MenyStäng
Mat & dryck

Köpenhamn har något för alla – här är 3 bra vegetariska restauranger

Skandinavien ligger långt fram vad gäller vegetarisk mat. I takt med att allt fler valt att bli vegetarianer, flexitariamner eller helt enkelt äta mer grönt har restaurangvärlden anpassat sig och tagit fram nya koncept och lösningar. I Köpenhamn finns det ett härligt utbud av smakfulla vegetariska restauranger för alla plånböcker. Här listar vi några av de allra bästa.

En härlig tallrik på Souls. Foto: Souls

Souls

Souls finns på två platser i centrala Köpenhamn. Foto: Sweet Sneak

Den vegetariska restaurangkedjan SoulsMelchior Plads och Nørre Farimagsgade levererar mat av hög kvalitet. Restaurangkonceptet startades av två australiensare som tillsammans med Danmarks bästa veganska kock Neel Engholm ville förändra synen på vad vi stoppar i oss. Souls serverar både frukost, brunch, lunch och middag och ligger ett stenkast från den kända statyn ”den lille havfrue” och den andra centralt vid Nørreport. Med rätter som tofu steak och barbeque mushrooms på menyn har restaurangen etablerat sig som en av de bästa vegetariska i staden.

SimpleRAW

Gråbrødretorv 9 ligger vegetariska restaurangen simpleRAW. Med stort fokus på sina råvaror erbjuder restaurangen riktigt god och smakfull vegetarisk mat. Som namnet antyder serverar man raw-food som hot-ramen-miso, poke bowls och fyllda rispapper. I stilrena och mysiga lokaler centralt beläget i Köpenhamn är SimpleRAW ett utmärkt val för dig som är på jakt efter raw-food av högsta kvalitet.

Zahida

Läcker mat på Zahida.

På adressen Frederiksberg Alle 103 ligger Zahida som erbjuder grym vegetarisk mat med smak och inspiration från Mellanöstern. Grym mat till ett billigt pris – Zahida erbjuder vegetarisk mat tillagad med mycket själ och hjärta.

Bo i Köpenhamn

Comfort Hotel Vesterbro i Köpenhamn

Comfort Hotel Vesterbro i Köpenhamn

I Köpenhamn bor du på något av våra 4 hotell. Eftersom staden är så pass stor rekommenderar vi dig att välja det hotell som passar dina krav på läge och kvalitet. Vi erbjuder två kvalitetshotell med närhet till flygplats – perfekt för dig som är på resande fot. Vi erbjuder även två hotell centralt beläget med närhet till mat, nöje och en myllrande storstad. På SKT. Petri och Comfort Hotel Vesterbro bor du med kvalitet och har nära till det mesta. Här kan du läsa mer om alla våra hotell i Köpenhamn.


Läs mer om Köpenhamn

Hotellyx 10 minuter från Köpenhamn: ”Vilken tur att vi hamnade här”

Fyra ekologiska topprestauranger i Köpenhamn

Dejliga Köpenhamn

Fler restaurangguider:

7 restauranger i Malmö - Smakupplevelser från världens alla hörn

Våra 10 favoritrestauranger i Stockholm

7 tips på restauranger i Jönköping

9 restauranger att prova i Uppsala

Grymma restauranger i Stockholm – för dig som är vegetarian eller vegan

Taggar

Senaste artiklarna

Bra jobbat!

Ditt lösenord har uppdaterats. Nu kan du fortsätta med något roligare, som att boka din drömvistelse!

Please note

Are you sure that you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.