Visste du att Strawberry består av mer än kedjorna Comfort Hotel®, Quality Hotel™ och Clarion Hotel®? Hos oss hittar du även en liten, men utsökt, skattkista fylld med juveler i form av våra unika, fristående hotell. Här finns några lyxhotell med stora, härliga spaanläggningar och även fjällhotell i vinterparadis med snö, pister och skidspår så långt ögat når. Det är några av dessa som vi vill berätta mer om här.

norefjell-ski-spa-winter-night.jpg
Förtrollande kvällsutsikt över skidbacken väntar dig på Norefjell Ski & Spa.

Pudersnö och fräknar på näsan

Står valla, solkräm i ansiktet och en öl i solskenet vid stugväggen högst upp på önskelistan? I så fall kommer du sannolikt gilla påsk på ett av våra fjällhotell! Skillnaden mot att hyra en egen stuga är att här kan du kombinera flera timmars skidåkning med långa härliga timmar i spaanläggningen, färdigbäddade sängar och god mat – och det utan att du behöver anstränga dig överhuvudtaget. Om du inte vill det förstås. Det gäller förresten inte bara under påsken. Våra fjällhotell i Sverige och Norge är som gjorda för att kunna avnjutas året om, sommar som vinter.

Ski in, ski out – eller bara stanna i jacuzzin

Ett av dessa hotell har korats till Norges bästa skidhotell två gånger och ligger på Norefjell, 11 mil från Oslo. På Norefjell Ski & Spa kan du bo i vanliga hotellrum, i lägenheter med vardagsrum och eget kök alternativt i villor med extra gott om utrymme.

Norefjell Ski & Spa På Norefjell Ski & Spa kan du njuta av utsikten från utomhuspoolen.

Är du sugen på att röra på dig? Inga problem! Inomhus kan du träna både styrka och kondition eller utmana din höjdskräck på den 16 meter höga klätterväggen. För dig som vill tillbringa så mycket tid som möjligt utomhus finns det ett härligt nätverk av skidspår och pister alldeles utanför dörren. Har du ingen egen skidutrustning med dig kan du hyra den på hotellet. Äta, dricka och njuta kan du göra på Fjellet Restaurant, pizzerian och i hela tre barer. Apropå att njuta: Hotellet har även ett prisbelönt spa där du kan sitta i en badtunna under bar stjärnhimmel och speja ut över fjälltopparna, sänka ned kroppen i en ljuvligt varm pool eller njuta av en finsk bastu och spabehandlingar.

Det bästa av två världar

Låter en genuin upplevelse i de svenska fjällen mer frestande? Pröva jämtländska Åre. Här finner du nämligen Copperhill Mountain Lodge, ett sagolikt idylliskt hotell oavsett årstid. Hotellet är perfekt för friluftsälskare, skidåkare, spafantaster och alla andra som uppskattar en rejäl portion lyx, kombinerat med vild och vacker nordisk natur.

Copperhill Mountain Lodge Vinter på Copperhill Mountain Lodge i Åre.

Oavsett hur du vill njuta av naturen är detta designhotell en perfekt utgångspunkt: Här finns gott om vandrings- och cykelleder, skidspår, fiskevatten och branta fjällsidor inom räckhåll. När du är tillbaka på hotellet handlar allt om att bara njuta. Kockarna dukar fram härliga rätter och lokala råvaror och i loungebaren serveras drinkar och smårätter. I spaanläggningen kan du basta, njuta av varma källor eller varva ner helt i jacuzzin med panoramautsikt över de mäktiga Årefjällen.

Copperhill Mountain Lodge Sommar, vinter, vår eller höst – från spaet på Copperhill Mountain Lodge får du alltid vackra vyer.

Gör ingenting. Eller gör allt, om du vill

Känns det inte skönt ibland att bara kunna behålla morgonrocken på? Ta en extra kopp kaffe, lägga sig på sängen och läsa tidningen för att så småningom strosa ner till poolen utan någon som helst stress? Det bör du absolut unna dig och du kan göra det både på Tjuvholmen i centrala Oslo och på Hasseludden i Nacka, utanför Stockholm.

Japan i svensk tappning

Känner du för en japansk helhetsupplevelse som verkligen handlar om lugn och avkoppling bör du definitivt spana in spahotellet Yasuragi. Och du behöver heller inte resa världen runt för att hitta det. Yasuragi ligger bara 20 minuter utanför Stockholm.

Yasuragi På Yasuragi handlar det om vila och avkoppling.

Hotellets ”must do” är först och främst det japanska badet. Här väntar en rogivande tvagningsritual, varma utomhuskällor, kallbad och bastu med utsikt. Inomhus kan du simma i poolen och få spabehandlingar från topp till tå. Här tänker man inte bara på att unna kroppen njutning, själen ska ha sitt och det kan du få med zenmeditation och olika former av yoga, till exempel i bastun.

Yasuragi Sköna sängar och lugn miljö väntar på Yasuragi.

Yasuragi har även en rawfood-bar, två restauranger med japansk mat och sist men inte minst – en sakebar med Sveriges största urval av sake.

Lyx på Tjuvholmen vid Oslofjorden

Tjuvholmen utgör en förlängning av Aker Brygge invid Oslofjorden. Detta nya stråk har under senare år fått en kraftig ansiktslyftning. Tjuvholmen är italiensk glass i sommarsolen på bryggan, restauranger i toppklass, vinbarer, designbutiker och modern konst. Men på Tjuvholmen hittar du framförallt THE THIEF.

Fru K, THE THIEF Restaurangen Fru K på THE THIEF serverar ena smakupplevelsen efter den andra.

Vi måste nästan få skryta lite över denna juvel. I Norge har THE THIEF bland annat korats både till landets bästa hotell och det mest romantiska hotellet. Hotellet har också korats till det bästa Spa Boutique-hotellet i Europa och tog sig också in på prestigefyllda Condé Nast Travelers Gold List 2016. Med andra ord: Känner du för att bo riktigt lyxigt i ett av Oslos mest exklusiva lägen? Det självklara valet är då THE THIEF.

THE THIEF Rum med utsikt över Oslofjorden på THE THIEF.

Om det var just morgonrocken, kaffet med fjordutsikt och den varma poolkanten i spaanläggningen som lockade, då kan du njuta i fulla drag. Känner du däremot för att unna dig hela THE THIEF-upplevelsen väntar en rad spännande rätter på restaurang Fru K, hippa drinkar på THIEF FOODBAR och bubbel på takterrassen. Valet är ditt!

Har du lust att ta dig en titt på resten av juvelerna i skattkistan? Du hittar alla våra fristående hotell här.