MenyStäng
Nära hjärtat

Kvinnodagen - låt oss tillsammans driva världen framåt

Vi är stolta över alla kvinnor som jobbar hos oss och som varje dag skapar härliga upplevelser för våra gäster. För dem - och alla andra kvinnor - måste vi komma ihåg att kampen inte är över ännu. Här är några initiativ som våra medarbetare har tagit för att belysa att världen ännu inte är helt jämställd.

Female employees at Comfort Hotel

Kvinnligt entreprenörskap + kaffe

Är du i farten och passerar förbi ett av våra hotell? Då föreslår vi att du kommer in på en fyllig kopp kaffe. Den är inte bara Fairtrade och ekologisk, den är också specifikt framtagen för dig som medlem, utav några speciellt utvalda kaffebönder.

Kaffet är nämligen resultatet av ett vidareutvecklat samarbete mellan kaffebryggeriet Löfbergs och oss, som går ut på att stötta kvinnliga kaffebönder i Honduras. Entreprenörerna får ekonomiskt stöd och upplärning för att kunna ställa om sitt jordbruk till ekologisk produktion. De har också fått lära sig språk och fått hjälp med att utveckla sin verksamhet. Sånt får kaffet att smaka extra gott.

honduras-coffee-lofbergs Löfbergs går i bräschen för att stötta kvinnligt entreprenörskap i Honduras.

Mot en jämställd restaurangbransch

Du har självklart hört talas om #metoo, men känner du till #härtardetslut? Det sistnämnda kom till efter att det i november 2020 kom fram avslöjanden om sexuella trakasserier på en känd, exklusiv restaurang i Stockholm. Kockar, krögare och sommelierer använde uppropet till att belysa det som sker i mörka bakrum i restaurang- och barbranschen.

En av de två som stod bakom hashtagen, var Sofia B. Olsson, operativ ledare på Clarion Hotel® Post. I februari i år bjöd hon in innovativa kvinnliga kockar till sitt hotell för att hitta en väg framåt. De diskuterade hur de kan göra en ändring inifrån för att skapa en modern och jämställd bransch. Nu är nästa steg att omvandla ord till handling, och vi hejar och följer såklart med.

Läs mer om saken i detta pressmeddelande!

Att vara kvinna och chef i Comfort Hotel®

För att uppmärksamma den internationella kvinnodagen under 2020, intervjuade Comfort Hotel chefer i olika roller i kedjan. Har de upplevt något negativt i förbindelse med att vara chef och kvinna? Vad tror de kan göras för att uppmuntra fler kvinnor till att söka till ledarpositioner? Och vilka tips har de kring vad som kan göras i vardagen för att komma närmare jämställdhet? Läs intervjuerna med de fem cheferna här. (Intervjuerna är på engelska).

Natalia-comfort-hotel-womens-dayNatalia Papaioannou, skiftledare Barception, Comfort Hotel Kista


Läs mer

Läs intervjun med Helena Hultman, ledare på vårt kundcenter.

Vi behöver alltid fler kvinnor till vårt lag! Se alla lediga tjänster här.

Taggar

Senaste artiklarna

Bra jobbat!

Ditt lösenord har uppdaterats. Nu kan du fortsätta med något roligare, som att boka din drömvistelse!

Please note

Are you sure that you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.