Skip to content
Äventyr & upplevelser

Alpernas äventyrliga vinterupplevelser

Höga toppar med pudersnö och kilometerlånga backar följt av gourmetmat och afterski i solsken. Det är lätt att förstå varför skidentusiaster världen över tar sig till Alperna. Här berättar vi om vad som väntar dig på några av Alpernas mest populära destinationer!

Skidåkning utför STS Alpereiser

Uppplev magisk utförsåkning i Alperna

Vinterglädje

Winter is coming! Om du älskar skidåkning och fjällen så är vintern en ren glädje. Att få klä på sig understället, knäppa på längdskidorna och leta rätt på skidvallan. Att drömma om vinterns skidresor och kvällarna i längdspåret! Röda kinder och långa slalomsvängar på knastrande underlag. Har vi tur blir den skandinaviska vintern kall och vit. Blir vintern däremot blöt och grå av regn och rusk kan du alltid drömma dig bort – eller resa bort. Som Nordic Choice Club-medlem tjänar du bonuspoäng genom att göra det sistnämnda. Europas vintermekka väntar!

Bad Gastein

Bad Gastein är en av Österrikes mest populära skidorter. Foto: STS Alpresor

Världsklass i de österrikiska alperna

Med fantastisk skidåkning, oslagbar utsikt och afterski i världsklass har Österrike länge varit första val hos både svenska och norska skidåkare. Vill du börja med en riktig klassiker rekommenderar vi orten Bad Gastein. Omringad av snötäckta toppar ligger den lilla charmerande staden i hjärtat av Gasteinerdalen. Här hittar du något för alla, vare sig det är familjen som åker på en lugnare skidsemester eller kompisgänget som vill avrunda de långa dagarna i de brantaste backarna med en österrikisk afterski.

Saalbach har, likt Bad Gastein, afterski i toppklass och ett landskap som får de flesta skidfantaster att tappa andan. En ny lift som kopplar samman två stora skidsystem gör att du kan ta dagslånga utflykter och åka skidor så länge du bara orkar.

Saalbach

Vitt på vitt i Saalbach. Foto: STS Alpresor

Med en kombination av toppmoderna anläggningar och traditionell tyrolsk kultur har Ischgl både klass och charm. Åk hit om du vill ha det bästa av två världar! Som STS Alpresor säger själva kommer du mötas av både ”kor på bakgatorna och jetsettare i barerna”. Det kan ju inte bli fel.

Med långa och varierande längdskidspår, häftig offpist, och med en afterski som aldrig sviker är St Anton en destination som också bör prövas när Österrike står på agendan.

Italienska och franska favoriter

Alperna innebär inte bara Österrike. Både Italien och Frankrike erbjuder fantastiska skiddestinationer. För de matglada är det dessutom svårt att toppa kombinationen av äventyrliga skidupplevelser med italiensk, stenugnsbakad pizza eller fransk chèvre och lufttorkad skinka.

The Snow Flake restaurant i Cervinia

The Snow Flake Restaurant i Cervinia. Foto: STS Alpresor

I Aostadalen hittar du Cervinia, den högst belägna skidorten i Italien. Här, vid de kända bergen Matterhorn och Monte Rosa, vetter många backar åt söder. Det betyder sol, både när du tar dig an de snötäckta backarna och efteråt, när du välförtjänt sätter dig på en av uteserveringarna.

Mitt i Dolomiterna och i ett av världens största skidområden ligger den italienska byn Val Gardena. Denna ort passar bra för dig som föredrar längdskidåkning, förutom majestätiska toppar och ett stort antal nedförsbackar finns här över 12 mil med preparerade längdskidspår.

Utförsåkning i Val Gardena

Utförsåkning i Val Gardena. Foto STS Alpresor

Franska Val Thorens har korats till den bästa skidorten i Europa, med skidsäsong från november till april. Med sina 2 300 meter över havet är detta Europas högsta, och därmed mest snösäkra, skiddestination. Tycker du om att festa långt in på småtimmarna? Eller älskar du fransk gourmetmat? Kanske båda? Vilken tur, för i Val Thorens behöver du inte välja mellan uteliv eller kulinariska upplevelser – du får båda!

Solfylld afterski i de italienska alperna

Solfylld afterski i de italienska alperna. Foto STS Alpresor

STS Alpresor har resor till 21 destinationer i Alperna, med direktflyg från både Sverige och Norge. Som medlem i Nordic Choice Club får du 1 bonuspoäng per krona du spenderar på alla bokningar hos STS Alpresor.

Du kan läsa mer om medlemserbjudandet och boka vinterdrömmarna här.