Nära hjärtat

Välj bort rumstädning – med Sweet Dreams Stay hjälper du fler barn sova tryggt

|

Över 1,2 miljoner barn i världen utsätts för människohandel. Varje år. Det måste stoppas. Nu gör vi allt vi kan för att hjälpa fler barn att stanna hos sina familjer och sova tryggt i sina egna hem. Vi kallar det Sweet Dreams Stay. Både du och dina barn kan hjälpa till. Mellan september 2017 och juni 2018 samlade vi in hela 3 miljoner kronor till UNICEF genom vårt projekt Sweet Dreams Stay! Läs mer om hur du hjälper oss att hjälpa! 

sweet-dreams-stay-smiling-kids-1200.jpg

Sweet Dreams Stay är ett projekt startat för att hjälpa barn som fallit offer för trafficking att få en trygg uppväxt.

Tillsammans med UNICEF räddar vi barn från trafficking

Nordic Choice Hotels har sedan 2008, tillsammans med UNICEF, hjälpt barn utsatta för människohandel till ett bättre liv. Under åren har vi samlat in miljontals kronor, men det räcker inte på långa vägar. Vi ger inte upp förrän alla barn är trygga så nu vill vi göra ännu mer. Därför har vi startat projektet Sweet Dreams Stay. Det är superenkelt.

Nordic Choice Hotels har samarbetat med UNICEF i många år.

Hur funkar det?

Bor du mer än en sammanhängande natt på ett av våra Quality Hotel eller Clarion Hotel kan vara med och bidra till projektet Sweet Dreams Stay. Det är enkelt, väljer du att hoppa över rumstädningen - skänker vi pengar till UNICEF och deras arbete för barn utsatta för människohandel. För varje städning du väljer att skippa skänker vi 10 kronor (SEK/NOK/DKK, alternativt 1€, beroende på vart du befinner dig).

Självklart har du som gäst på våra hotell alltid rätt till städning, det enda som ändrats är att du nu kan välja bort den om du tycker den är onödig och i samma veva göra en god gärning.

Barnteckningar förvandlades till en kvarts miljon kronor

Vi kickstartade konceptet Sweet Dreams Stay i september 2017 då vi gav barn i Norden chansen att hjälpa utsatta barn runt om i världen. Vi bjöd in barn till våra hotell för att måla eller lämna in teckningar, och för varje teckning ett barn skänkte så donerade Nordic Choice Hotels 10 NOK till UNICEF. Det gick också att ta ett foto av teckningen och ladda upp det på vår Facebook-sida. För varje foto donerade vi också 10 kronor. Hur gick det då? Jo det blev en succé! Under en enda vecka lämnades hela 13 247 teckningar in till våra hotell! Vilket motsvarade 132 470 NOK till utsatta barn. Men det stannade inte där. Vi bestämde oss nämligen för att dubbla beloppet och kunde alltså skänka hela 264 940 NOK till UNICEF! Det är en otrolig summa och vi vill tacka alla barn som deltog. Ni är hjältar och gör skillnad!

Hedda Skaug, ansvarig för samarbetet med UNICEF, i staden Lao Chai i Vietnam. Där är barn extremt utsatta för trafficking på grund av närheten till Kina, fattigdom och knappa möjligheter till utbildning. På bilden får barnen för första gången i sina liv rita med färgkritor.

Så bidrar du genom att bo på hotell inom Nordic Choice Hotels

  • Om du varit gäst hos oss tidigare har du redan bidragit till kampen mot människohandel. För varje övernattande gäst donerar vi pengar till utsatta barn. Du kanske även har köpt ett Sweet Dreams-armband i en av våra receptioner? Kanske lämnat en julklapp vid ”Ensam julgran söker”- granen på våra hotell? I så fall vill vi tacka dig – i våra ögon är du en hjälte. Det är tillsammans som vi kan göra skillnad genom att hjälpa ännu fler.

  • På våra Clarion Hotel® och Quality Hotel™ hänger du ut Sweet Dreams Stay-skylten på din dörr, senast klockan 23.00 på kvällen innan, om du önskar att skänka pengar istället för städning.

Vi ses på våra hotell eller på Facebook!

sweet-dreams-stay-smiling-kids-1200.jpg

Sweet Dreams Stay-fakta

  • Mellan september 2017 och juni 2018 samlade vi in hela 3 miljoner kronor till UNICEF. Vilket betyder 150 000 trygga nätter för barn utsatta för människohandel!!!
  • Sweet Dreams Stay är en del av Nordic Choice Hotels samhällsansvarsarbete WeCare.
BlogPostView-tagsSweet DreamsUNICEFWeCare