Utför eller på längden, topptur, mys framför brasan eller avkoppling i en utomhuspool med fantastisk utsikt? Med hotell i hela Norden finns en plats för alla att njuta av den kalla årstiden. Här är 10 hotell med guldläge för fantastiska vinterupplevelser!

Norefjell Ski & Spa
Norefjell Ski & Spa är verkligen en sparesort utöver det vanliga!

Boka ett riktigt äventyr

Packtivity – hotellpaket i Norden
chevronRight

1. Lodgelyx i Åre – Copperhill Mountain Lodge, Åre

Åre har blivit korad till en av världens bästa skidorter och är Skandinaviens största skidområde. Här finns inte bara den bästa utförsåkningen utan också restauranger, shopping och äventyr. På Copperhill Mountain Lodge bor du mitt i skidsystemet med en hänförande utsikt över den jämtländska fjällvärlden. Hotellet har blivit utsett till Sveriges bästa skidhotell flera gånger, och med ett unikt läge, ett prisbelönt spa, gym och yogastudio är det svårt att inte trivas här. Mellan turerna i backen kan du dricka något värmande framför brasan på Fireside Lounge & Bar eller unna dig lite lyx i en av hotellets många sviter.

Copperhill Mountain Lodge (Spa) - pool with a view (Hero)_16_9Copperhill Mountain Lodge är lika vacker oavsett årstid, inte minst från hotellets spa.

På Copperhill Mountain Lodge bor du mitt i skidsystemet med fantastiskt läge.

2. Prisat fjällhotell – Norefjell Ski & Spa, Norefjell

Norefjell1

I vacker fjällnatur, ungefär 10 mil väst om Oslo ligger prisbelönta och spännande skid- och sparesorten Norefjell Ski & Spa. Anläggningen rankas som ett av de bästa fjällhotellen i Skandinavien och det är inte svårt att förstå varför. Här är det enkelt för hela familjen att trivas. Vare sig man utmanar den 16 meter höga och bemannade klätterväggen, njuter av några behandlingar på hotellets spa eller beställer in lokalproducerad mat i restaurangen Fjellet. Norefjell Ski & Spa är även en perfekt plats för möten och konferenser. Hotellet erbjuder skräddarsydda konferenspaket och garanterar en upplevelse utan like. Resorten erbjuder ski in – ski out till Norefjell skidcenter. Ta på dig skidorna utanför hotelldörren och du är igång. Utanför hotellet väntar aktiviteter och skidspår för alla smaker. Upplev det du också!

Förtrollande kvällsutsikt över skidbacken.

Välj och vraka mellan aktiviteter i skidbacken.

Norefjell Ski & Spa - _16_9Varva ner i hotellets fantastiska spa.

3. Fjället som granne – Quality Hotel™ Skifer, Oppdal

Skifer

Oppdal är ett av Norges bästa skidområden, 12 mil söder om Trondheim, med mil av preparerade skidspår och alpina utmaningar. Som en mittpunkt i detta ligger Quality Hotel Skifer. Från hotellet är det nära till både buss- och tågstation, och precis utanför hotelldörren väntar butiker, restauranger, kulturcenter med bio, bibliotek, badanläggning och mycket mer. Hotellets mäktiga fasad av skiffer är mäktig och smakfull. Men den slås nästan av hotellets utsikt över det bedårande fjällandskapet, som kan njutas av från hotellets restaurang och lounge. Under skidsäsongen är hotellet ett givet stopp under after ski-timmarna.

Quality Hotel Skifer med sin mäktiga fasad.

Spela kort eller mys med familj och vänner i hotellobbyn.

Åk skridskor och ta in den vackra naturen.

4. Ett skidparadis – Clarion Collection® Hotel Hammer, Lillehammer

Om vintern är Lillehammer ett äkta vintereldorado och är kanske Norges största skidparadis med flera mil preparerade och upplysta skidspår. Lillehammer bjuder både på längdspår i världsklass på Birkebeinen skidstadion och på alpina utmaningar genom Hafjells alpincenter. Bara 10 minuters gång från skid- och tågstationen ligger Clarion Collection Hotel Hammer, nära till allt från shopping till uteliv. Brasmys på hotellet är obligatoriskt, likaså hotellets frukost,  eftermiddagsfika och middag – Evening Meal och Afternoon Sweets, som är inkluderat i rumspriset. Är Lillehammer och Clarion Collection Hotel Hammer din nästa skiddestination?

Clarion Collection Hotel Hammer ligger mitt i Lillehammer centrum.

Ett av hotellets många härliga rum.

Slappa framför brasan i lobbyn.

5. Mil efter mil – Clarion Collection® Hotel Bergmästaren, Falun

Clarion Collection Hotel Bergmästaren ligger omgivet av Faluns vackra och bevarade natur. Falun är en av Sveriges vinteridrottsmetropoler och på Lugnet finns längdspåren för dig som både vill finslipa tekniken med instruktörer eller nöta ihop mil till något av vinterns långlopp. På Clarion Collection Hotel Bergmästaren samlar du ny energi på relaxavdelningen eller i gymmet innan du njuter av god mat som är inkluderat i rumspriset. Vill du ha med din fyrbente vän är det inte några problem. Bara meddela hotellet i förväg så ser de till att ta väl hand om dig och din bästa vän!

