Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

Clarion Collection Hotel Hammer

Lillehammer,  Norge

Clarion Collection Hotel Hammer är en hotellpärla i centrala Lillehammer. Här bor du med endast 10 minuters promenad från centralstationen, mitt på Lillehammers välbevarade gågata. Och för dig som önskar har vi dukat fram kvällsmat. Det bjuder vi på!

Clarion Collection Hotel Hammer 4 5
Omdöme från TripAdvisor  
Clarion Collection Hotel Hammer

Clarion Collection Hotel Hammer ligger mitt i Lillehammer, på Storgatan, stadens välbevarade huvudgata. Hotellet är inhyst i några av de mest klassiska hantverks- och handelshusen som finns här. Bor du hos oss bjuder vi på kvällsmat varje dag.  

Viktig information - Hissar tillfälligt ur drift under utbyggnad 

Vi renoverar och blir större för att bli ännu bättre. Med utbyggnaden kommer vi kunna erbjuda hela 48 nya rum, en stor svit, större mötesrum och ny frukostsal. Till följd av detta kommer hissarna vara ur drift fram till 7 december 2015. Vi hoppas ni kan ha överseende med renoveringen. Kontakta oss gärna för mer information. 

Bra läge i Lillehammer

Hotel Hammer är centralt beläget på historiska Storgatan i Lillehammer. Dessa välbevarade kvarter, med sina karaktäristiska låga trähus, är en upplevelse i sig. Här har du tillgång till ett rikt utbud med över 120 olika butiker och restauranger. Dessutom har du Lillehammers största attraktioner på behagligt avstånd, som Lillehammer Kunstmuseum, Lillehammer Olympic Park och Hunderfossen Familiepark.

Vi bjuder på kvällsmat

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut.

Relaxhörna med bastu

I vår relaxavdelning finner du en avslappnad atmosfär, behagligt inredd med tillgång till bastu och solarium, samt ett utrymme för avkoppling och umgänge, där du alltid hittar något gott att dricka.

Skidåkning i Lillehammer

För dig som gillar att åka skidor har Lillehammer ett utmärkt utgångsläge. Staden är Norges kanske största skidparadis, berömt från Vinter-OS 1994. Här finns flera mil av preparerade och belysta spår för längdskidåkning. Här har du också en kort bilfärd till Hafjell Skidstadion och endast 15 minuter med bil till Hafjells Alpine Center. En timme bort ligger dessutom ytterligare fyra populära skidorter, med tillgång till både längd- och utförsåkning.

Hotellets historia

De äldsta delarna av Hotel Hammer byggdes i ett område som har en lång historisk anknytning. Mest känd blev platsen i mitten av 1800-talet, då köpmannen och politikern Torsten Lunde startade textiltillverkning här och etablerade området som handelsplats. Lunde kom att betyda mycket för Lillehammer och blev sedermera stadens borgmästare. I dag är hotellet utspritt i många historiska småhus. Under 1900-talet tillverkades här de berömda Lundemöblerna, och i ett av husen hade snickarmästare Einar Austlid sin verkstad. 

Kontakt

  • Telefon: +47 61 26 73 73
  • Fax: +47 61 26 37 30
  • E-post cc.hammer@choice.no
  • Org. nr: 960 559 150
  • Storgata 108 2615 Lillehammer , Norge
via Google Maps

Hitta till hotellet

Tåg

Tåg till Lillehammer station.

Från Oslo Airport Gardermoen 

Tåg till Gardermoen (ca 2 timmar). 

Taxi

Vi rekommenderar Drosjene, telefon + 47 065 65.

Om Clarion Collection Hotel Hammer

Antal rum

95 st - 190 bäddar

Antal mötesrum

2 st - plats för upp till 40 personer

Avstånd flygplats

Oslo Airport Gardermoen: 14,5 mil

Avstånd lokaltrafik

Lillehammer station: 650 meter

Om Clarion Collection

2.271.168.780 22

Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg in den här för att göra en sökning. Vill du boka med företagsavtal eller bonuspoäng: Logga in på Min sida.

Spara
Bokningskod måste anges

Valt rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum

Bokningskoden är tillagd

Bokningskoden är tillagd.

OK