Står ett besök i Västerås inskrivet i din kalender? Älskar du mat? Perfekt! Då har du hamnat helt rätt. Här har vi nämligen samlat 5 av Västerås just nu bästa restauranger som bara väntar på att få dina smaklökar att dansa. Välj bland charmiga, moderna, små och pampiga matställen som serverar alltifrån helgens bästa frukost till veckans smarrigaste middag.

Frank Rules på restaurang FRANK

lamb-shank-served-on-plate-with-potato-mash Västerås är en mysig och lagom stor stad intill Mälaren och har inte bara ett spännande restaurangutbud, utan också en mängd saker att se och upptäcka. Alltså en perfekt destination för en trevlig dagsutflykt tillsammans med familjen, en konferensresa eller när du och din partner vill unna er en romantisk weekend!

Börja resan på bästa sätt genom att boka bord på den charmiga restaurangen FRANK. Detta är en centralt belägen bistro med en enda sak på menyn - Frank Rules. Från denna 4-rättersmeny väljer du mellan kött, fisk eller vegetariskt till huvudrätt och låter sedan de professionella kockarna sköta resten. FRANK blev omnämnd i White Guide år 2018 och kommer med all säkerhet inte göra dig besviken!

  • Typ av mat: europeisk/svensk/skandinavisk/bra för vegetarianer
  • Passar för: par/större sällskap
  • Prisnivå: hög

Svenskt, amerikanskt och franskt på Nya Hattfabriken

Mussels-on-platter-with.fries-and-mayonnaise Kan du och ditt resesällskap inte bestämma er för kvällens mattema? Inga problem! På Nya Hattfabriken står alltifrån svenska klassiker såsom toast Skagen, Wallenbergare och Kalix löjrom till moules frites, tarte flambée och T-bone steak med bearnaisesås på menyn.

På Nya Hattfabriken har man skapat en atmosfär som påminner om en amerikansk-fransk bistro, men samtidigt men touchen av en traditionell kvarterskrog med hjärtat i Sverige. Det bästa av matvärldar helt enkelt! På andra sidan Svartån ligger Clarion Collection® Hotel Etage endast 5 minuters promenad bort. Det hemtrevliga hotellet erbjuder mysiga och bekväma rum med stans alla butiker, sevärdheter och restauranger runt hörnet.

  • Typ av mat: internationell/svensk
  • Passar för: par/familj/större sällskap
  • Prisnivå: medel

Doften av nybakat på Kopparlundens Bageri

bakery-cakes-assorted-different-kinds Att kliva in på Kopparlundens Bageri är som att kliva in i en varm famn. Här bakas bröd och bullar med kärlek av den passionerade personalen och du kan välja mellan att slå dig ner i det lilla caféet eller att köpa med dig en nybakad baguett eller en påse bullar för en picknick i någon av Västerås fina parker. Oavsett om du är ute efter en mysig lunch tillsammans med vännerna eller en lyxig frukost med familjen för att starta helgen på bästa sätt är Kopparlundens Bageri alltså ett utmärkt alternativ. Och på tal om frukost - kika gärna närmare på några andra frukostbufféer du absolut inte får missa om du precis som oss inte kan få nog av nypressad apelsinjuice, nybryggt kaffe och nybakat frukostbröd!

  • Typ av mat: bageri/lokalt/bra för vegetarianer
  • Passar för: familjer/par
  • Prisnivå: låg

Grillat året runt på Agrill

Steak-on-plate-rosemary-potatoes I populära området kring Östra Hamnen hittar du inte bara Comfort Hotel® Västerås, utan även några av Västerås' bästa restauranger. En av dem är Agrill där köttet tillagas på stora träkolgrillar för att få till den perfekta smaken. Här satsar man på att servera kött av högsta kvalitet och restaurangen är därför ett utmärkt alternativ för köttälskaren, men menyn bjuder också på smaskigheter såsom moules mariniéres, grillad tonfisk, ramen och boeuf bourguignon på svensk älg. Den charmiga inredningen får det att kännas som att kliva rakt in i 1920-talet med dinglande fransar, möbler av sammet och stämningsfull jazz spelandes i bakgrunden.

  • Typ av mat: internationell/grill/svensk
  • Passar för: par/familj/större sällskap
  • Prisnivå: medel

Från havet till tallriken på restaurang Kajplats 9

Kajplats-9-Sommar-waiter-serving-seafoodFoto: Findie.se

Med sitt vackra läge intill Mälaren är restaurang Kajplats 9 en perfekt plats för en god lunch eller trevlig middag. Här ligger fokus på havets läckerheter med rimmad lax, fisk- och skaldjursgryta, moules frites, rökta räkor och ostronfat på menyn. På Kajplats 9 kan du till och med testa på ett fantastiskt skaldjursjulbord med vännerna, familjen eller företaget! Självklart finns det en mängd alternativ för dig som är vegan eller inte är lika förtjust i skaldjur. Här får alla chans att njuta!

  • Typ av mat: fisk och skaldjur/svensk/europeisk
  • Passar för: familj/par/stora sällskap
  • Prisnivå: hög

Mer läsning för den matintresserade