Skip to content
Nytt, smart & snyggt

Arlanda blir Sveriges nya mässområde – och nytt hotelltorn byggs!

Nordic Choice Hotels grundare Petter A. Stordalen avslöjade under dagens pressträff att ytterligare ett hotelltorn byggs och binda samman med nuvarande Quality Airport Hotel Arlanda. Hotellet får därmed 419 hotellrum och ökar förutsättningarna för fler och större mässor och möten i Arlandaområdet. En stor del av den nya flygplatsstaden blir mässområde, och får namnet Scandinavian Xpo.

Scandinavian Expo vid Stockholm Arlanda Airport

Planerna är skyhöga för Arlandaområdets nya flygplatsstad som får namnet Airport City Stockholm!

"Potentialen som Arlanda har är enorm och jag älskar att vi har möjlighet att vara med i utvecklingen av området" säger Petter A Stordalen.

Under pressträffen där det kommer att byggas nytt nära Arlanda höll Petter ännu ett av sina inspirerande tal som självklart fick stående ovationer!

Petter A. Stordalen med personalen på hotellet.

”Du kommer inte att känna igen dig om två år”

För personalen på Quality Airport Hotel Arlanda är renoveringen efterlängtad. Nu pågår arbetet med att rita upp exakt hur man ska bygga ett fantastiskt hotell med ett enormt mässområde.

Tobias Pettersson vid nuvarande receptionsområdet

– Det blir helt fantastiskt! Du kommer inte att känna igen dig om två år. Nu arbetar vi fram exakt hur det ska se ut, säger Tobias Pettersson, General Manager på Quality Airport Hotel Arlanda.

När det gäller utseendet på byggnaden står det klart att det blir ännu ett torn, men exakt hur det kommer att se ut är ännu inte spikat. Det som verkligen blir ett lyft är att hotellet och konferensområdet kommer att upplevas som mycket mer sammansatt efter renoveringen.

– Det andra tornet blir lika högt som detta, eller lite högre och de kommer att bindas ihop med nån slags bro. Idag är konferensavdelningen en bit ifrån hotellet, nu kommer det kännas som ett hotell med en mässanläggning. Det förtjänar vi! säger Tobias Pettersson.

För gästerna kommer renoveringen och utbyggnaden inte märkas särskilt mycket.

– Vi kommer att hålla öppet hela tiden och vi kommer att renovera lite i taget. Vi kommer att göra vårt bästa för att gästerna inte ska störas utan snarare bli nyfikna på vad som ska komma istället, avslutar Tobias Pettersson.

Hejdå halvtrista lokaler och oinspirerande omgivningar – säg hej till Sveriges fräschaste mässområde med grymt läge vid Arlanda. Nordic Choice Hotels storsatsar och bygger ett hotelltorn till mitt i nya Scandinavian Xpo! När ses vi?

Om nya hotelltornet

  • Beräknas stå klart 2020
  • Det är det befintliga hotellet Quality Airport Hotel Arlanda som byggs om och byggs ut
  • Hotellet kommer kunna erbjuda hela 419 hotellrum (idag är det 228 st)
  • Mötes- och eventytorna blir enorma (hela 2323 kvm), 13 mötesrum och totalkapacitet för 720 personer.
  • Hotellet kommer också att satsa på ett stort fitnessområde och en lobbybar för mingel