Är resebudgeten inte jättestor? Besök då någon av Sandefjords många underbara internationella restauranger och låtsas som att du är i Mexiko, Spanien, Italien eller Japan. Fake it till you make it!

Restaurant D4 in Sandefjord Tapas on table

En tur till Mexiko på Mønsj Street Food

Taco-dish-at-monsj-in-sandefjordSkandinaver älskar mexikansk mat, så varför inte prova på traditionella mexikanska rätter på fantastiska Mønsj? Foto: Mønsj

  • Kök: mexikanskt/vegetariskt
  • Passar för: kompisgäng/AW/take away
  • Prisnivå: låg

Vi brinner för att laga enkel mat som de flesta av oss tycker om - Kristoffer Halvorsen.

Från foodtruck till restaurang, Mønsj Street Food ligger på Storgata mitt i Sandefjord. Perfekt när du är på väg tillbaka till hotellet efter en blöt kväll på en av Sandefjords barer. Här kan du njuta av god och kryddig mexikansk street food tillagad från grunden. Dessutom finns alla de smarriga huvudrätterna också som vegetarisk. Ett stort plus för det!

Jag brinner för mat/mexikansk mat och har länge drömt om att äga min egen foodtruck. Jag köpte därför en liten matvagn och hade den först som ett hobbyprojekt på sidan om mitt vanliga jobb som säljare. Vi fick en enorm respons och otroligt många bokningar. Det var så stor efterfrågan att jag var tvungen att anställa personal och köpa ännu en foodtruck - Kristoffer Halvorsen.

Tapas på toppnivå på Restaurant D4

Restaurant d4 in Sandefjord tapas Restaurant D4 har gått all in och endast anställt spanska kockar och servitörer. Fantastiskt! Foto: Restaurant D4

  • Kök: spanskt/tapas
  • Passar för: AW/kompisgäng/romantisk middag
  • Prisnivå: låg/medel

Denna trevliga restaurang ligger på Dronningens gate bara fem minuter från det fina hotellet Clarion Collection® Hotel Atlantic. På Restaurant D4 kan du välja bland små spanska rätter, även kallat tapas. Och som vi skandinaver älskar tapas! Men det vi nästan gillar allra mest med D4 är de förmånliga priserna.

Här får du en hel meny med ett urval av läckra och lekfulla smårätter från endast 295, - per person. Vi snackar tapasklassiker som patatas bravas, albondigas och pimientos del padron. Kan det bli bättre?

Vårt koncept är spanska tapas där vi har tagit fram en meny med ett brett urval av goda spanska tapasrätter. Vi har spanska kockar och servitörer som gör hela upplevelsen så autentisk som möjligt. - Kjell Arne Osvoll.

Psst! Beställ croquetas om du inte har smakat det tidigare - en spansk storfavorit som alla älskar!

Get down with it på Groovy Diner

Groovy-Diner-Sandefjord-restaurant-bar På med skinnjackan, dra kammen genom brylkrämen och dra ner till dinern!

  • Kök: amerikanskt
  • Passar för: kompisgäng/familj/AW/take away
  • Prisnivå: låg/medel

Groovy Diner precis vid piren i Sandefjord möts du av en häftig retroinredning och alla de klassiska dinerrätterna; revben, hamburgare, pannkakor och inte minst milkshakes. Beställ en äkta «five dollar shake» och lev ut dina Pulp Fiction-fantasier tillsammans med en vän. Det blir garanterat en härlig matupplevelse!

Vincent: That’s a pretty fing good milkshake. Mia: Told ya. Vincent: I don’t know if it’s worth five dollars, but it’s pretty fin’ good.

Färsk fisk och friterade godsaker på Fuji sushi

fuji-sushi-plate-stockSnabbt, gott och nyttigt. Vad mer kan man önska sig

  • Kök: japanskt/sushi
  • Passar för: take away
  • Prisnivå: låg

Fuji är en budgetvänlig favorit bland invånarna i Sandefjord. Här erbjuds du läckra sushimenyer med klassiska maki och nigiri, men också spännande varianter som kaburimaki och barnvänliga frites ’n stick. Fuji är det perfekta stället för take away när du vill ta med maten upp till hotellrummet och bara ta det lugnt.

La Scala – med Sandefjords bästa läge

hvalstek-LaScala-edtI valfångsstaden Sandefjord måste du nästan prova den exotiska norska delikatessen valstek

  • Kök: italienskt/nordiskt/europeiskt
  • Passar för: grupper/familjer/AW
  • Prisnivå: hög

La Scala är en italienskinspirerad restaurang med ett mycket spektakulärt läge och erbjuder en uteservering längst ut på Brygge 5. Här kan du njuta av läckra italienskinspirerade rätter och skaldjur i de eleganta men mysiga lokalerna. Detta är en utmärkt plats när du vill ta med kollegorna på en härlig middag efter ett möte eller en konferens. De kommer garanterat att bli imponerade av både maten och utsikten!

En del av Kina på Chili

Chili-szechuan-stockSpännande och mångsidigt på Chili

  • Kök: kinesiskt/szechuan/kantonesiskt
  • Passar för: familjer/större och mindre sällskap/AW
  • Prisnivå: medel/hög

På mysiga Chili mitt i Sandefjord serveras ett stort urval av rätter inspirerade av den spännande och mångsidiga kinesiska matkulturen. Här har man riktat in sig särskilt på Szechuan-rätter, men du kan också välja bland flera kantonesiska specialiteter från menyn. Ett hett tips är till exempel Pekingankan, vilket är en av restaurangens signaturrätter.

Borta bra, men hemma bäst – nordiskt och närproducerat på Kokeriet

Fiskesuppe-kokeriet-stock-edt Kvinnor och soppor ska man inte låta vänta, för då kallnar de

  • Kök: nordiskt/europeiskt
  • Passar för: företag/stora och små grupper/AW/romantiska middagar
  • Prisnivå: hög

Precis bredvid Groovy Diner, lite längre ut på piren, ligger ståtliga Kokeriet. Restaurangen har hämtat inspiration från Sandefjords betydande valfångstindustri och besöket kan gärna kombineras med en rundtur i den tidigare valfångstbåten MS Southern Actor, som idag fungerar som museum. Här kan du njuta av de mest utsökta rätter tillagade på norska råvaror, en bar som serverar läckra drinkar och inte minst en stor uteservering med fantastisk utsikt.

Det hade kanske inte känts helt rätt att lämna Sandefjord utan att smaka på den lokala specialiteten, som föga förvånande är val. På Kokeriet kan du smaka på val från hållbara bestånd med säsongens bästa tillbehör. Kanske inte den mest politiskt korrekta måltiden, men vilka är vi att döma?

Psst! Kokeriet är mycket populärt under högsäsong så se till att boka bord.


Flera tips på saker att se och göra i och i närheten av Sandefjord: