Gå till innehåll
Nära hjärtat

Nordic Choice Hotels springer för UNICEF

Inom Nordic Choice Hotels vässar nu 260 kollegor både lagandan och flåset inför Stafesten – UNICEF:s stora löpartävling till förmån för världens utsatta barn.

Stafesten, som tidigare hette Bellmanstafetten, består av femmannalag där varje deltagare springer 5 kilometer var. Nytt för i år är att stafetten blir rikstäckande och avgörs i sex olika städer i Sverige, från Malmö i söder till Luleå i norr. Och självklart finns representanter från Nordic Choice Hotels på varje ort.

– Vi är väldigt glada över Nordic Choice Hotels långsiktiga engagemang och det är extra roligt att se hur de nyttjar Stafesten för UNICEF för att ytterligare aktivera sina medarbetare och kunder i vårt samarbete. Det är inspirerande att se att det finns så många olika sätt för en samarbetspartner att hitta aktiviteter för barnens bästa, säger Annika Bränning, Insamlingschef företagssamarbeten UNICEF Sverige.

Skänker 300 kronor extra per deltagare

Stafesten lockar inte bara företag, utan även en hel del idrottsföreningar och kompisgäng är med och tävlar. Alla deltagare bidrar till det viktiga arbetet för världens barn med anmälningsavgiften, där 125 kronor per deltagare går direkt till UNICEF.  Nordic Choice Hotels har förutom anmälningsavgiften dessutom valt att skänka ytterligare 300 kronor per person som är med och tävlar. 

UNICEF är en viktig partner för oss som företag och för våra gäster. Engagemanget har aldrig varit större och därför är det självklart för oss att delta i Stafesten. Det är ett fantastiskt sätt att samla personalen, partners och till och med en och annan stamgäst för att tillsammans springa och bidra till UNICEF:s viktiga arbete att förändra barns liv, säger Nordic Choice Hotels koncernchef Torgeir Silseth.

Stockholm, 22 och 23 augusti

Först ut i Stafesten är Stockholm som arrangerar tävlingar både 22 och 23 augusti. Kom ut till Stora Skuggan på Norra Djurgården och heja på när kollegorna på Clarion Hotel Sign, Clarion Hotel Amaranten och deltagare från Nordic Choice Hotels huvudkontor springer för UNICEF!

Luleå, 30 augusti

Näst på tur är Luleå där starten går vid Södra Hamnplan i centrala stan. Luleå-hotellen Clarion Hotel Sense och Quality Hotel Luleå är redo att representera Nordic Choice Hotels!  

Jönköping, 4 september

Möt upp Skövdehotellen Clarion Collection Hotel Majoren, Clarion Collection Hotel Victoria och Quality Hotel Prisma när de springer för mänskliga rättigheter i Jönköping i början av september. Stafesten äger rum vid Knektaparken vid Rocksjön.

Göteborg, 5 september

I Göteborg kommer det bli en riktig löparfest med representanter från hela 8 hotell! Från Göteborg deltar Comfort Hotel GöteborgClarion Hotel Post, Quality Hotel 11, Quality Hotel Panorama och Quality Hotel Winn. Dessutom deltar också representanter från huvudkontoret och flera hotell från närliggande städer. Från Stenungsund kommer kollegor från Stenungsbaden Yacht Club och från Borås deltar både Comfort Hotel Jazz och Quality Hotel Grand, Borås. Stafesten kommer hållas i Slottsskogen vid Björngårdsvillan. 

Örebro, 6 september

När Stafesten kommer till Örebro är Stadsparken the place to be. Peppa de fantastiska deltagarna från Clarion Hotel Örebro och Karlstadhotellet Clarion Collection Hotel Drott när de, förhoppningsvis, utklassar allt motstånd. 

Malmö, 19 september

I Malmö deltar taggade representanter från huvudkontoret när Stafesten går av stapeln i Hyllie, strax utanför Malmö. 


Motarbetar människohandel – varje dag

Nordic Choice Hotels har sam­arbetat med UNICEF sedan 2008. Utöver deltagandet i Stafesten så genomförs projektet Sweet Dreams som är inriktat på att stoppa människohandel och hjälpa barn i Kambodja att få en barndom fri från våld, övergrepp och utnyttjande. Läs mer om hur både hotellpersonal och hotellgäster aktivt bidrar till kampen för mänskliga rättigheter.

Mer läsning

Sweet Dreams are made of paper – så förändrar armband världen
Teckningar & bortvald städning – med Sweet Dreams Stay hjälper du fler barn sova tryggt
Så hjälper vi barn sova tryggt