Frukost, Afternoon Sweets och Evening Meal är inkluderat i rumspriset.

Det finns plats för både dig och din fyrbente vän!

6. Upplev norrskenet – Comfort Hotel® Xpress Tromsø

I Tromsö står naturupplevelserna på rad. Allra populärast är såklart norrskensjakt. Comfort Hotel Xpress Tromsø ligger mitt i staden, och här finns allt du behöver utan krångel. Comfort Hotel Xpress Tromsö kan staden och guidar dig till de bästa restaurangerna och muséerna. Vill du åka skidor, ligger Tromsö Alpinpark bara en busstur eller 15 minuters bilväg från hotellet. Besök Nordens Paris och upplev bar- restaurang- och nattlivet. Och du… blev det en sen lördagskväll? Stressa inte, här finns Lazy Sunday, och du kan behålla rummet fram till kl. 18.00 på söndagar, utan extra kostnad. Bara säg till i receptionen så ordnar det sig!

Spana in Packtivity i Tromsø här!

Du hittar det mesta i Comfort Hotel Xpress Tromsøs Lobbyshop.

Comfort Hotel Xpress ligger supercentralt i Tromsø centrum.

7. Pudersnöns hemvist – Quality Hotel™ Sogndal

Sogndal

När förhållandena är bra räknar alpina entusiaster Sogndal som ett av de fjällområden som har bäst pudersnö. Här tar man gärna en tur till toppen och utmanar sig själv i någon brant nedfart. Sogndal Skidcenter eller Hafslo Skidcenter ligger bara 15 minuter bort. Övernattningen hittar du såklart på Quality Hotel Sogndal, där kvällarna spenderas bäst på hotellets populära restaurang La Pergola, en italiensk restaurang som bakar stadens bästa pizzor. Besök också trevliga Vågal burger & Gin som serverar god mat och har en variationsrik barmeny med allt från trendiga drinkar till lokala bryggeri-drycker.

Njut av utsökt italiensk pizza på hotellets restaurang, La Pergola.

Mindre möten eller större konferenser.

8. Välkommen till vinterstaden – Frösö Park Hotel

Frösö Park Hotel är en hotellpärla vid flygplatsen i Östersund som ligger i närheten av både skidbackar och spår för längdskidor. Trötta kroppar får nytt liv på hotellets spa, där du kan få allt från ansiktsbehandlingar till kroppsmassage. Det finns yoga, gym och hinderbana redo för den som vill svettas lite. En extra vacker upplevelse är långfärdsskridskoåkning på Storsjön i lågt stående vintersol. Eftermiddagarna fördrivs bäst i hotellets restaurang Kava där du kan botanisera bland jämtländska specialiteter och njuta av en magisk utsikt över den förföriska fjällvärlden.

pool-indoor-quality-hotel-froso-parkUnna dig en behandling på hotellets spa.

9. Kombinera shopping, uteliv och vinteräventyr på Clarion Hotel® Grand Östersund

Har ditt resesällskapet olika viljor? Eller vill ni alla kombinera shopping, restauranger, uteliv med vinteräventyr? Bo i centrala Östersund och ha det som utgångspunkt. Härifrån kan ni sedan ta bil eller buss till närliggande skidbackar eller promenera till mysiga lokala butiker för lite shopping.

Hos Clarion Hotel Grand Östersund får du gångavstånd till restauranger, barer och shopping. Men du behöver inte gå särskilt långt för en en fantastisk middag – det hittar du under samma tak. I hotellets restaurang, NÒR, serveras en härlig mix av traditionella nordiska rätter som utmanas av spännande influenser från Centraleuropa.

Nòr - CL Grand Östersund - FoodNjut av välkända klassiker i en avslappnad miljö på brasserie NÒR.

10. Arktisk upplevelse – Quality Hotel™ Grand Royal Narvik

Med fjäll som är omringade av fjordar blir de alpina upplevelserna något alldeles extra i Narvik. Att norrskenet alltid finns någonstans i Narvik är heller inte fel för den som vill uppleva det. Övernatta på Quality Hotel Grand Royal som ligger bara en minut från tågstationen och tre minuter från Narvikfjällens alpinanläggning. Där kan du bättra på din slalom med skidlektioner, åka kälke eller delta i någon av den lokala slalomklubbens alla tävlingar. På hotellet finns takrestaurangen Linken Restaurant & Bar där du tillsammans med vällagad mat eller en drink kan njuta av en fantastisk utsikt över Narviks mäktiga omgivningar.

Spana in vårt hotellpaket på Narvikfjellet här.

Fjäll och fjordar i Narvik.

Quality Hotel Grand Royal har flera behagliga rum.

Härlig skidåkning i Narvik!

Blev du inspirerad till att boka din kommande vinterresa? Se alla våra hotell här!

Boka ett riktigt äventyr

Packtivity – hotellpaket i Norden
chevronRight