MenyStäng
Nära hjärtat

Sweet Dreams are made of paper – så förändrar armband världen

Du är en del av en kamp. Det kanske inte är det första du tänker på när du bokar hotellrum hos oss. Men det är tack vare våra gäster, tack vare dig, som vi kan hjälpa andra i kampen mot människohandel.

we-care2-1-1024x570-1.jpg

För varje gång du sover hos oss bidrar du till att ge barn som utsätts för människohandel det de drömmer om: en trygg natts sömn. Vill du hjälpa till på fler sätt kan du köpa ett Sweet Dreams armband som vi säljer på våra hotell.

Tillsammans med er och UNICEF ger vi kvinnor ett avlönat arbete

Varje år utsätts 1,2 miljoner barn för människohandel. Det är lika många barn som bor i vårt grannland  Norge. Tänk om det hade varit ditt eget barn? Se vår starka video ”What if it was your child” här.

Nordic Choice Hotels har haft ett samarbete med UNICEF sedan 2008. Projektet Sweet Dreams har som mål att ge barn 100 000 trygga nätter varje år. Ett av UNICEF:s projekt för att bekämpa människohandel i Kambodja är att erbjuda fattiga kvinnor ett avlönat arbete. Verkligheten i dag är att föräldrar tvingas sälja sina barn för att kunna försörja resten av sin familj. Men genom att ge kvinnor en yrkesutbildning och ett avlönat arbete kan de i stället försörja sina familjer och på det sättet får barnen fortsätta gå i skolan, de får vara hos sina familjer och de får sova tryggt om natten.

Andong---paper-beads-4_redigert

Armband skapade av återvunnet papper

Ett av centren UNICEF stöttar är Mith Samlanh. Här möter vi många familjer som har fått en ny möjlighet att skapa en bättre framtid med hjälp av arbetsträning och möjlighet till avlönat arbete. Medan kvinnorna arbetar är barnen i skolan, och de allra yngsta går i förskolan på centret. En av kvinnorna vi mötte där berättade för oss att hon kom dit enbart för att lämna sina barn. Hon hade ingen inkomst och hade inte längre möjlighet att försörja dem. Centret erbjöd henne istället en utbildning och ett jobb, och därmed också en framtid tillsammans med sina barn.

Överskottet går oavkortat till UNICEF

För att nå vårt mål om att bidra till 100 000 trygga nätter varje år är ett av våra konkreta projekt att sälja de här vackra armbanden som tillverkats av kvinnorna på centret i Kambodja. Dessa kan du köpa på våra hotell. De kostar 89 kronor och överskottet, vilket är hela 73 kronor, går oavkortat till UNICEF i vår gemensamma kamp för att bekämpa människohandel. Inget av armbanden är det andra likt och varje pärla är gjord av återvunnet papper. Sweet dreams are made of paper.

YE3P6003_redigert

Ett smycke gör skillnad

Det är många som behöver vår hjälp, din hjälp. Och det kan ibland kännas överväldigande för de flesta av oss. Som enskild individ är det svårt att veta hur vi bäst kan hjälpa till. Därför tror vi att det är särskilt viktigt att stora aktörer som oss tar ett ansvar. Genom vårt samarbete med UNICEF kan vi tillsammans göra en skillnad. Många bäckar små!

Köp ett armband nästa gång du kommer förbi något av våra hotell- ett smycke gör skillnad!

Vill du hjälpa till på fler sätt?

Under några veckor före jul har du möjlighet att gå in på våra hotell och lämna julklappar under våra ensamma julgranar. Julklapparna skänker hotellen sedan vidare till organisationer som i sin tur hjälper barn och familjer som annars hade haft en jul utan klappar. För varje julklapp som läggs under våra granar skänker Nordic Choice Hotels dessutom 10 kronor till UNICEF-projektet Sweet Dreams. Läs mer om Ensam julgran söker klappar här.

Taggar

Senaste artiklarna

Bra jobbat!

Ditt lösenord har uppdaterats. Nu kan du fortsätta med något roligare, som att boka din drömvistelse!

Please note

Are you sure that you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.