MenyStäng
Nära hjärtat

Nordic Choice Hotels springer för UNICEF

Publicerad 16 augusti 2018 | Senast uppdaterad 19 augusti 2019

Inom Nordic Choice Hotels vässar nu kollegor både lagandan och flåset inför Stafesten – UNICEF:s stora löpartävling till förmån för världens utsatta barn.

Stafesten, som tidigare hette Bellmanstafetten, består av femmannalag där varje deltagare springer 5 kilometer var. Stafetten är sedan 1 år tillbaka rikstäckande och avgörs i sju olika städer i Sverige, från Malmö i söder till Luleå i norr. Och självklart finns representanter från Nordic Choice Hotels på varje ort.

Vi är väldigt glada över Nordic Choice Hotels långsiktiga engagemang och det är extra roligt att se hur de nyttjar Stafesten för UNICEF för att ytterligare aktivera sina medarbetare och kunder i vårt samarbete. Det är inspirerande att se att det finns så många olika sätt för en samarbetspartner att hitta aktiviteter för barnens bästa, säger Annika Bränning, Insamlingschef företagssamarbeten UNICEF Sverige.

Skänker 300 kronor extra per deltagare

Stafesten lockar inte bara företag, utan även en hel del idrottsföreningar och kompisgäng som är med och tävlar. Alla deltagare bidrar till det viktiga arbetet för världens barn med anmälningsavgiften, där 125 kronor per deltagare går direkt till UNICEF.  Nordic Choice Hotels har förutom anmälningsavgiften dessutom valt att skänka ytterligare 300 kronor per person som är med och tävlar.

UNICEF är en viktig partner för oss som företag och för våra gäster. Engagemanget har aldrig varit större och därför är det självklart för oss att delta i Stafesten. Det är ett fantastiskt sätt att samla personalen, partners och till och med en och annan stamgäst för att tillsammans springa och bidra till UNICEF:s viktiga arbete att förändra barns liv, säger Nordic Choice Hotels koncernchef Torgeir Silseth.

Här är destinationerna och datumen för när Stafesten går av stapeln. Kom gärna förbi och heja på alla deltagarna som springer för en god orsak.

Stockholm, 21 och 22 augusti

Umeå, 28 augusti

Luleå, 29 augusti

Örebro, 3 september

Göteborg, 4 september

Jönköping, 5 september

Malmö, 18 september


Mer läsning

Sweet Dreams are made of paper – så förändrar armband världen
Teckningar & bortvald städning – med Sweet Dreams Stay hjälper du fler barn sova tryggt
Så hjälper vi barn sova tryggt

Leende barn UNICEF Sweet Dreams WeCare

Nordic Choice Hotels motarbetar människohandel – varje dag

Nordic Choice Hotels har samarbetat med UNICEF sedan 2008. Utöver deltagandet i Stafesten så genomförs projektet Sweet Dreams som är inriktat på att stoppa människohandel och hjälpa barn i Kambodja att få en barndom fri från våld, övergrepp och utnyttjande.

Läs mer om WeCare och hur både hotellpersonal och hotellgäster aktivt bidrar till kampen för mänskliga rättigheter.

Senaste artiklarna