Vi önskar nog alla att fira jul- och nyårshelgen med ett vitt, fluffigt snötäcke utanför fönstret. Ibland lyser tyvärr snön med sin frånvaro i slutet av december, men oroa er inte – vi har listat några av Sveriges snösäkraste orter över jul och nyår!

Östersund

Bara en gång (!) det senaste århundradet har Östersund varit utan snö på juldagens morgon. Tur är väl det. För Östersund är något av ett centrum i Sverige för vintersport och aktiviteter på snö. I Östersund har du en av landets största och bästa skidorter runt hörnet – Åre. Föredrar du längdskidåkning, skotersafari eller en uppfriskande skridskotur på Storsjön går det lika bra – du hittar det mesta i Östersund när det gäller aktiviteter på snö! Varför inte fira nyår med guldkant på Hotel Frösö Park som erbjuder ett raketfritt nyår med nyårssupé och spa.
Hotell i Östersund: Clarion Hotel® Grand Östersund  – öppet under nyår Quality Hotel™ Frösö Park – öppet under jul och nyår

Längdskidor en vacker vinterdag

Sundsvall

Med mellan 80 till 90% säkerhet för en vit jul är Sundsvall ett snösäkert alternativ för en julweekend eller getaway. På restaurang Grankotten kan du äta julbord och samtidigt njuta av en fantastisk utsikt över staden. I Sundsvall kan du också fira in det nya året på eleganta Casino Cosmopol som bjuder in alla danssugna till en svängom i deras festvåning! Beläget mitt i Sverige har Sundsvall utmärkta transportmöjligheter och ett vackert läge precis vid Bottniska viken.
Hotell i Sundsvall: Clarion Collection Hotel® Grand Sundsvall – öppet under nyår  Quality Hotel™ Sundsvall – öppet under jul och nyår

Sundsvall i vacker vinterskrud

Skellefteå

Jul på riktigt! Det får du i Skellefteå som utlovar en kylig, snötäckt jul- och nyårshelg. Med snötäcke 175 dygn per år finns det alla förutsättningar för den som vill ha en traditionell vit jul framför en varm brasa. För ett avslappnat nyårsfirande checkar du med fördel in på Skellefteå Stadshotell som erbjuder både spa och relaxutrymme med stans bästa utsikt. Restaurang Bryggargatan serverar norrländska specialiteter och egenproducerat öl alldeles intill Skellefte-älven och är ett utmärkt alternativ till julmaten.
Hotell i Skellefteå: Quality Hotel™ Skellefteå Stadshotell – öppet jul och nyår

Varm choklad framför mysig brasa

Sunne

I värmländska Sunne är chanserna goda för en vit jul! Här handlar mycket om författaren Selma Lagerlöf som växte upp i Mårbacka utanför Sunne och hennes barndomshem är öppet för besök. Dessutom finns ett av Nordens största Spahotell i Sunne, Selma Spa, döpt efter den älskade författaren. Där du kan tillbringa en jul- och nyårshelg i hälsans tecken med utsikt över sjön Fryken. Träning, spabehandlingar, mat och dryck – allt finns på Selma Spa!
Hotell i Sunne: Selma Spa+ – öppet under nyår

Mysstämning på Selma Spa+

Hotellens öppettider under jul och nyår 2017:


Inlägg som kanske intresserar dig:

Här hittar du tips på 5 mysiga getaways för en stillsam jul med familjen

Läs om hur våra hotell arbetar med att sprida julvärme och bidrar till att ge utsatta barn en bättre jul

Våra gäster har tyckt till – läs om Sveriges bästa hotell här