Skip to content
Nytt, smart & snyggt

Här är vinnarnamnet på nya Quality Hotel i Mölndal

Nästan 1500 namnförslag på det nya hotellet i Mölndal, Göteborg, trillade in när vi bad er komma med era bästa idéer. Men vad blev då vinnarnamnet? Jo, en flört som perfekt väver in områdets rika industrihistoria och samtidigt flörtar med en internationell publik. Vi ger er – Quality Hotel The Weaver!

Nytt Quality Hotel i Mölndal

Så här kommer det ståtliga hotellet se ut.

Engagemanget blev emormt i namntävling som kickade igång i oktober. Vi bad er komma med era bästa namnförslag på det 22 våningar höga Quality Hotel som 2021 slår upp portarna i området Krokslätts fabriker i Mölndal, strax utanför Göteborg. Hela 1471 namnförslag trillade in, men bara ett kunde vinna. Quality Hotel The Weaver anspelar på textilindustrin som tidigare blomstrade här.

Ett namn med lokal och historisk anknytning

För juryn var namnet klockrent. – Juryn föll för Quality Hotel The Weaver då namnet både har en lokal och historisk association till Krokslätts Fabriker som varit en av många äldre textilfabriker i Göteborgstrakten. Det här kommer att bli Mölndalsbornas hotell som man lokalt verkligen tagit till sig och vi glädjer oss till öppning år 2021, säger Fredrik Ekelund, Senior Vice President, Quality Hotel i ett pressmeddelande.

Namnet Quality Hotel The Weaver föreslogs av hela 6 personer. Alla nu vinnare och garanterade en plats på den stora invigningen och självklart en vistelse när hotellet slår upp portarna. Anna Norling var en av dem som kom med vinnarförslaget. – Jag är superglad över att det blev Quality Hotel The Weaver! Det ska bli otroligt kul att få se hur det nya hotellet ska etablera sig i det gamla väveriområdet. Namnet på hotellet matchar både området och dess historia, säger Anna Norling.

Läs mer

Tävling: Vad ska nya Quality Hotel i Mölndal kallas?