PrisgarantiMedlemsrabatt 5-15%
Nordic Choice ClubMina bokningarKundservice
Hotell & destinationerMöten & konferenser
Möten & event

The Sustainable Conference - den hållbara konferensen är här!

Vi lägger i en ny växel med vårt hållbarhetsarbete med konferenskonceptet The Sustainable Conference. Klimatsmarta menyer minskar koldioxidavtrycket med upp till 75 %. Med mer rörelse och mindre socker blir det rena hälsokuren.

Konceptet The Sustainable Conference har tagits fram i samarbete med Orkla FoodSolutions. Detaljerna har justerats och förfinats i månader för att äntligen, våren 2022, möta dagens ljus. Konferensdeltagare kan se fram emot god och hälsosam mat, liksom fokus på kroppsligt välmående. Och inte minst ett grönt samvete.

Först ut med att införa The Sustainable Conference är fyra konferenshotell i Sverige och Norge. Längre ner på sidan kan du se vilka de är och hur du kontaktar dem för att boka din egen gröna och hälsosamma konferens.

"Konferenser och möten är en stor del av hotellens verksamhet och därför ett perfekt område att ge sig på för att minska klimatavtrycken. Vi är fullt fokuserade och beslutsamma om att vara det mest hållbara mötes- och konferenskonceptet på marknaden" säger Harald Bjugstad-Holm, hållbarhetsdirektör.

Men vad innebär The Sustainable Conference? Egentligen?

Nyckeln i det hela är maten. En av de största områdena för klimatpåverkan handlar om vad vi äter och dricker. I konventionella kök tillagas mat av råvaror som odlas på andra sidan jorden och sedan transporteras till oss. En del av den maten äts inte ens upp utan slängs.

The Sustainable Conference healthy dish_16_9Genom att tänka ett varv extra kring matvalen kan man göra stor skillnad i miljöbelastning.

Om mindre portioner med mer noggrant utvalda rätter serveras så minskar risken för matsvinn. Genom att tänka ett varv extra och byta till klimatsmarta produkter, lokalt producerade råvaror och att klimatkompensera för resten så minskar koldioxidutsläppen rejält.

Till exempel så har morgonfikat, lunchen och eftermiddagssnacksen upp till 75 % mindre klimatpåverkan än ett traditionellt konferenspaket. Det är The Sustainable Conferences bidrag för att vi gemensamt ska nå FN:s globala klimatmål.

Är inte konferenser mer än bara mat?

Jo, självklart! För de flesta organisationer är konferensen den dag på året då man samlas och tar ett gemensamt grepp om verksamheten. Förra året ska sammanfattas och nya strategier ska ritas upp. Kollegor, nya som gamla, ska mötas och skapa det sammansvetsade lag som tar företaget framåt. Det är en viktig och rolig dag.

För att behålla skärpan och ha energi hela dagen erbjuds pausfilmer med rörelseövningar med tv-profilen och träningsexperten Lovisa “Lofsan” Sandström. Även en kort paus är effektiv om man kan öka blodcirkulationen och släppa det man koncentrerat sig på. Det är ingen slump att skollektioner är 40 minuter långa. Det är ungefär så länge människan klarar av att fokusera innan det behövs ett avbrott.

Lovisa Lofsan Sandström fitness expert_16_9Se pausfilmen med Lofsan Sandström här!

För mental prestation spelar maten en viktig roll. Med bra näringssammansättning, mindre socker och lågt glykemiskt index stannar blodsockret på en jämn nivå hela dagen. Det innebär att den mentala skärpan och energin hålls på topp.

The Sustainable Conference snack_16_9Mindre socker behöver inte betyda mindre gott!


Var kan jag uppleva The Sustainable Conference?

Följ länkarna så hittar du kontaktuppgifter till hotellen. Mejla eller ring hotellet för att boka din egen hållbara konferens!

Sverige

Norge

Taggar

Du kanske också gillar

Please note

Are you sure that you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.