taggar

Du kanske också gillar

Bra jobbat!

Ditt lösenord har uppdaterats. Nu kan du fortsätta med något roligare, som att boka din drömvistelse!

Please note

Are you sure that you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.