Finland är så mycket mer än Nokia, bastubad, sjöar och Mumintrollet. Vacker natur med rikt djurliv, gästvänliga människor och unika matupplevelser är bara några saker av allt som du kan uppleva i grannlandet. Varför ska du besöka Finland, undrar du? Här har du 10 anledningar.

Skyline of Helsinki

Världen öppnar upp igen och vi kan äntligen, efter mer än ett års tid, besöka alla de platser vi längtat efter. Tänk dock på att många länder fortfarande har fler inresebegränsningar, och vi rekommenderar alla resenärer att hålla sig uppdaterade om utvecklingen och noggrant läsa på om riktlinjerna innan de reser till sin destination.

1. Exotiskt naturlandskap

Finlands tusentals sjöar är omgivna av vackra, skogbeklädda berg och dalar. Här finns orörd och exotisk natur, snötäckta fjäll och skogar, och dessutom ett vackert norrsken! Besök Finlands största insjö Saimaa som ligger i charmiga Lakeland. Allemansrätten i Finland ger dig tillstånd att sätta upp ett tält varsomhelst så länge du inte stör varken människor eller natur.

Lakeland in FinlandFoto: Juko Kuva/Visit Finland.

Finland: Camping under Northern Lights Kanske får du uppleva norrsken när du besöker Saimaa? Foto: Mikko Nikkinnen/Business Finland.

2. Vacker arkitektur

Arkitekturen i Finland har en djup förankring till naturen. Den finske arkitekten och formgivaren Alvar Aalto har, med enkla linjer, form, funktion och användning av naturmaterial, skapat imponerande och vackra byggnader som tar andan ur betraktaren.

Helsinki, Finland: Finlandia HallFinlandiahuset är ett konsert- och kongresshus vid Tölöviken i Helsingfors som ritades av Alvar Aalto.

3. Människor med ett varmt hjärta

Finnarna älskar sitt land och är stolta över den finska naturen och kulturen. De möter dig med öppenhet, värme och gästfrihet och välkomnar dig snabbt in i deras liv.

Clarion Hotel Aviapolis, Helsinki, Finland - Couple in bar_16_9

4. Magnifika nationalparker

Upplev Finlands magnifika nationalparker med böljande floddalar, vackra insjöar, skog, fjäll och fantastiskt djurliv. Här kan du se kungsörn, ripa och ren. Besök Oulanka nationalpark eller Nuuksio nationalpark, perfekt för dig som vill uppleva djurliv och vildmark.

5. Huvudstaden Helsingfors

Huvudstaden bjuder på kulinariska upplevelser, goda shoppingmöjligheter, vacker konst- och kulturhistoria och enastående arkitektur. Vad sägs om härlig avkoppling, aktiviteter för stora och små eller ett pulserande nattliv? Här är 4 tips till din nästa weekend i Helsinki.

Helsinki, Finland: Cathedral

Helsinki, Finland - City tram_16_9

6. Skidåkning i pudersnö

Gillar du att åka skidor? Blicka ut över det vackra landskapet medan du åker skidor i pudersnö ner för ett av Finlands många äventyrliga berg. Kittilä i Lappland erbjuder mycket bra skidåkning. Här kan du besöka skidanläggningen Ylvas eller Levi som bjuder på både vacker natur och mycket skoj.

7. Ett mecka for shoppingentusiaster

Finlands många charmiga affärer och stora köpcentra erbjuder ikoniska, exklusiva och prisvärda textilier, smycken, möbler och mycket mer. Stockmanns varuhus i Helsingfors är Skandinaviens största köpcentrum med mer än 50 000 kvadratmeter över 10 våningar, och är med andra ord ett mecka för shoppingentusiaster och väl värt ett besök!

Helsinki, Finland: Stockmann Department store Stockmanns ligger i Aleksanterinkatu eller Alexandersgatan, som är en välkänd shoppinggata i Helsingfors.

8. Unika matupplevelser

Besök Finlands många restauranger och njut av läckra delikatesser från finsk natur som utsökt kantarellsoppa, ljuvlig blåbärspaj eller välsmakande lax. För dig som söker en unik matupplevelse, äkta finska mat, läckra smaker och vilda örter, är restaurangen Juuri i Helsingfors definitivt ett måste!

9. Finsk sauna

Ok, vi måste ju såklart ta med bastu. Finsk bastu, eller sauna som det heter i Finland, är en viktig del av den finska kulturen och används både till avslappning och för hälsan, men är även en träffpunkt för möten och festliga sammankomster. Vad sägs om en bastu på 40 meters höjd? Pariserhjulet Skywheel på Salutorget i Helsingfors har en egen bastuvagn som bjuder på vacker utsikt över Helsingfors och havet.

Sauna at Quality Hotel Alexandra

Helsinki: Skywheel sauna Njut bastuen på 40 meters höjd. Foto: SkyWheel Helsinki.

