MenyStäng
Mat & dryck

Tap Room – stockholmarnas nya vardagsrum

Tap Room är Stockholmshotellet Clarion Hotel Amarantens nya cocktailbar. Sedan öppningen sommaren 2016 har baren blivit hotellgästernas och stockholmarnas nya vardagsrum. 

Tap Room Clarion Hotel Amaranten
Beställ cocktails på tapp i den 45 meter långa baren

Drinkar på tapp, går det? Om det gör. På Clarion Hotel Amaranten på Kungsholmen i Stockholm får du en helt ny drinkupplevelse! Baren och dess inredning har hittat sin inspiration från New Yorks barscen på 1960-talet. Här finns hela 240 sittplatser men rum för 300 gäster.

De allra bästa platserna finns framför kockarna i den 45 meter långa och ovala baren (Stockholms längsta!). Två av platserna kallas chefs table och här kan du bli serverad en avsmakningsmeny där barens cocktails passats ihop med menyns smaker.

"en mix av stammisar, hotellgäster och cocktailsugna Stockholmare"

Baren har egen DJ och har under hösten börjat köra liveband på onsdagarna. Bandens repertoarer sträcker sig från mjuk bossa nova till klassisk rock. Den välplanerade baren har också begåvats med ett perfekt sorl och har sedan den öppnade haft fullsatta kvällar från torsdag till söndag.

– Vi redan lyckats få en bra publik här. En mix av stammisar, hotellgäster och cocktailsugna Stockholmare. Vår publik skapar en otroligt skön stämning. Men även om vi har helt fullt så blir det aldrig trångt utan det är fortfarande väldigt lätt att socialisera. Det underlättar också att vår DJ spelar lugn musik, berättar Linus Morgan, Tap Rooms barchef.

Bartenders Tap Room Clarion Hotel Amaranten

Hur bra är era gäster på att beställa cocktails?
– Åttio procent av våra gäster börjar med en cocktail. Och av dessa är det ungefär 80 procent som beställer cocktails på tapp. Men vi har också ett fint och rikt utbud av både öl och vin, så det finns gott om alternativ för den som vill pröva annat.

Vågar gästerna kombinera cocktails med rätterna från ert kök?
– Ja absolut. Det är många som upptäckt vår mat. Det är vanligt att våra gäster startar med en liten rätt och en cocktail hos oss och sedan fortsätter med varmrätten på vår Kitchen & Table-restaurang. Eller tvärtom, att de avslutar sin Kitchen & Table-middag hos oss, med en eller två desserter och en passande cocktail.

Vad rekommenderar du på er meny?
– För att bli ordentligt mätt måste du beställa in minst tre till fyra rätter. Själv gillar jag kombinationen av cocktailen Jackie Onassis rätterna ostron i smält dashismör, hårt grillat spetskål och rostade jordärtskockor med stenbitsrom.


Sugen på att besöka Clarion Hotel Amaranten? Se till att testa både Tap Bar och Kitchen & Table Kungsholmen, för en garanterad helkväll med god mat och spännande drinkar!

Taggar

Senaste artiklarna

Bra jobbat!

Ditt lösenord har uppdaterats. Nu kan du fortsätta med något roligare, som att boka din drömvistelse!

Please note

Are you sure that you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.