MenyStäng
Nära hjärtat

Ensam julgran söker klappar - extra viktigt i år

Varje år, strax innan jul, står vackert pyntade granar på våra hotell. De är redo att ta emot julklappar från vänliga människor. Efter en stund under granen ges julklapparna till barn som behöver lite extra julmagi. I år är det kanske viktigare än någonsin att julen får kännas så normal som möjlig.

Kid dragging a tree

Vad är Ensam julgran?

Ensam julgran söker klappar är vår allra viktigaste jultradition. Veckorna innan julafton tar våra hotell emot julklappar, som sedan doneras till olika stödorganisationer. Organisationerna ser sedan till att barn i närområdet (de som behöver julens magi allra mest) får ta del av klapparna.

Julen 2019 låg det sammanlagt 53 722 klappar under våra hotells julgranar. De gjorde tiotusentals barn väldigt glada. Tusen tack till alla er som bidrog förra året, och tack till alla som vill bidra även i år.

2020 är kanske det viktigaste året någonsin att sprida julglädje, om du kan

2020 är ett extra krävande år. Många har blivit korttidspermitterade, uppsagda och sjuka, eller förlorat någon närstående. Många har upplevt oro och sorg. 2020 är ett år då fler än vanligt behöver få känna lite extra julglädje.

Såhär gör du för att bidra

Köp en julklapp (det är viktigt att den inte är begagnad) och slå in den. Tänk på att det kan vara något som ett barn vill ha, inte nödvändigtvis något som du tror att barnet behöver. Skriv en lapp med beskrivning om vilken ålder och vilka intressen som du tror att klappen passar bäst för. Till exempel "God jul till dig som är 6-8 år gammal och tycker om att rita, önskar Pia". Kom sedan in till det hotell som ligger närmast dig och lämna paketet under granen i lobbyn.

I år har tyvärr inte alla våra hotell en julgran i lobbyn. För att du enkelt ska kunna hitta ditt närmaste hotell finns det en lista längst ner på sidan över alla hotell som har en julgran i år.

Lonely Christmas Tree Clarion Hotel Amaranten Vi rekommenderar att komma in med klapparna mellan 1-16 december, då har hotellen nedan garanterat sin gran uppe.

Hitta ditt närmaste hotell

Arlanda

Arvika

Boden

Borlänge

Borås

Eskilstuna

Falun

Gävle

Göteborg

Halmstad

Haninge

Helsingborg

Jönköping

Kalmar

Karlskrona

Karlstad

Kristianstad

Linköping

Luleå

Malmö

Nyköping

Oskarshamn

Skellefteå

Skövde

Stenungsund

Stockholm

Strömstad

Sundsvall

Södertälje

Trelleborg

Trollhättan

Umeå

Uppsala

Varberg

Vänersborg

Växjö

Örebro

Taggar

Senaste artiklarna

Bra jobbat!

Ditt lösenord har uppdaterats. Nu kan du fortsätta med något roligare, som att boka din drömvistelse!

Please note

Are you sure that you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.