Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

Clarion Collection Hotel Bilan

Karlstad,  Sverige

Välkommen till en hotellpärla i de lugnare kvarteren i centrala Karlstad. Clarion Collection Hotel Bilan ligger i Värmlands gamla länsfängelse, ett av Karlstads mest kända minnesmärken. För dig som önskar står kvällsmaten framdukad. Det bjuder vi på!

Clarion Collection Hotel Bilan 4,5 5
Omdöme från TripAdvisor  
Clarion Collection Hotel Bilan

Clarion Collection Hotel Bilan ligger inhyst i Värmlands gamla länsfängelse och här bor du mitt i ett av Karlstads mest kända minnesmärken. I källaren ligger ett fascinerande fängelsemuseum och i de moderna rummen hittar du anekdoter från tidigare fångar.  

Lugnt cityläge

Clarion Collection Hotel Bilan ligger i ett lugnt område nära Karlstads centrala shoppingkvarter. En kort promenad tar dig till Stora Torget och dess närliggande butiker och restauranger. Attraktioner som Karlstad CCC, Nöjesfabriken och vackra Inre hamn ligger på behagligt avstånd. 

Från länsfängelse till hotell

Clarion Collection Hotel Bilan har en lång och spännande historia. Byggnaden uppfördes i mitten av 1800-talet, och fungerade som fängelse fram till 1968. Här har flera av Sveriges mest ökända fångar bott, med Raskenstam som den mest kända ”gästen”. Trots de metertjocka väggarna skedde en hel del rymningar. Vanligaste metoden sägs ha varit med hjälp av klassisk fil och knutna lakan.

Unika konferenslokaler

Anordna konferens på Clarion Collection Hotel Bilan! Vi erbjuder vackra och unika konferenslokaler för upp till 70 deltagare. Läs mer om våra konferenslokaler här.

Eftermiddagsfika och kvällsmat ingår 

Hos oss kan du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen lider mot sitt slut. Varje eftermiddag kan du också njuta av hembakt fika, kaffe och te. 

Bastu och gym

Koppla av och varva ner en stund i vår bastu och kallpool. Och passa på att träna i vårt nyöppnade compact gym! 

Golfa i Karlstad

I Karlstad finns en levande golfkultur. Vi samarbetar med flertalet av Karlstads bästa banor, som Karlstad GK, Hammarö GK, Kils GK och Billeruds GK. Vi erbjuder förmånliga golfpaket till våra gäster.

Kontakt

  • Karlbergsgatan 3 65224 Karlstad , Sverige
via Google Maps

Hitta till hotellet

Buss

Buss till Karlstad centralstation.

Tåg

Tåg till Karlstad centralstation.

Från Karlstad flygplats

Flygbuss till Karlstad centralstation.

Taxi

Vi rekommenderar Taxi Kurir,
telefon 054-150 200.

Om Clarion Collection Hotel Bilan

Antal rum

68 st - 122 bäddar

Antal konferenslokaler

2 st - plats för upp till 70 personer 

Avstånd flygplats

Karlstad flygplats: 20 km,
ca 30 min med bil.

Avstånd lokaltrafik

Karlstad centralstation: 5 min promenad

Om Clarion Collection

2.280.169.511 25

Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg in den här för att göra en sökning. Vill du boka med företagsavtal eller bonuspoäng: Logga in på Min sida.

Spara
Bokningskod måste anges

Valt rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum

Bokningskoden är tillagd

Bokningskoden är tillagd.

OK