Funktionærmessen Restaurant på Funken Lodge är tillbaka i full prakt och välkomnar dig till en kulinarisk upplevelse utan dess like. Här kan du njuta av internationella rätter och arktiska specialiteter tillsammans med ett rikt urval av goda drycker.
Där historia möter innovation
Funktionærmessen är Longyearbyens mest historiska matställe, där gruvföretagets anställda intog sina måltider, med en fantastisk utsikt över staden och fjällen runt omkring. Efter renovering 2017 öppnades dörrarna till källaren där personalen står redo att ge exceptionell service och servera kvalitetsråvaror och ingredienser. För köttälskaren blir restaurangen snabbt en favorit, som det enda i staden som serverar långtidsmörad biff och för fisk- och skaldjursälskaren är fusionmenyn fullspäckad med underbara fisk- och skaldjursrätter och arktiska specialiteter. Njut av din nordligaste kulinariska upplevelse i Funktionærmessen Restaurant, där historia möter innovation.
Ett rikt urval av vin och champagne
Vi kan stoltsera med en vinlista med över 300 olika sorter, och i källaren trängs goda årgångsflaskor – särskilt från välrenommerade Bordeaux-producenter. Vi har 15.000 flaskor tillgängligt, och kan fresta med över 70 olika sorter champagne, troligtvis det bredaste och största urvalet som finns i Norge.
Winemaker's Dinner
Flera gånger om året bjuder vi, i samarbete med kända och framstående vinhus, till Winemaker’s Dinner på Funktionærmessen Restaurant. Vinleverantörer presenterar spännande viner, medan köket serverar läckra rätter som perfekt matchar vinerna. Winemaker's Dinner är populärt bland resenärer och boende, och vi rekommenderar att du skyndar dig att boka så att du inte missar denna unika upplevelse. För bordsbokningar och information om nästa sittning, vänligen kontakta receptionen eller kontakta oss här.