Fei är en modern, ambitiös restaurang med målsättning att bli spjutspetsen för kinesisk matkonst i norden. Det här är en ögonöppnare för den som vill njuta av en äkta kinesisk matupplevelse, långt utöver det vanliga.
Prisbelönta kockar och 3 kinesiska kök
För att skapa en autentisk kinesisk matupplevelse har ett handplockat, prisbelönat kockteam rekryterats. I köket basar köksmästaren Guowei Zhou från Shandongprovinsen i norra Kina. Tidigare erfarenhet från stora hotellkedjor som Shangri-La Hotels, Windsor och Sofitel. Menyn består av sharing-rätter från tre av Kinas åtta kök.
Det Kantonesiska köket kännetecknas av hyllningen till råvarans naturliga smak. Här jobbar man gärna med fisk- och skaldjur och varsam ångning som huvudsaklig tillagningsmetod. I kontrast står det färgsprakande Sichuanköket som är känt för intensiva smaker med dominans av chili och Sichuanpeppar. Och till sist i Zhejiang, söder om Shanghai, finns en förkärlek till risvin som ger maten en djup och sötsyrlig karaktär. Även här återfinns ofta fisk som råvara och dumplings i alla dess former.
Precis som sig bör i en kinesisk restaurang så finns svala rätter som öppnar måltiden och soppa för att bygga bron över till de varma rätterna som är måltidens höjdpunkt. Den som önskar kan dessutom avnjuta en satt 10-rätters meny, väl parad med te, Shaoxing risvin och Baijiu- en genväg rakt in i Kinas mat och dryckeskultur.