Gå till innehåll
Äventyr & upplevelser

Här är det garanterat snö under jul och nyår

|

Vi önskar nog alla att fira jul- och nyårshelgen med ett vitt, fluffigt snötäcke utanför fönstret. Ibland lyser tyvärr snön med sin frånvaro i slutet av december, men oroa er inte – vi har listat några av Sveriges snösäkraste orter över jul och nyår!

Ibland lyser tyvärr snön med sin frånvaro i slutet av december, men oroa er inte – vi har listat några av Sveriges snösäkraste orter över jul och nyår!

Östersund

Bara en gång (!) det senaste århundradet har Östersund varit utan snö på juldagens morgon. Tur är väl det. För Östersund är något av ett centrum i Sverige för vintersport och aktiviteter på snö. I Östersund har du en av landets största och bästa skidorter runt hörnet – Åre. Föredrar du längdskidåkning, skotersafari eller en uppfriskande skridskotur på Storsjön går det lika bra – du hittar det mesta i Östersund när det gäller aktiviteter på snö!

Längdskidor en vacker vinterdag

Hotell i Östersund:

Frösö Park Hotel - öppet 27/12 - 31/12

pool-indoor-quality-hotel-froso-parkPoolen på Frösö Park Hotel.

Sundsvall

Med mellan 80 till 90% säkerhet för en vit jul är Sundsvall ett snösäkert alternativ för en julweekend eller getaway. På restaurang Grankotten kan du äta julbord och samtidigt njuta av en fantastisk utsikt över staden. I Sundsvall kan du också fira in det nya året på eleganta Casino Cosmopol som bjuder in alla danssugna till en svängom i deras festvåning! Beläget mitt i Sverige har Sundsvall utmärkta transportmöjligheter och ett vackert läge precis vid Bottniska viken.

Hotell i Sundsvall:

Clarion Collection Hotel® Grand Sundsvall - öppet över jul och nyår

Quality Hotel™ Sundsvall - öppet över jul och nyår

Sundsvall i vacker vinterskrud

Skellefteå

Jul på riktigt! Det får du i Skellefteå som utlovar en kylig, snötäckt jul- och nyårshelg. Med snötäcke 175 dygn per år finns det alla förutsättningar för den som vill ha en traditionell vit jul framför en varm brasa. För ett avslappnat nyårsfirande checkar du med fördel in på Skellefteå Stadshotell som erbjuder både spa och relaxutrymme med stans bästa utsikt. Restaurang Bryggargatan serverar norrländska specialiteter och egenproducerat öl alldeles intill Skellefte-älven och är ett utmärkt alternativ till julmaten.

Hotell i Skellefteå:

Quality Hotel™ Skellefteå Stadshotell

Varm choklad framför mysig brasa

Luleå

I Luleå är chanserna goda för en vit jul! Åk hundspann, utforska den snötäckta skärgården eller gå på spännande utflykter och äventyr. Här kan du läsa mer om vad vinter-Luleå har att erbjuda.

Luleå är ett perfekt alternativ för dig som vill ha en riktigt idyllisk jul och nyår - njut av snö, fantastisk mat, spa och kanske ett eller annat norrsken.

Hotell i Luleå:

Comfort Hotel® Arctic

Clarion Hotel® Sense - öppet över jul och nyår

Quality Hotel™ Luleå - öppet över jul och nyår

Northern lights, winterNorrsken (aurora borealis) går att se i Luleå från slutet av augusti till början av april.


Artiklar som kanske intresserar dig: