MenyStäng
Mat & dryck

Vid Vätterns strand – vi tipsar om 7 ljuvliga restauranger i Jönköping

Längs Vätterns södra strand ligger ljuvliga Jönköping – Sveriges nionde största tätort. Staden har en blandning av stadspuls, strandliv och natursköna upplevelser. Med ett stort kulturutbud har både staden och dess omgivning som Gränna och Visingsö mycket att erbjuda – här kan du se såväl fantastiska slott som gå på ishockey eller äta riktigt god mat. Här tipsar vi om 7 restauranger i vackra Jönköping!

Lunch på VOX Hotel i Jönköping Foto: Bobo Olsson
Grön lunch på VOX Hotel i Jönköping. Foto: Bobo Olsson

Jönköping grundades förmodligen redan under Magnus Ladulås tid på 1200-talet. Idag är staden mest känd för att kunna variera en citykärna som bubblar av liv med strandliv och stillhet – allt med en fantastisk utsikt över Vättern. Jönköping är också hem för ett av Sveriges bästa ishockeylag HV71, ELMIA-mässan och IKEA-muséet. Det gastronomiska intresset för mat i Jönköping har växt stadigt och gjort att staden idag är hem för flera härliga delikatessbutiker, kaféer och restauranger.

Anna Gretas – stans mysigaste krog

entrecote-served-on-stone

På Kapellgatan 19, mitt i stadens centrum, ligger den mysiga och populära krogen Anna Gretas. På restaurangen serveras under kvällstid smakfull tapas och goda viner i en härlig och avslappnad miljö. På ett prestigelöst sätt serverar Anna Gretas god och välkryddad mat med ett enkelt koncept. Kombinera din mat med någon av de goda drycker som står på menyn och få en helhetsupplevelse utöver det vanliga. I närheten bor du riktigt bra på Comfort Hotel Jönköping – mitt i stadens hjärta och med nöjesutbudet runt hörnet.

Pizzeria Milano – veganska pizzor och riktigt god kebab

vegan-pizza-serving

Söker du efter ett billigt och gott matalternativ bör du rikta blicken mot Pizzeria Milano på Norrahammarsvägen – precis vid Skogskyrkogården. Menyn består av såväl vanliga pizzor som omtyckt kebab, men också av veganska pizzor. Ett bra alternativ för dig som söker efter något mättande, snabbt och gott – utan att tömma plånboken. Med en varierad meny lämpar sig Pizzeria Milano för hela familjen – oavsett ålder och tidigare favoritpizza.

El Gordo – genuin tapas och stämningsfull atmosfär

tapas-serving-table

Precis vid Munksjön i stadens centrum ligger smakrika El Gordo. Restaurangen startades efter flera studiebesök i Spanien där grundarna samlat erfarenhet och kunskap. På så sätt erbjuder man nu genuina spanska tapas i kombination med lokala råvaror och ingredienser. Krogens inredning är signerad Emily Hedenstedt och ger en avslappnad och stämningsfull atmosfär.

N.E.O – prisbelönt restaurang med sjöutsikt

pasta-alfredo-chicken.stock

Vid Munksjöns kant ligger flera riktigt bra restauranger. En av dessa är White Guide-nominerade N.E.O som erbjuder god mat och trivsam stämning alla veckans dagar. Den spännande menyn i kombination med den oslagbara uteserveringen med utsikt över Munksjön lockar till många gäster och stor njutning. Från restaurangen har du nära till något av våra tre hotell i staden – som både ligger centralt, har personlig service och moderna rum.

Vox Restaurant – en smakresa genom Asien

vox-food-bobo.jpg Vox Hotel ligger på bästa läge i centrala Jönköping. På hotellet kan du bo, äta, träna, jobba eller mingla i en kreativ och modern miljö – oavsett om du är på hotellet med familjen eller ensam. Hotellets restaurang, Vox Restaurant, tar med dig och dina smaklökar på en upptäcktsresa genom Asiens olika matkulturer. En modern fusion mellan det asiatiska och det svenska köket ger spännande och innovativa smaker. Restaurangen är öppen från tidig morgon till sen kväll med frukost, lunch, fika och à la carte. Dessutom finns en härlig bar med ett stort utbud av drycker och cocktails.

Sjön – matupplevelse av högsta klass

cooked-halibut-served-on-vegetables

Med prisbelönta kockar och med Vättern som sin närmsta granne är Sjön en matupplevelse av högsta klass. I en stilren och inbjudande miljö har restaurangen plats för cirka 100 matgäster inomhus och lika många på den härliga terrassen under sommartid. Menyn är säsongsbaserad och utnyttjar de fina råvaror som erbjuds. Till sommaren arbetar man exempelvis med sparris, ramslök, nässlor, skaldjur och lamm. Restaurangen blandar stilar, smaker och inspiration från hela världen och fokuserar på genuint bra råvaror och riktig matlagning.

Bada Bing Burger – saftigt och prisvärt

Cheeseburger-gourmet

Östra Storgatan 82 är platsen du ska besöka om du är sugen på en riktigt bra burgare. På Bada Bing Burger får du saftiga burgare, personlig service och rimliga priser – allt i en lokal med atmosfär och charm. Bada Bing Burger fungerar främst som en drop-in-restaurang men har även bord på plats för sällskap större än 7 personer. På menyn hittar du ett varierat utbud av såväl hamburgare som vegetarisk burgare av ugnsbakad selleri. Genom att arbeta med säsongens råvaror kan man också erbjuda ”säsongens burgare” – ett mycket populärt val på detta högkvalitativa burgarhak.


Mer inspiration

Taggar

Senaste artiklarna

Bra jobbat!

Ditt lösenord har uppdaterats. Nu kan du fortsätta med något roligare, som att boka din drömvistelse!

Please note

Are you sure that you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.