Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

Clarion Collection Hotel Helsing

Helsingborg,  Sverige

Välkommen till Clarion Collection Hotel Helsing, en unik hotellpärla i Helsingborg. Hos oss bor du centralt, nära butiker, nöjen och färjan över till Danmark. För dig som önskar står både eftermiddagsfika och kvällsmat framdukat. Det bjuder vi på!

Clarion Collection Hotel Helsing 4 5
Omdöme från TripAdvisor  
Clarion Collection Hotel Helsing

Clarion Collection Hotel Helsing ligger i de livfulla citykvarteren i Helsingborg. Här bor du i en klassisk miljö i ett av stadens historiska hus från slutet av 1800-talet.

Renovering

Just nu renoverar vi vårt vackra gamla hus vilket innebär att alla delar inte alltid är tillgängliga. Det innebär i sin tur vissa provisoriska lösningar. Vi hoppas ni har överseende med detta och ber om ursäkt för eventuella besvär.

Mitt i Helsingborg

Hotellet är centralt beläget i Helsingborg, nära stadens butiker, restauranger och krogar. Från vissa av våra rum har du utsikt över sundet och för dig som vill uppleva Helsingör en eftermiddag ligger färjeterminalen på endast några minuters promenad från hotellet. Dessutom har du Helsingborgs största attraktioner som Kärnan och Dunkers Kulturhus på behagligt avstånd. 

Vi bjuder på kvällsmat

Hos oss ska du finna lugnet och känslan av att komma hem. Därför bjuder vi dig på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut. Vi har också en lobbybar där du kan koppla av med en drink och en enklare maträtt. 

Från standardum till juniorsviter

Hos oss på Clarion Collection Hotel Helsing finns många möjligheter att bo och våra rum är inredda i klassisk hotellstil. 

The Globetrotter

I hotellbyggnaden ligger en av stadens mest personliga restauranger, The Globetrotter. Här kan du njuta av gastroglobala smårätter och läckra viner. 

Mötesrum och konferens

Håll din konferens hos oss. Vi har tre olika lokaler med kapacitet för upp till 50 personer. Här kan du läsa mer om konferensmöjligheter på Clarion Collection Hotel Helsing. 

Historia

Hotellbyggnaden uppfördes 1899-1900 av arkitekten Gustav Wickman, som vunnit erkännande för sina bank- och nöjespalats (en av de mer kända byggnaderna är Sturebadet i Stockholm). Många skiftande verksamheter har funnits i vårt hus innan det blev hotell 1938, såsom bank, stadsbibliotek, herrekipering med mera. Varmt välkomnmen till Clarion Collection Hotel Helsing, ett levande hotell med historia!

Kontakt

  • Stortorget 20 252 23 Helsingborg , Sverige
via Google Maps

Hitta till hotellet

Buss

Buss till hållplats Helsingborgs Rådhus. 

Tåg

Tåg till Helsingborgs centralstation, Knutpunkten. 

Från flygplats

Flygbuss från Ängelholm/Helsingborgs Flygplats.

Om Clarion Collection Hotel Helsing

Antal rum

58 rum - 113 bäddar

Antal konferens- och mötesrum

3 st - plats för 50 deltagare 

Avstånd flygplats

Ängelholm flygplats: 35 km, ca 25 min

Avstånd lokaltrafik

Kuntpunkten (Helsingborgs centralstation):
450 meter.

Om Clarion Collection

2.260.167.953 28

Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg in den här för att göra en sökning. Vill du boka med företagsavtal eller bonuspoäng: Logga in på Min sida.

Bokningskod måste anges

Bokningskoden är tillagd

Bokningskoden är tillagd.

OK