Gå till innehåll
Nära hjärtat

10 års jubileum med UNICEF – 5 fantastiska saker du bidragit till genom att bo hos oss

I år firar vi på Nordic Choice Hotels vårt 10 år långa och viktiga samarbete med UNICEF. Det här är något av det viktigaste vi gör! Under våra 10 år har vi tillsammans med er, våra gäster, skänkt 32 miljoner norska kronor till UNICEF. För att hylla vårt viktiga samarbete ska vi ta med er på en resa genom de 5 stunderna vi minns bäst!

1. 2008 – rent vatten för alla

År 2008, då vårt samarbete tillsammans med UNICEF startade, la vi allt fokus på att bidra till olika vattenprojekt i fattiga delar av världen. Och under två år lyckades vi, tillsammans med UNICEF, hinna med en hel del. Bland annat:

  • Ge 8 skolor i Malawi nya vattenbrunnar och nya toaletter, samt utbildning om rent vatten och hygien.
  • I Nepal fick 75 skolor egna toaletter för tjejer och killar. 7000 familjer fick tillgång till toalettfaciliteter.
  • I Madagaskar byggdes flera anordningar för rent vatten, både lärare och elever fick undervisning i handhygien, samt byggdes ekologiska latriner till nästan 2000 skolelever.

2. Sweet Dreams – 1.2 miljoner barn utsätts för trafficking varje år

År 2010 sattes grundstenen i vårt samarbete med UNICEF. Det året valde vi att genomföra en omröstning där våra medarbetare fick välja vilket område som de brann allra mest för. Resultatet visade att vi ville hjälpa barn som utsätts för människohandel.

1 200 000 miljoner barn utsätts varje år för människohandel, det är skrämmande siffror. Målet med arbetet tillsammans med UNICEF ändrade nu riktning från vattenprojektet till att fler barn skulle få sova tryggt om nätterna. Projektet fick namnet Sweet Dreams, och än idag jobbar vi i Nordic Choice Hotels dagligen med att samla in pengar till barn utsatta för människohandel.

3. Puls for UNICEF

2010 var även första året som vi körde Puls for UNICEF. 4 veckor om året har våra anställda uppmanats till att aktivera sig för en god sak. För varje träningspass som pågår i minst 30 minuter donerar Nordic Choice Hotels 15 kr till projektet Sweet Dreams. Projektet har varit internt fram tills i år då vi även bjuder in våra hotellgäster att delta, för att fira vårt 10 års jubileum med UNICEF. Så, passa på att träna om du bor på något av våra hotell under perioden 15 oktober till 11 november. Läs mer om Puls for UNICEF och hur du kan delta här.

4. Ditt armband bidrar till att familjer håller ihop

Det ska vara enkelt och kul att bidra, och pengarna som samlas in ska gå DIREKT till människorna som behöver dem. Detta tog vi i åtanke år 2016 när vi började sälja våra Sweet Dreams-armband. Dessa armband är skapade av kvinnor i Kambodja som bor på ett av de center vi stödjer. Armbanden görs av återvunnet papper och kostar 89 kr/styck, hela överskottet, som blir 73 kr, går direkt till kvinnorna som har skapat dem. Nu undrar ni kanske hur dessa armband hjälper barn som är utsatta för människohandel? Jo, ofta är det tyvärr barnets familj som tvingas utsätta sitt barn för prostitution eller tiggande, allt för att få ihop tillräckligt med mat för att överleva. Tack vare armbanden får kvinnorna ett avlönat arbete och kan låta sina barn gå i skolan.

5. Sweet Dreams Stay – ni gäster hjälper

Under hösten år 2017 gjorde vi vår största satsning någonsin – Sweet Dreams Stay. Konceptet handlar om att våra gäster genom en enkel handling ska kunna hjälpa barn utsatta för trafficking. När du bor på ett Quality Hotel eller Clarion Hotel mer än 1 natt kan du välja att hoppa över rumsstädning, för varje rumstädning du hoppar över skänker vi 10 kr till UNICEF. Under september månad 2018 samlade våra gäster ihop hela 1 miljon norska kronor genom något så enkelt som att tacka nej till rumsstädning. Läs mer om rekordet här!

Exakt så här hår du tillväga:

  • På våra Clarion Hotel® och Quality Hotel™ hänger du ut Sweet Dreams Stay-skylten på din dörr, senast klockan 23.00 kvällen innan, om du önskar att skänka pengar istället för att få rummet städat.

För att kickstarta konceptet gav vi barn i Norden chansen att hjälpa utsatta barn runt om i världen. Vi bjöd in barn till våra hotell för att måla eller lämna in teckningar, för varje teckning vi fick in donerade vi 10 kr till UNICEF. Det gick även att ladda upp ett kort på sin teckning på vår Facebook-sida. Vilket blev en succé, tusentals barn medverkade. Stora skol- och förskoleklasser kom in och deltog på våra hotell. Tillsammans fick vi in 13 247 st teckningar vilket motsvarade 132 470 NOK! Men det stannade inte där. Vi bestämde oss nämligen för att dubbla det beloppet – 264 940 NOK. Totalt skänktes mer än en kvarts miljon norska kronor till UNICEF tack vare alla barn som deltog.


Här hittar du all information om vårt arbete kring Sweet Dreams.

Vill du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete, WeCare, kan du göra det här.

BlogPostView-tagsUNICEFWeCareSweet Dreams