Gå till innehåll
Äventyr & upplevelser

10 anledningar till att besöka Finland

|

Finland är så mycket mer än Nokia, bastubad, sjöar och Mumintrollet. Vacker natur med rikt djurliv, gästvänliga människor och unika matupplevelser är bara några saker av allt som du kan uppleva i grannlandet. Varför ska du besöka Finland, undrar du? Här har du 10 anledningar.

Skyline of Helsinki

1. Exotiskt naturlandskap

Finlands tusentals sjöar är omgivna av vackra, skogbeklädda berg och dalar. Här finns orörd och exotisk natur, snötäckta fjäll och skogar, och dessutom ett vackert norrsken! Besök Finlands största insjö Saimaa som ligger i charmiga Lakeland. Allemansrätten i Finland ger dig tillstånd att sätta upp ett tält varsomhelst så länge du inte stör varken människor eller natur.

Lakeland in FinlandFoto: Juko Kuva/Visit Finland.

Finland: Camping under Northern Lights Kanske får du uppleva norrsken när du besöker Saimaa? Foto: Mikko Nikkinnen/Business Finland.

2. Vacker arkitektur

Arkitekturen i Finland har en djup förankring till naturen. Den finske arkitekten och formgivaren Alvar Aalto har, med enkla linjer, form, funktion och användning av naturmaterial, skapat imponerande och vackra byggnader som tar andan ur betraktaren. Helsinki, Finland: Finlandia HallFinlandiahuset är ett konsert- och kongresshus vid Tölöviken i Helsingfors som ritades av Alvar Aalto.

3. Människor med ett varmt hjärta

Finnarna älskar sitt land och är stolta över den finska naturen och kulturen. De möter dig med öppenhet, värme och gästfrihet och välkomnar dig snabbt in i deras liv.

4. Magnifika nationalparker

Upplev Finlands magnifika nationalparker med böljande floddalar, vackra insjöar, skog, fjäll och fantastiskt djurliv. Här kan du se kungsörn, ripa och ren. Besök Oulanka nationalpark eller Nuuksio nationalpark, perfekt för dig som vill uppleva djurliv och vildmark.

5. Huvudstaden Helsingfors

Huvudstaden bjuder på kulinariska upplevelser, goda shoppingmöjligheter, vacker konst- och kulturhistoria och enastående arkitektur. Härlig avkoppling, aktiviteter för stora och små eller ett pulserande nattliv? Här är 4 tips till din nästa weekend i Helsinki. Helsinki, Finland: Cathedral

6. Skidåkning i pudersnö

Gillar du att åka skidor? Blicka ut över det vackra landskapet medan du åker skidor i pudersnö ner för ett av Finlands många äventyrliga berg. Kittilä i Lappland erbjuder mycket bra skidåkning. Här kan du besöka skidanläggningen Ylvas eller Levi som bjuder på både vacker natur och mycket skoj.

7. Ett mecka for shoppingentusiaster

Finlands många charmiga affärer och stora köpcentra erbjuder ikoniska, exklusiva och prisvärda textilier, smycken, möbler och mycket mer. Stockmanns varuhus i Helsingfors är Skandinaviens största köpcentrum med mer än 50 000 kvadratmeter över 10 våningar, och är med andra ord ett mecka för shoppingentusiaster och väl värt ett besök! Helsinki, Finland: Stockmann Department store Stockmanns ligger i Aleksanterinkatu eller Alexandersgatan, som är en välkänd shoppinggata i Helsingfors.

8. Unika matupplevelser

Besök Finlands många restauranger och njut av läckra delikatesser från finsk natur som utsökt kantarellsoppa, ljuvlig blåbärspaj eller välsmakande lax. För dig som söker en unik matupplevelse, äkta finska mat, läckra smaker och vilda örter, är restaurangen Juuri i Helsingfors definitivt ett måste!

9. Finsk sauna

Ok, vi måste ju såklart ta med bastu. Finsk bastu, eller sauna som det heter i Finland, är en viktig del av den finska kulturen och används både till avslappning och för hälsan, men är även en träffpunkt för möten och festliga sammankomster. Vad sägs om en bastu på 40 meters höjd? Pariserhjulet Skywheel på Salutorget i Helsingfors har en egen bastuvagn som bjuder på vacker utsikt över Helsingfors och havet. Sauna at Quality Hotel Alexandra Helsinki: Skywheel sauna Njut bastuen på 40 meters höjd. Foto: SkyWheel Helsinki.

10. Öhoppning och strandliv

Öhoppning mellan de vackra små öarna, bad på de kritvita stränderna eller avkoppling på klipporna? Utanför Helsingfors kan du öhoppa från Lonna till Vallisaari och Suomenlinna. Finland bjuder på alla upplevelser du kan önska dig!


Är du sugen på att besöka Finland? I Helsingfors har Nordic Choice Hotels fler än 10 hotell där du kan bo på medan du upptäcker staden.

Clarion Hotel® Helsinki Airport ligger bara 2 kilometer bort från Helsinki-Vantaa Airport. Detta är en perfekt mötesplats med stilfull design, varm och lyxig atmosfär, sauna och fantastisk mat.

Clarion Hotel® Helsinki är ett urbant hotell, mycket känt för sin närhet till stadens faciliteter, sin vackra stil, sin unika mötesplats på hotellets takterrass med bassäng och sauna, Sky Bar med utsikt över staden och för gourmetmaten som serveras på restaurangen Kitchen & Table. clarion-hotel-helsinki-city-facade-from-the-air-.jpg

Hotel F6 ligger centralt med omedelbar tillgång till shoppingstråk och kultur, och är populärt tack vare dess vackra design, lyxiga stil, spännande kultur samt hälsosamma och utsökta frukost från det finska köket.

Boutiquehotellet Hotel Haven ligger centralt vid Södra Hamnen med bara några minuters promenadavstånd till de bästa barerna, restaurangerna och sevärdheterna i Helsingfors. Havsutsikt? Oh yes!

Se en lista över alla våra hotell i Helsingfors.