Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

Quality Hotel™ Edvard Grieg Bergen ,  Norge

  • Restaurang Brasserie X, dukade runda bord och lampor på Quality Hotel Edvard Grieg Bergen
  • Konferensrum Troldsalen med plats för 1080 personer på Quality Hotel Edvard Grieg i Bergen i Norge

Quality Hotel™ Edvard Grieg

Bergen,  Norge

Quality Hotel Edvard Grieg ligger 5 minuter från flygplatsen och 15 minuter från centrala Bergen. Vi har allt du behöver - utsikten, interiören och atmosfären. Vi är ett kontantfritt hotell.

Quality Hotel™ Edvard Grieg 4 5
Omdöme från TripAdvisor  

Bergens största och kaxigaste hotell har äntligen slagit upp portarna igen! Med inspirerande interiör och hisnande utsikt står giganten beredd att välkomna dig, enbart 5 minuter från Flesland flygplats och 20 minuter från Bergen centrum. Med gratis parkering och bra förbindelser med lokaltrafik ligger hotellet nära Bergens utbud, men ändå i en lugn miljö.

En ny klassiker

Vi heter inte Edvard Grieg för ingenting. I likhet med vår namne är vi lokala och samtidigt internationella, nyskapande och på samma gång klassiska - och inte minst är vi stolta över att tillhöra Bergen. Med nyrenoverad hotellbyggnad, 223 nyrenoverte rum utöver de 150 existerande, träningsrum med utsikt över staden och fjällen, Brasserie X och i synnerhet norska vestlandets största konferensavdelning, är vi alltid redo.

Kurs, konferens och möten

Den konferensavdelningen som sträcker sig över två våningsplan är en inspirerande miljö. De öppna, gemensamma ytorna har utsikt över skogsklädda kullar och skapar både motivation och energi till mötesrummen. Våra flexibla lokaler gör det enkelt att arrangera evenemang för upp till 2000 personer. Det garanterar vi! 

Rumstädning - Sweet Dreams Stay

Projektet Sweet Dreams är ett samarbete mellan oss och UNICEF där vi hjälper barn utsatta för människohandel till en trygg natts sömn. Du kan bidra till projektet genom att välja bort rumstädning de gånger du bor mer än en sammanhängande natt. Häng bara ut Sweet Dreams-skylten på dörrhandtaget senast klockan 23.00. För varje rum som inte städas skänks 10 SEK till UNICEF. Samtidigt minskas användningen av kemikalier, energi och vatten. Tillsammans kan vi göra skillnad! Här kan du läsa mer om Sweet Dreams.

Cash free

Quality Hotel Edvard Grieg är kontantfritt för en enklare och säkrare vistelse för dig som gäst och besökare. Läs mer om detta under våra Vanliga frågor.

Luftig lobby, fräsch restaurang och terrasser

Det första som möter dig vid ankomsten är vår vackra lobby, som med sin imponerande takhöjd, läckra sittgrupper, stora konstverk och meterhöga växter bjuder in till en mötesplats med avslappnad och härlig atmosfär. Här hittar du också Brasserie X och Bar X, som serverar vällagad mat och goda drycker. Utanför restaurangen och baren har vi också två stora terraser, där du kan njuta av både mat och dryck och gratis shuffleboard och fotbollsspel. Lobbyn inkluderar även Lounge 24, mingelområde för konferenser och tre PCs som våra gäster får låna fritt. 

Ditt familjehotell i Bergen

Våra rymliga familjerum på 35 kvadratmeter är en anledning i sig att välja detta hotell. Under sommaren blir vi extra barnvänliga med välkomstpresent vid incheckning för de minsta, barnmeny i restaurangen, ett helt rum för aktiviteter och aktivitetsledare som arrangerar skattjakter klockan 18.30. Under andra skollov, som höst- och jullov, har vi välkomstpresent till barnen, ritbord i restaurangen och inte minst en egen Q-zone med shuffleboard, fotbollsspel och brädspel. Dessutom samarbetar vi med Leo’s Lekland, Bergens största lekplats inomhus, som ligger bara 3 minuter med bil från hotellet. Här har våra gäster halva priset på entrén för barnen. Vuxna går gratis. Utöver det finns många spännande sevärdigheter och aktiviteter för hela familjen en kort biltur från hotellet, till exempel Vannkanten och nya ”Høyt & Lavt” klätterpark. Fråga oss gärna också om närmaste strand och vandringsled, det ligger närmare än du tror.

