Den här sidan är gjord för nyare webbläsare. För bäst upplevelse, uppgradera din webbläsare till senaste version.

Copperhill Mountain Lodge Åre ,  Sverige

Copperhill Mountain Lodge

Åre,  Sverige

Copperhill Mountain Lodge är ett alpint designhotell i Åre med boende, konferenser och upplevelser. Njut av ett prisbelönt spa, fjällnära mat och avslappnat lodgeliv på hotellet. Direkt utanför väntar Åres skidbackar, vandringsleder och storslagna vyer.

Copperhill Mountain Lodge 4,5 5
Omdöme från TripAdvisor  

Copperhill Mountain Lodge i Åre bjuder på en arkitektur i världsklass, med varm atmosfär och omtanke i varje detalj. Läget är bekvämt, med skidåkning och vandringsleder direkt utanför dörren. Efter aktiva dagar på fjället väntar avkoppling i hotellets spa, fjällnära matupplevelser och fjällvyer som sträcker sig många mil. 

Konceptet

Hotellet har fått sitt namn av att området förr var en del av Fröå Gruva – en kopparglimrande era av hårt arbete och välstånd. Nutidens besökare överväldigas av naturen, de storslagna fjällvyerna och hotellets spektakulära arkitektur, konst och design. Året runt hälsar vi dig välkommen till en varm atmosfär av vänliga människor, brinnande brasor och njutning för alla sinnen.

Konst, design och arkitektur

Hotellets arkitektur är signerad världsnamnet Peter Bohlin, känd för att ha ritat Apples prestigebutiker i New York, London och Tokyo samt Bill Gates privata residens. Med Copperhill Mountain Lodge har han skapat en modern tappning av en klassisk ski lodge, i genuina naturmaterial som furu, gran, koppar och skiffer, med stora öppna ytor och generösa ljusinsläpp. Inredningen karaktäriseras av en varm mättad färgskala, naturmaterial, moderna designklassiker och europeisk samtidskonst av högsta klass. 

Drömläge för skidåkare

Om vintern kan du spänna på dig skidorna direkt utanför hotellet och ge dig ut i Åres vidsträckta liftystem. Liften Copperhill Express tar dig hela vägen hem igen. Det är nära till Åre-Björnens längdskidcenter och turspår, och du kan åka helikopterskidåkning från hotellets egen helikopterplatta. Läs mer om vad Åre och hotellet kan erbjuda här!

Fjällvandring

Om sommaren och hösten väntar väl utmärkta vandringsleder precis utanför dörren. Bärkorgar och vandringsstavar finns att låna på hotellet. Vi tipsar dig gärna om de finaste turerna och har även egen fjällöparguide som alla våra löpargäster får. 

Prisbelönt spa

På hotellet hittar du Level spa, Level Spa & Health Club (vinnare av ”Årets spamiljö” i European Hotel Design Awards 2009). Här kan du njuta i heta källor inomhus och utomhus, spapool inomhus, panoramavyer mot Åreskutan, bastu och gym. För den som vill unna sig ännu mera avskildhet, finns en privat spaavdelning för upp till 20 personer. 

Rum och sviter

Önskas ett rum med utsikt eller en svit för hela gänget? Du kan välja allt från dubbelrum och romantiska sviter för två, till praktiska familjesviter med kök eller sviter stora nog att rymma två familjer eller hela kompisgänget. Alla rum och sviter är inredda i en varm och mättad färgskala, med naturmaterial, designklassiker och historiska bilder från Åres historia. 

Copperhill Mountain Lodge öppnade i december 2008 och drivs sedan augusti 2009 av Nordic Choice Hotels. Copperhill Mountain Lodge är även medlem i Design Hotels™.

Kontakt

  • Copperhill 62 837 97 Åre , Sverige
via Google Maps

Hitta till hotellet

Tåg

Tåg till Åre station
Byt här till taxi till hotellet.

Från Åre Östersund Airport

Åre Flygtransfer

Från Trondheim Vaernes Lufthavn

Åre Flygtransfer

Taxi

Som vår hotellgäst har du rabatt på Taxi 25000, telefon +46 647 502 00.

Helikopter

Helikoptertransfer kan bokas via hotellet. Tag kontakt med hotellet för vidare information.

Om Copperhill Mountain Lodge

Antal rum

112 rum - 420 bäddar

Antal konferenslokaler

6 st - plats för 500 deltagare

Avstånd flygplatser

Åre Östersund Airport: 80 km, ca 1 tim
Trondheim Vaernes Lufthavn: 130 km,
ca 2 tim

Avstånd tågstation

Åre station: 7 km

Få upp till 25% rabatt!

Nej tack!

Försök igen

Få upp till 25% rabatt!
Tack för att du anmälde dig!

Snart får du ett mejl med bra erbjudanden.

2.566.101.002 24
Bokningskod

Har du en bokningskod? Lägg till den här för att se tillgänglighet. Vill du boka med företagsavtal, bonuspoäng eller se medlemspriser: Logga in

Spara

Bokningskod måste anges

Valt rum

rum Ta bort rum

Lägg till rum
Bokningskod

Din bokningskod har lagts till.

Please note

Are you sure you want to change language?

Please note that if you have initiated a booking or logged in to My page, you will have to start over.