Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

Clarion Collection Hotel Tollboden

Drammen,  Norge

Välkommen till Clarion Collection Hotel Tollboden, en hotellpärla i Drammen. Här bor du centralt, endast 5 minuter från Drammen station. För dig som önskar står kvällsmaten framdukad. Den bjuder vi på!

Clarion Collection Hotel Tollboden 4,5 5
Omdöme från TripAdvisor  
Clarion Collection Hotel Tollboden

På Clarion Collection Hotel Tollboden bor du i en del av Drammens historia. Hotellet ligger i en anrik byggnad med rötter tillbaka till 1600-talet, då stadsdelen Strömsö var en av Norges viktigaste hamnstäder. Runt om i hotellet hittar du konst av lokala konstnärer och utställningar som berättar om stadens sjöfartshistoria.

Läge

Clarion Collection Hotel Tollboden är centralt beläget i stadsdelen Strömsö, nära Drammens hamn och omgivet av enastående natur. Runt hörnet hittar du hela stadens utbud av restauranger, butiker och caféer. Dessutom har du Drammens största attraktioner på behagligt avstånd, som Drammens museum, Spiraltoppen och Bragenes torg.

Historia

Clarion Collection Hotel Tollboden har en lång och spännande historia. Hotellet består av ett hus som trähandlare Daniel Knoff lät uppföra 1668. Knoff inledde sin karriär som chef över södra Norges tullverksamhet i mitten av 1600-talet och var en av norska kungens närmsta män. Sedermera kom han själv att kallas "Kungen av Strömsö", då han genom sin träverksamhet kom att utveckla Strömsö som hamnstad. Än i dag lever Knoffs livsverk vidare i våra många utställningar runt om i hotellet. 

Möten och konferens

Vår konferensavdelning har sju mötesrum, det största med plats för upp till 70 personer. Läs mer om våra mötesrum här >>

Vi bjuder på kvällsmat

Hos oss kan du hitta lugnet och känslan av att komma hem. Vi bjuder alla våra hotellgäster på en lättare måltid mellan klockan 18 och 21 varje kväll. På så sätt behöver du aldrig oroa dig över middagen och kan alltid räkna med att få något i magen när dagen är slut.

Lobbybar

I vår lobbybar kan du slå dig ner med en kopp kaffe eller ett glas vin. Här kan du också beställa smårätter från barmenyn.

Relaxhörna

I vår relaxavdelning råder lugnet. Här har du tillgång till bastu och ett utrymme för avkoppling där du alltid hittar något gott att dricka.

Hotellgym och motion

Vi vet värdet av att kunna hålla igång träningen, även när man är på resa. Hos oss tränar du utan kostnad i vårt egna gym som är utrustat med löpband, träningscykel och multigym. 

Golf 

I Drammen finns en levande golfkultur och vi är stolta sponsorer av Drammen Golfbane som ligger 10 kilometer från hotellet. Här arrangerar vi vår egen golfcup och kan erbjuda förmånliga golfpaket med greenfee till våra gäster. 

Skidåkning

För dig som gillar att åka skidor har Drammen ett utmärkt utgångsläge. Både utförs- och längdskidåkning finns i närheten. 10 min från hotellet ligger två skidanläggningar, Haukås och Aron och en mil bort hittar du den nya stadion för längdskidåkning som byggdes för VM i Konnerud 2011. Dessutom ligger Kongsberg Ski Centre en halvtimmes bilfärd bort.

Kontakt

  • Tollbugaten 43 3044 Drammen , Norge
via Google Maps

Hitta till hotellet

Buss/tåg

Drammen station.

Från Oslo flygplats, Gardermoen

Flytoget (expresståg) till Drammen station.

Från Sandefjord flygplats, Torp

Flytoget (expresståg) till Drammen station.

Taxi

Vi rekommenderar Drammen taxi,
telefon +47 05060.

Om Clarion Collection Hotel Tollboden

Antal rum

127 st - 237 bäddar

Antal mötesrum

7 st - maxkapacitet 70 personer 

Avstånd flygplatser

Oslo flygplats, Gardermoen: 100 km
Sandefjord flygplats, Torp: 80 km
Moss flygplats, Rygge: 85 km

Avstånd tåg/buss

Drammen station: 5 min promenad

Om Clarion Collection

2.280.169.511 22

Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg in den här för att göra en sökning. Vill du boka med företagsavtal eller bonuspoäng: Logga in på Min sida.

Spara
Bokningskod måste anges

Valt rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum

Bokningskoden är tillagd

Bokningskoden är tillagd.

OK