Närområdet

Ska du på semester? Quality Hotel Edvard Grieg ligger på Sandsli, nära Bergens flygplats Flesland och inte långt från sevärdheter som Edvard Griegs barndomshem Troldhaugen, och Fana golfbana för att nämna några. Från hotellets fönster har du en fantastisk utsikt över fjordar och fjäll, och i den omedelbara närheten hittar du Bergens största shoppinggalleria. Livsmedelsbutik finns cirka 10 minuters promenad från hotellet.Se alla våra hotell i Bergen.

Motionera ovanför fjällbyn

På översta våningen på hotellet har vi ett helt nytt gym, med storslagen utsikt så långt ögat når, både österut och västerut. Finns det någon bättre träningsmotivation? Ja det gör det! Hotellet erbjuder gratis tvättning av dina svettiga träningskläder, så slipper du packa ner dem i väskan igen! Fråga oss gärna också om träningsmöjligheter i närheten av hotellet. Du kan antingen spela squash till rabatterade priser eller utforska de olika löpspåren i området om du hellre tränar utomhus.

Kontakt

  • Telefon: +47 55 98 00 00
  • Fax: +47 55 98 01 50
  • E-post q.bergen@choice.no
  • Org. nr: 975 966 402
  • Sandsliåsen 50 5254 Bergen , Norge
via Google Maps

Ladda ner

Hitta till hotellet

Det är enkelt att ta sig till hotellet med bil, men observera att enklare GPS:er kan leda dig in på en privat väg. Följ hellre vägskyltarna och kör in på Sandsliåsen från Sandslivegen.
Transport till/från Bergen
Direktbuss 50E

Direktbussen går från Bystasjonen eller Olav Kyrresgate, gå av/på hållplats Equinor/Sandslivegen, 700 meter från hotellet, tar 40 min.

Bybanen

Spårvagnen stannar 800 meter från hotellet på hållplatsen Equinor/Sandslivegen och går ca. var 10:e minut. Rutten tar dig hela vägen från Bergen centrum och till flygplatsen, ca 35 min

Transport till/från flygplatsen
Bybanen

Sparvagnen tar dig till och från Bergen Airport Flesland och har täta avgångar. Vår hållplats heter Sandslivegen/Statoil och ligger 800 meter från hotellet. Promenaden tar ca 7 minuter.

Med taxi

Vi rekommenderar Bergen Taxi, telefon +47 70 00. Se mer information under Vanliga frågor för mer information eller kontakta receptionen.

Om Quality Hotel Edvard Grieg

Antal hotellrum

373 rum

Antal rum för specialbehov

Handikapptillgängliga: 35
Allergivänliga: 22 

Antal konferenslokaler

20 st - maxkapacitet 2500 personer 

Avstånd Bergens flygplats

Bergen flygplats Flesland: 3 kilometer, ca 5 min med bil

Avstånd Bergen centrum

12 kilometer, ca 20 min med bil

Avstånd lokaltrafik

Busshållplats Equinor, Sandslivegen eller Håvardstun: 800 meter
Restid med buss till Bergen centrum: ca 35 min 
Restid med buss till flygplatsen: ca 8 min

Quality Hotel™

Inte medlem? Få välkomstrabatt på upp till 25%

Inte medlem? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta emot vårt välkomsterbjudande på upp till 25% rabatt

Nej tack!

Försök igen

Inte medlem? Få välkomstrabatt på upp till 25%
Tack för att du anmälde dig!

Du får snart ett e-postmeddelande med bra erbjudanden

2.564.376.003 27
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Valt rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskoden är tillagd

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.