MenyStäng
Mat & dryck

Stockholms bästa kaffe för alla kaffeälskare

En svensk fika är mycket mer än bara kaffe – det handlar om att få riktigt gott kaffe och dessutom njuta av det i gott sällskap. Så medan du hittar det perfekta sällskapet, ger vi dig Stockholms bästa kaffeställen.

Kaffe. En så viktig del av svensk kultur att det är en självklar (för att inte säga huvudsaklig) beståndsdel av fikan. Att fika har i det närmaste blivit synonymt med att dricka kaffe. Oavsett om du är en självutnämnd kaffekonnässör, svagt kaffeberoende eller en tedrickare i förnekelse, är det få saker som går upp emot lukten av en kopp nybryggt kaffe. Stockholm kan erbjuda några riktigt bra kaffeställen att prova. Här är en liten lista som gör din helg i Stockholm till en ordentlig kaffefest!

Drop Coffee

dropcoffee_box03_hi-res Källa: Dropcoffee

Det här kafferosteriet lägger totalt fokus på en värdefull produkt – kaffe. Här hittar du inga blandningar eftersom de tror att varje enskild kaffeböna har sin alldeles egen, karakteristiska smak, som inte bör alterneras. Drop Coffee bryr sig inte bara om kvaliteten på kaffet utan också om livskvaliteten för producenterna. Du kan förvänta dig att kaffet är färskmalt och fullt av smak.

Coffice

bild Foto: Coffice

Genialiskt drag precis här! Det här initiativet är fantastiskt bra. Konceptet är en okonventionell arbetsplats som kombinerar kontor med kaffe. För alla som tröttnat på att sitta på ett tråkigt kontor eller jobba hemifrån, är detta himmelriket. Här kan du träffa vänliga människor, arbeta och dricka kaffe, allt på en gång! Coffice samarbetar med många kafferosterier för att säkerställa att du kan välja mellan de bästa sorterna. De uppdaterar utbudet varje månad för att se till att du får bra variation och inte fastnar i gamla vanor. Om du gillar idén kan du bli medlem och använda Coffice som din arbetsplats varje dag! Fantastiskt.

Espresso House

Espresso_house Foto: Espresso House

Espresso House är en av Sveriges och Norges största kafékejdor och det är inte svårt att förstå varför. De tror att det är ren vetenskap att lyckas producera en god kopp kaffe, därför har de bara utbildade baristor som jobbar bakom diskarna runtom i Stockholm (och övriga städer givetvis). Här får du inget annat än perfekt kaffe, att ta med eller dricka på plats. De lägger också stor vikt vid att kaffet de serverar är framställt på ett miljövänligt sätt och att producenterna har bra arbetsförhållanden. Förutom fantastiskt kaffe hittar du även ett brett utbud av mat och kakor hos Espresso House.

> Hitta alla Espresso House i Stockholm

Espressino

Espressino Källa: @joridaldrin via Instagram

Med sin ypperliga placering på Götgatan på Söder, är Espressino det perfekta stället att slå sig ner om man vill kika på människor. Förutom sin fördelaktiga placering, håller kaffet de serverar högsta kvalitet. Med italienskt fokus (du vet hur petiga italienare är med sin kvalitet) kan det inte bli annat än succé. förutom kaffe hittar du söta godsaker och mackor här.

Mellqvist Kaffebar

mellqvist Källa: @natomicron via Instagram

Det här stället kanske inte ser så mycket ut för världen, men är välkänt för att leverera delikat kaffe, gång på gång. Det är en klassisk kaffebar och en sak är då säker, de kan sitt kaffe. Lokalen är inte sås stor med det är å andra sidan smakerna i kaffet. Trots att detta är ett typiskt stammishak är nya ansikten mer än välkomna att ta del av det goda.

Vi vet att för mycket kaffe kan få vem som helst att bli hyperaktiv så vi rekommenderar att du testar ett ställe åt gången (eller i alla fall ett ställe per måltid). Besök något av våra tips och ta en fika!

Behöver du någonstans att bo? Här är en lista med våra hotell i Stockholm.

Taggar

Senaste artiklarna

Bra jobbat!

Ditt lösenord har uppdaterats. Nu kan du fortsätta med något roligare, som att boka din drömvistelse!

Please note

Are you sure that you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.