Över 1,2 miljoner barn i världen utsätts för människohandel. Varje år. Det måste stoppas. Nu gör vi allt vi kan för att hjälpa fler barn att stanna hos sina familjer och sova tryggt i sina egna hem. Vi kallar det Sweet Dreams Stay. Både du och dina barn kan hjälpa till. Läs mer om hur du hjälper oss att hjälpa! 

Artikeln uppdaterades: 2017-09-18

Tillsammans med UNICEF räddar vi barn från trafficking

Nordic Choice Hotels har sedan 2008, tillsammans med UNICEF, hjälpt barn utsatta för människohandel till ett bättre liv. Under åren har vi samlat in miljontals kronor, men det räcker inte på långa vägar. Vi ger inte upp förrän alla barn är trygga så nu vill vi göra ännu mer. Därför har vi startat projektet Sweet Dreams Stay. Det är superenkelt.

Nordic Choice Hotels har samarbetat med UNICEF i många år.

Hur funkar det?

Om du hoppar över rumsstädningen när du bor på något av våra hotell, så skänker vi istället pengar till UNICEF och deras arbete för utsatta barn. Häng Sweet Dreams Stay-skylten på dörren senast klockan 23.00 på kvällen. För varje städning du väljer att skippa skänker vi 10 kronor (SEK/NOK/DKK, alternativt 1€, beroende på vart du befinner dig). Redan andra gången du väljer bort städningen har du gett ett barn en trygg natt.

Barnteckningar blir till stöd

För att kickstarta konceptet Sweet Dreams Stay ger vi barn i Norden chansen att hjälpa utsatta barn runt om i världen. Ta med dig barnen och kom in till något av våra hotell mellan 4-10 september och börja måla! För varje teckning som skänks donerar Nordic Choice Hotels 10 kronor till UNICEF. Om du hellre vill stanna hemma kan du ta ett foto av teckningen och ladda upp det på vår Facebook-sida. För varje foto donerar vi 10 kronor. Hur gick det då? Scrolla ner för att se hur många teckningar och hur mycket pengar som kunde skänkas till UNICEF!

Hedda Skaug, ansvarig för samarbetet med UNICEF, i staden Lao Chai i Vietnam. Där är barn extremt utsatta för trafficking på grund av närheten till Kina, fattigdom och få möjligheter till utbildning. På bilden ovan får barnen för första gången i sitt liv måla med färgkritor.

Så bidrar du genom att bo på hotell inom Nordic Choice Hotels

Om du varit gäst hos oss tidigare har du redan bidragit till kampen mot människohandel. För varje övernattande gäst donerar vi pengar till utsatta barn. Du kanske även har köpt ett Sweet Dreams-armband i en av våra receptioner? Kanske lämnat en julklapp vid ”Ensam julgran söker”- granen på våra hotell? I så fall vill vi tacka dig – i våra ögon är du en hjälte. Det är tillsammans som vi kan göra skillnad genom att hjälpa ännu fler. Vi ses på våra hotell eller på Facebook!

Uppdatering 2017-09-18: Så här många teckningar fick vi in

Teckningsinlämningen blev en succé! Under en enda vecka lämnades hela 13 247 teckningar in till våra hotell! Eftersom vi skänker 10 NOK per teckning till UNICEF Norge motsvarade det 132 470 NOK till utsatta barn. Men det stannade inte där. Vi bestämde oss nämligen för att dubbla det beloppet och kunde alltså skänka hela 264 940 NOK till UNICEF! Det är en otrolig summa och vi vill tacka alla barn som deltog. Ni är hjältar och gör skillnad!

 


Faktaruta:

  • Under 2017 vill vi på Nordic Choice Hotels ge 300 000 trygga nätter till utsatta barn. Vi hoppas att 130 000 av dessa ska komma från Sweet Dreams Stay-insamlingen.
  • Om du vill bidra hänger du upp Sweet Dreams Stay-skylten på dörren till ditt rum. Då väljer du bort städning den dagen och istället skänker vi 10 kronor till UNICEF.
  • 4-10 september kan alla barn som vill komma till våra hotell och måla en teckning. För varje teckning som skänks på plats eller delas via Facebook donerar vi 10 kronor till UNICEF.
  • Har du bott hos oss tidigare har du säkert stött på konceptet Green Stay hos Clarion Hotel®, där du kunnat välja bort städningen för att gynna miljön. Green Stay har nu övergått till Sweet Dreams Stay.
  • Sweet Dreams Stay är en del av Nordic Choice samhällsansvarsarbete WeCare.