10. Öhoppning och strandliv

Öhoppning mellan de vackra små öarna, bad på de kritvita stränderna eller avkoppling på klipporna? Utanför Helsingfors kan du öhoppa från Lonna till Vallisaari och Suomenlinna. Finland bjuder på alla upplevelser du kan önska dig!


Är du sugen på att besöka Finland? I Helsingfors har Strawberry fler än 10 hotell där du kan bo på medan du upptäcker staden.

Hotel Kämp

Hotel Kämp erbjuder en majestätisk vistelse i hjärtat av Helsingfors och är stadens ledande lyxhotell. Den vackra klassiska designen, gourmetutbudet och de moderna, men ändå traditionella, spafaciliteterna gör detta hotell till en turistattraktion i sig.

main-facade-1-hotel-kamp_16_9

Clarion Hotel® Aviapolis

Clarion Hotel® Aviapolis ligger bara 2 kilometer bort från Helsinki-Vantaa Airport. Detta är en perfekt mötesplats med stilfull design, varm och lyxig atmosfär, sauna och fantastisk mat.

Clarion Hotel Aviapolis - Facade_16_9

Clarion Hotel® Helsinki

Clarion Hotel® Helsinki är ett urbant hotell, mycket känt för sin närhet till stadens faciliteter, sin vackra stil, sin unika mötesplats på hotellets takterrass med bassäng och sauna, Sky Bar med utsikt över staden och för gourmetmaten som serveras på restaurangen The Social Bar & Bistro.

clarion-hotel-helsinki-city-facade-from-the-air-.jpg

Clarion Hotel Helsinki, Finland - Lobby_16_9

Clarion Hotel Helsinki, Finland - Swimming pool_original

GLO Hotel Art

Är du ett Art Nouveau-fan? GLO Hotel Art byggdes 1903 och är en äkta Art Nouveau-pärla mitt bland Helsingfors annars moderna nordiska design. Ta in slottskänslan och fördjupa dig i den komfort och fantastiska service som erbjuds på GLO Hotel Art.

main-1-hotel-glo-art_original

GLO Hotel Kluuvi

GLO Hotel Kluuvi är platsen för dig som älskar konceptet food sharing! Checka in i ett av de eleganta rummen innan du går ner med en vän, eller nio, till The TRAY för att dela en fantastisk runda med street food. Här lämnar du aldrig bordet hungrig!

reception-glo-hotel-kluuvi

GLO Hotel Sello

Om du letar efter ett boende strax utanför stadens centrum, närmare bestämt i Esbo, är GLO Hotel Sello något för dig. Här är ett bevis på att du inte behöver bo mitt i staden för att njuta av din vistelse. GLO Hotel Sello erbjuder grillade specialiteter året runt och är det perfekta stället för affärsevenemang eller weekendresor med familjen.

room-glo-hotel-sello

Hotel F6

Hotel F6 ligger centralt med omedelbar tillgång till shoppingstråk och kultur, och är populärt tack vare dess vackra design, lyxiga stil, spännande kultur samt hälsosamma och utsökta frukost från det finska köket.

Inner entrance Hotel F6_16_9

Hotel Fabian

Letar du efter ett nytt hem i Helsingfors? Hotel Fabian erbjuder den mysiga hemmakänslan som får dig att sjunka ner i soffan och vilja stanna för alltid. Med 50 vackra rum och bekväma gemensamma utrymmen kommer du vilja lära känna dina nya grannar och skapa varaktiga minnen på detta boutiquehotell – tills du kommer tillbaka igen.

exterior-1-hotel-fabian_original

Hotel Haven

Boutiquehotellet Hotel Haven ligger centralt vid Södra Hamnen med bara några minuters promenadavstånd till de bästa barerna, restaurangerna och sevärdheterna i Helsingfors. Havsutsikt? Oh yes!

Hotel Haven in Helsinki, Finland - Bar Haven_16_9

Hotel St. George

Hotel St. George tar välbefinnandet till en helt ny nivå med stort fokus på avkoppling och hälsosamma traditioner. Njut av en dag på spaet eller beundra de över 400 konstverken längs hotellets väggar – vad som än glädjer din själ.

Hotel St. George in Helsinki, Finland - Spa pool_original

Klaus K

Klaus K är ett helt äventyr i sig. Detta hotell är inspirerat av Finlands nationalepos Kalevala och har inslag från många folkliga sagor och finsk mytologi. Detta hotell tar dig med på en resa djupt in i finsk historia och kultur.

Klaus K in Helsinki, Finland - Lounge_16_9

Lilla Roberts

Elegans, lyx och en stor dos av värme – allt i en mix tillsammans med Art Deco-stilen. Lilla Roberts är skapad för den konstnyfikne stadsresenären som gillar att lägga till lite klassisk stil och lyx till resan. Mode och finsk matmagi är nyckelorden som detta unika koncepthotell bygger på.

lobby-1-lilla-roberts_16_9


Se en lista över alla våra hotell i Helsingfors.