MenyStäng
Mat & dryck

Populära vegetariska restauranger i Helsingfors

Helsingfors har ett rikt utbud av bra vegetariska och veganska matalternativ. Även om det ännu inte finns supermånga helveganska restauranger erbjuder de flesta restauranger smakfulla veganalternativ. Här kommer några av de bästa vegetariska och veganska restaurangerna i Finlands huvudstad.

Läcker rätt på OmNam.

OmNam

Inom promenadavstånd från Clarion Hotel Helsinki ligger även OmNam – en något mystisk men härlig vegetarisk restaurang. På en innergård vid Annegatan ligger denna restaurang där det serveras såväl gourmeträtter som enkel snabbmat. Under sommaren slår man dessutom upp en fantastisk uteservering på gården – helt klart värt ett besök för den som söker en grym vegetarisk restaurang i Helsingfors.

Cargo

Containerkaféet CargoGräsvikskajen genomgick 2016 en förändring då man blev en vegetarisk restaurang. Här kan du avnjuta såväl en hälsosam lunch som en kvällsmåltid med många rätter. Med en unik atmosfär och ett rikt utbud har Cargo växt fram till att bli en favorit för många av stadens invånare eller besökare. Många av rätterna finns dessutom som helt veganska. På andra sidan vattnet ligger Clarion Hotel Helsinki ett 78 meter högt trendigt kvalitetshotell.

Date + Kale

På femte våningen i köpcentrumet Kampen i Kortteli hittar vi Date & Kale – en mysig och fräsch delirestaurang. På restaurangen är allt växtbaserat, ekologiskt, glutenfritt och mjölkfritt. Här erbjuds det varje morgon rågröts- eller smoothieskålfrukost – ett ypperligt alternativ för dig som vill kickstarta dagen på bästa sätt! Hotel F6 är ett elegant hotell som ligger nära köpcentrumet. Här bor du centralt i designade rum med bra utsikt.

Missa inte ett besök på nån av restaurangerna nästa gång du är i Helsingfors! Här är restaurang OmNam.

Fler restaurangtips

Trendig vegetarisk mat i Oslo

4 grymma restauranger i Stockholm – för dig som är vegetarian eller vegan

Fånga solen på takterrasser och uteserveringar i Stockholm

10 heta restauranger i Stockholm just nu!

Mer om Helsingfors

Helsingfors nästa – stor guide

Morgonbad och sauna i Helsingfors

Taggar

Senaste artiklarna

Bra jobbat!

Ditt lösenord har uppdaterats. Nu kan du fortsätta med något roligare, som att boka din drömvistelse!

Please note

Are you sure that you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.