Du är en del av en kamp. Det kanske inte är det första du tänker på när du bokar hotellrum hos oss. Du kanske inte tänker på det överhuvudtaget. Kanske vet du inte ens om det. Men på grund av våra gäster, på grund av dig, kan vi hjälpa andra i kampen mot människohandel.

För visste du att varje gång du sover hos oss bidrar du till att ge barn som utsätts för människohandel det de drömmer om: en trygg natt? Nordic Choice Hotels har nämligen ett samarbete med UNICEF sedan 2008. Projektet «Sweet Dreams» har som mål att ge barn 100 000 trygga nätter varje år.

Varje år utsätts 1,2 miljoner barn för människohandel. Det är lika många barn som bor i Norge*. Tänk om det hade varit ditt barn?

Ett av UNICEF:s projekt för att bekämpa människohandel i Kambodja är att erbjuda fattiga kvinnor ett avlönat arbete. Verkligheten idag är att föräldrar tvingas sälja sina barn för att kunna försörja resten av sin familj. Genom att ge kvinnor en yrkesutbildning och ett avlönat arbete kan de försörja sina familjer och på det sättet får barnen fortsätta gå i skolan, de får vara hos sina familjer och de får sova tryggt om natten.

Andong---paper-beads-4_redigert

Ett av centren UNICEF stöttar är Mith Samlanh. Här möter vi många familjer som har fått en ny möjlighet att skapa en bättre framtid med hjälp av arbetsträning och möjlighet till avlönat arbete. Medan kvinnorna arbetar är barnen i skolan, och de allra yngsta går i förskolan på centeret. En av kvinnorna vi mötte där berättade för oss att hon kom dit enbart för att lämna sina barn. Hon hade ingen inkomst och hade inte längre möjlighet att försörja dem. Centeret erbjöd henne istället en utbildning och ett jobb, och därmed också en framtid tillsammans med sina barn.

För att nå vårt mål om att bidra till 100 000 trygga nätter varje år är ett av våra konkreta projekt att sälja de här vackra armbanden som tillverkats av kvinnorna på centeret i Kambodja. Nu kan du köpa dem på våra hotell. De kostar 89 kronor och överskottet går oavkortat till UNICEF i vår gemensamma kamp för att bekämpa människohandel. Inget av armbanden är det andra likt men varje pärla är gjord av återvunnet papper. Sweet dreams are made of paper.

YE3P6003_redigert

Det är många som behöver vår hjälp, din hjälp. Och det kan ibland kännas överväldigande för de flesta av oss. Som enskild individ är det svårt att veta hur vi bäst kan hjälpa till. Därför tror vi att det är särskilt viktigt att stora aktörer som oss tar ett ansvar. Genom vårt samarbete med UNICEF kan vi tillsammans göra en skillnad. Många bäckar små!

Köp ett armband nästa gång du kommer förbi något av våra hotell – ett smycke gör skillnad!

We care2

* https://www.ssb.no/befolkning/statistikker/folkemengde/aar-per-1-januar/2016-02-19#content

Total views: 2786