Arkitektskiss: Atrium Ljungberg

Säg hej till vår nya hotellpärla, en ombyggd tapetfabrik i expansiva Sickla, Stockholm. 2020 kan du checka in på ett nytt fantastiskt Clarion Collection. 

Historisk byggnad från 1906

Våren 2020 kan du se fram emot ett ombyggt och fantastiskt inrett hotell i Sickla, i sydöstra Stockholm. Det är en gammal tapetfabrik som nu byggs om till ett Clarion Collection Hotel. Tapetfabriken slog upp portarna 1906 och husets historia kommer självklart att bevaras när det nu blir hotell. För att historiens vingslag ska kännas redan innan man kliver in på hotellet kommer fasaden att återuppbyggas med originaltegel.

Middagsbuffé som ingår, restaurang, bar och konferens

Gästerna och sicklaborna kan se fram emot en härligt generös lobby med restaurang och bar, konferenslokaler och 156 hotellrum. Som på alla Clarion Collection kommer Tonight’s Special (kvällens middag i bufféform) och Afternoon Sweets (läckra sötsaker) ingå i rumspriset för alla gäster.

Perfekt läge för dig som ska till södra Stockholm eller skärgården

Sickla ligger i sydöstra Stockholm, 15 minuter från Stockholm Centralstation. Området i sig är känt för sitt populära köpcentrum, Sickla Köpkvarter, med över 150 butiker och många restauranger. Det är lätt att ta sig hit oavsett om du kommer norr- eller söderifrån. Från T-centalen/Stockholm Central tar du tunnelbana till Slussen och sedan buss till Sickla. Du kan också ta tvärbanan som går ända från Solna via Alvik och Gullmarsplan till Sickla. Inom ett par år kommer en helt ny tunnelbanelinje öppna med station i Sickla. Med andra ord är läget perfekt för dig som vill bo nära Stockholms södra delar som Nacka, Liljeholmen, Årsta, Hammarby Sjöstad, Södermalm, Gullmarsplan och Globen. Har du tid över rekommenderar vi att du tar någon av bussarna ut mot Värmdö och Stockholms skärgård. Från Sickla är det en knapp timmes färd ut till Stavsnäs och skärgårdsbåtarna och öarna.

Spring runt Sickla sjö

Nära vårt hotell ligger Sickla sjö. Här kan du promenera eller springa de 3,3 natursköna kilometrarna runt sjön. Den södra delen av stranden vetter mot Nackareservatets skog.

Fakta: Nya Clarion Collection Hotel i Sickla

Öppnar: Våren 2020
Antal hotellrum: 156
Restaurang: Ja
Konferens: Ja, 3 flexibla konferensytor och en evenemangsyta
Gym: Ja
Antal våningar: 5
Arkitekt: White arkitekter Aktiebolag
Fastighetsägare: Atrium Ljungberg AB

 


Läs mer

Nytt häftigt hotell i Jönköping!

Nytt hotell i natursköna Bodø