Gå till innehåll
Mat & dryck

Sandnes 5 bästa restauranger oavsett tillfälle

Sandnes är så mycket mer än Stavangers lillasyster! Här hittar du skaldjur i världsklass, mättande husmanskost och mycket, mycket mer i natursköna omgivningar intill Vågen.

Vem vågar testa gräshoppsburgaren på Hekkan?

iStock-Cheeseburger-and-fries-stone-plateHekkan perfekt för köttälskarna, vegetarianer och de lite vågade!

Hekkan burger är ett legendariskt burgarhak i Sandnes som är allmänt känt för sina underbart saftiga hamburgare. Här hittar alla köttälskare något att sätta tänderna i, men naturligtvis erbjuder de också en riktigt god vegetarisk hamburgare!

På Hekkan lagar man maten från grunden - alltifrån att mala sitt eget kött till att skära till sin egen pommes frites. Välj mellan rätter som klassisk cheeseburgare, Low Carb, där hamburgaren är inlindad i sallad istället för bröd, och inte minst gräshoppsburgaren Cricket! Utmana dina vänner Hekkan – vem vågar beställa Cricket?

Psst! Quality Hotel™ Residence ligger precis bredvid, vilket kan vara skönt att veta när du vill njuta av en god natts sömn efter några burgare och öl på Hekkan!

 • Kök: europeiskt/amerikanskt
 • Passar: familjer/AW/kompisgäng
 • Prisnivå: låg/medel

Romantisk middag på Sandnes Brygge

restaurant-sandnes-brygge

När du bjuda ut din käresta på en romantisk, men avslappnad date i Sandnes har vi det perfekta tipset. Sandnes brygge ligger i hjärtat av Vågen med en vacker utsikt över vattnet som garanterat kommer att få kärleken att blomstra. Lokalerna är otroligt charmiga med sin varma och vintageliknande atmosfär. På Sandnes Brygge bjuds du på enkel och opretentiös mat med stort fokus på smakerna. Här kan du bland annat njuta av utsökta skaldjur fiskade från området - en av Sandnesregionens specialiteter.

Sandnes Brygge serverar enkel men smakrik mat. Utgångspunkten för maten är lokala råvaror och havets skafferi och menyn ändras därför i takt med naturen. Bortsett från brödet är all mat lagad från grunden och kockarna tar inga genvägar för att få fram den goda smaken! - Ingunn Kvernstuen, Sandnes Brygge.

Sandnes Brygge kan också stoltsera med en oerhört vacker uteservering på sommaren. Överraska dina nära och kära med en budgetvänlig hotellhelg i Sandnes och prova den utsökta maten på Sandnes Brygge – du kommer inte bli besviken!

 • Kök: nordiskt
 • Passar: par/ mindre grupper
 • Prisnivå: medel

Norsk comfort food på Lura turistheim

iStock-raspeballer-komleKomler är en norsk höstklassiker med djupa rötter i Rogaland

Centralt beläget i Lura, ett område lite norr om Sandnes centrum, hittar du Lura Turistheim. Här serveras fantastiskt god husmanskost som både mättar och värmer! Denna plats är perfekt för en middag med hela familjen eller för att presentera traditionell norsk mat för dina utländska kollegor. För vem kan tacka nej till köttkakor, potatis och brunsås?

Här får du också chansen att testa Rogalandsrätten komle. På Lura Turistheim de har lagat husmanskost och traditionell norsk mat sedan år 1949!

 • Kök: norskt/husmanskost
 • Passar: familjer/större och mindre grupper
 • Prisnivå: låg/medel

Franska rätter med en nordisk twist på Brasserie X

EDITRestaurant BrasserieX table Quality Hotel PondBrasserie X ligger inhyst i Quality Hotel™ Pond - perfekt för dig på resande fot

Den mysiga restaurangen Brasserie X hittar du på Quality Hotel™ Pond precis vid Sola flygplats. Här möts franska brasserietraditioner och nya nordiska rätter i välkomponerade rätter med lokala råvaror och spännande smaker. Menyn är säsongsanpassad, så du kommer alltid bli serverad det bästa Norge har att erbjuda oavsett vilken tid på året du besöker restaurangen. Och du - menyn bjuder självklart på flera populära barnvänliga alternativ!

Brasserie X är ett perfekt alternativ när du precis har landat på Sola Airport och är sugen på något gott att äta. Även ett perfekt avslut efter en lång dag i hotellets konferenslokaler!

 • Kök: franskt/nordiskt
 • Passar: grupper/familjer/AW
 • Prisnivå: medel

Ta en paus i backen på Gamlaværket Gjæstgiveri og Tracteringssted

STOCK-lambchops-on plate-food-meatPå Gamlaværket Gjæstgiver kan du njuta av traditionell norsk mat!

Gamlaværket ligger inhyst i ett otroligt vackert, gammalt pensionat från år 1783 i Sandnes centrum. Här hittar du en helt fantastisk restaurang med en unik, lugn och historisk atmosfär. Du kan välja mellan alltifrån norsk traditionell mat till smarriga ostbrickor och alla rätter tillagas med en stor dos kärlek och stolthet. Det här är ingen plats för snabba måltider, utan på Gamlaværket ska du ta dig tid att verkligen sitta ner och njuta.

 • Kök: norskt/skandinaviskt/europeiskt
 • Passar: familjer/större och mindre grupper
 • Prisnivå: medel/hög

Läs mer!