Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

Clarion Hotel Wisby Visby ,  Sverige

Se alla hotell i Visby, Sverige
  • Having a drink in the living room bar at Wisby Hotel in Visby

Clarion Hotel Wisby

Visby,  Sverige

Clarion Hotel® Wisby är ett personligt hotell med en unik historia och atmosfär, centralt beläget innanför Visbys ringmur. Här finns 212 hotellrum, 8 mötesrum, festvåning, Selma City Spa, restaurang Kitchen & Table och Gotlands mest passionerade personal.

Clarion Hotel Wisby 4,5 5
Omdöme från TripAdvisor  
Clarion Hotel Wisby

Dagens Clarion Hotel Wisby öppnade 1 maj 1991, ett modernt hotell med en alldeles unik och egen atmosfär hade skapats. Men i dessa lokaler har det drivits hotell sedan mitten av 1800-talet.

Ett hotell med lång historia

Många inredningsdetaljer i hotellet vittnar idag om husets historia som går tillbaka ända till medeltiden. Här finns kryssvalvsrum och pelare som är mer än 700 år gamla. Fastigheterna som ingår i Clarion Hotel Wisby har haft många användningsområden. De byggdes som medeltida packhus, där köpmännen förvarade och visade upp sina varor. I slutet av 1600-talet användes de som kronomagasin. Under samma tid fanns här en krog som hette Stadshuskällaren Friheten. Namnet har levt kvar under många år i hotellets restaurang, nuvarande Kitchen & Table restaurang och bar.

Ny hotelldel

Den 1 juni 2013 öppnade en helt ny hotelldel med 77 fina, rymliga dubbelrum. Vi har i den nya delen försökt förmedla den speciella känslan som finns i hotellets äldre delar och ta till vara på all den historia som finns hos oss. De nya rummen har trevlig utsikt mot hamnen eller vår mysiga trädgård. I samband med tillkomsten av den nya hotelldelen så öppnade vi också upp Kopparsalen, det trevliga utrymmet i hotellets kopparbyggnad som sammanbinder två av huskropparna. Här har man möjlighet att nå hotellets trädgård där det sommartid finns en liten lounge/uteplats.  

Bli först med det bästa

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra bästa erbjudanden

Nej tack!

Försök igen

Bli först med det bästa
Tack för att du anmälde dig!

Du får snart ett e-postmeddelande med bra erbjudanden

2.480.262.000 28
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Valt rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskoden är tillagd

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.